Városlista
2024. május 7, kedd - Gizella

Hírek

2018. Február 20. 19:05, kedd | Belföld
Forrás: mti

Figyeljenek jobban egymásra az emberek a hidegben!

Figyeljenek jobban egymásra az emberek a hidegben!

A hideg napokban a Magyar Máltai Szeretetszolgálat mindenkit arra kér, hogy figyeljen oda környezetére, vegye észre a földön fekvő vagy a fűtetlen épületekben éjszakázó embereket, és hívjon hozzájuk segítséget.

A szervezet kedden az MTI-hez eljuttatott közleményében azt írta, ha valaki földön fekvő, átázott ruhájú, mozdulatlan embert lát az utcán, hívja a hajléktalanellátó diszpécserszolgálatot - Budapesten a 061 338 4186 számon - vagy a 112-es segélyhívót. A vidéki diszpécserközpontok elérhetőségei a http://www.diszpecserportal.hu/ címen találhatók.

Arra is felhívták a figyelmet, hogy nemcsak az utcán, hanem a fűtetlen lakásokban élők is veszélyben lehetnek. Bajt jelezhet, ha nem füstöl a kémény, ha nappal is égve maradt a villany, vagy nem látni a megszokott időben a szomszédot.

A szeretetszolgálat a téli krízisidőszakban az állandó éjszakai szállások mellett több ideiglenesen megnyitott menedékhelyen is fogadja az utcán élő embereket. Az intézményi ellátást elutasítókról a szervezet utcai gondozó szolgálata gondoskodik - közölte a szeretetszolgálat.

Fotó: illusztráció

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 06. 12:44, hétfő | Belföld

Nagy Márton szerint Magyarország képes meghatározó szereplővé válni az űripar területén

Magyarországot gazdasági ökoszisztémája, infrastruktúrája és szellemi tőkéje egyaránt alkalmassá teszi arra, hogy meghatározó szereplővé váljon az űripar területén

2024. Május 06. 07:49, hétfő | Belföld

Vonat elé hajtott egy kamion Baján

Személyvonat elé hajtott egy kamion hétfő reggel Baja térségében, az 55-ös főút 106-os és 107-es kilométere közötti vasúti átjáróban;

2024. Május 05. 06:00, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai és nyereményei

A Szerencsejáték Zrt. tájékoztatása szerint a 18. héten megtartott ötös lottó és Joker számsorsoláson a következő számokat húzták ki:

2024. Május 04. 06:00, szombat | Belföld

Szijjártó Péter szerint az elmúlt években a magyar külpolitika mindig a jó válaszokat találta meg

Az elmúlt évek súlyos kihívásai során a magyar külpolitika mindig a jó válaszokat találta meg, eközben Brüsszel kudarcot vallott a válságokra történő reagálás során