Városlista
2024. május 4, szombat - Mónika

Hírek

2012. Augusztus 31. 10:14, péntek | Helyi
Forrás: Oxygen Media

Folytatódik az Iskola rendőre program megyénkben

Folytatódik az Iskola rendőre program megyénkben

Valamennyi frekventált helyen lévő oktatási intézmény környékén járőrök figyelnek a közlekedők biztonságára.

A „Tanévkezdési kampány" során valamennyi iskolarendőr felveszi a kapcsolatot az érintett oktatási intézménnyel, és tájékoztatást ad a program folytatásáról. Az akcióban tavaly 141 oktatási intézmény vett részt megyénkből. A Győr-Moson-Sopron Megyei Közlekedési Baleset-megelőzési Bizottság kéri az autósokat, hogy a tanévkezdés időszakában fokozottan figyeljenek az oktatási intézmények közelében lévő gyalogos átkelőhelyek megközelítésénél, hiszen sokszor az iskolába igyekvő diákok nem megfelelő körültekintéssel kelnek át a zebrákon.

A 2012/2013. tanévben „Az iskola rendőre" program folytatódik. A „Tanévkezdési kampány" során valamennyi iskolarendőr felveszi a kapcsolatot az érintett oktatási intézménnyel, és tájékoztatást ad a program folytatásáról. A tanév megkezdése előtt valamennyi frekventált helyen lévő oktatási intézmény közvetlen környezetének köz- és közlekedésbiztonsági, valamint bűnügyi helyzetét ismételten áttekintettük, elemeztük.
Azoknál az iskoláknál, ahol a város forgalma megköveteli a rendőri jelenlétet és nincs jelzőlámpás gyalogátkelőhely, SZEPTEMBER hónapban -a napi oktatás kezdetének ill. befejezésének időszakában- rendőrök segítik a gyermekek biztonságos közlekedését.
A Főkapitányság és a Megyei Közlekedési Baleset-megelőzési Bizottság kéri, hogy a tanévkezdés időszakában a járművel közlekedők fordítsanak fokozott figyelmet az oktatási intézmények környezetében található gyalogos átkelőhelyek megközelítése során. Számítsanak arra, hogy az iskolába igyekvő tanulók nem kellő körültekintéssel, figyelemmel kelnek át az úton.
A tanév során az iskola rendőrei osztályfőnöki órák keretében adnak tájékoztatást a korosztályt érintő baleset-megelőzési információkról, a közlekedés veszélyeiről és a helyes közlekedési magatartásról.
A 2011. május hónapban elkezdett „Szuperbringa" program is folytatódik a 2012/2013. tanévben.
Egy kis beszámoló az eddig elvégzett „Szuperbringa" program munkáról: A kezdet óta megyénkben a programban 4678 tanuló vett részt. Az év végén 2125 tanulóból 1245-en tettek eredményes vizsgát. A program keretén belül 3731 kerékpárt vizsgáltunk át a Gy-M-S Megyei Kormányhivatal Közlekedési Felügyelőség szakembereivel, amiből 1411 kerékpár felet meg a műszaki követelményeknek.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 24. 10:09, szerda | Helyi

Kenuzás közben a vízbe borultak és az egyik utas meghalt

Vádat emelt a Győri Járási Ügyészség azzal a 45 éves férfival szemben, aki tavaly, mint kormányos ment kenuzni barátaival, és egy baleset következményében egyik társa meghalt.

2024. Április 22. 12:08, hétfő | Helyi

Abszolút első helyet ért el Liziczai Gergő a TUDOK-on

Kiemelkedő sikereket ért el Liziczai Gergő, a Kossuth Lajos Gimnázium diákja, a Hlavay József Környezettudományi és Műszaki Diákkonferencia országos döntőjén, valamint a Tudományos Diákkörök Országos Konferenciáján.

2024. Április 18. 11:33, csütörtök | Helyi

Igazibb Önismeret

Igazi Barbara IGAZIBB ÖNISMERET című előadásán vehetnek részt az érdeklődők a Huszár Gál Városi Könyvtárban április 26-án, pénteken 17 órától .

2024. Április 10. 17:58, szerda | Helyi

Vágányzári hirdetmény

Mósodított menetrend szerint közlekedik a 9447 sz. vonat április 15-től április 19-ig Hegyeshalom — Rajka állomások között végzett pályakarbantartási munkák miatt az 1 Győr — Hegyeshalom — Rajka vasútvonalon.