Városlista
2024. április 23, kedd - Béla

Hírek

2015. Augusztus 02. 04:04, vasárnap | Belföld
Forrás: MTIA Fidesz elkötelezett a természetvédelem mellett, a következő európai uniós

Fidesz: a párt elkötelezett a természetvédelem mellett

Fidesz: a párt elkötelezett a természetvédelem mellett

A Fidesz elkötelezett a természetvédelem mellett, a következő európai uniós ciklus forrásai soha nem látott fejlesztéseket tesznek lehetővé - közölte a nagyobbik kormánypárt szombaton az MTI-vel.

"Baloldali híresztelésekkel ellentétben nemhogy csökkennek a természetvédelemre szánt források, de a következő uniós ciklus forrásai soha nem látott fejlesztéseket tesznek lehetővé" - áll az MTI-hez eljuttatott közleményben, amelyben a nagyobbik kormánypárt V. Németh Zsolt, a környezetügyért, agrárfejlesztésért és hungarikumokért felelős államtitkár által elmondottakra reagált.

Hangsúlyozták: a Fidesz továbbra is mindent megtesz azért, hogy a természeti értékeinket megvédje, 2020-ig több mint 1100 milliárd forint jut majd környezet- és természetvédelmi beruházásokra.

Mint a közleményben írták, az elmúlt években minden eddiginél több pénzt fordított a kormány az ország környezeti állapotának javítására. Ennek köszönhetően több száz természetvédelmi és turisztikai célú beruházás valósult meg.

A nemzeti parkok védelmére kiemelt figyelmet fordítanak.

Kitértek arra is, hogy a nemzeti parki termék védjeggyel támogatják azokat a kistermelőket és kisvállalkozókat, akik a helyi alapanyagok felhasználásával, a hagyományoknak megfelelően gazdálkodnak és hozzájárulnak a helyi gazdaság fejlődéséhez.

V. Németh Zsolt a Vas megyei Szőcén tartott sajtótájékoztatóján soha nem látott mértékűnek nevezte a természetvédelmi fejlesztéseket.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 06:54, kedd | Belföld

Faültetési napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet

Április 22-e, a Föld napja alkalmából Nemzeti Faültetési Napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet országos közössége.

2024. Április 23. 06:52, kedd | Belföld

Rekordszámú jelentkező regisztrált az idei TeSzedd! hulladékgyűjtési akcióra

Rekordszámú jelentkező, több mint 100 ezer önkéntes regisztrált az idei TeSzedd! hulladékgyűjtési akcióra

2024. Április 23. 06:46, kedd | Belföld

Csaknem 200 ezer notebookot osztanak ki a nyári szünetig

A nyári szünet kezdetéig csaknem 194 ezer hordozható számítógépet juttatnak el az ötödik, a hatodik és a kilencedik évfolyamos diákoknak, valamint a köznevelési intézményeknek

2024. Április 22. 15:29, hétfő | Belföld

Orbán Viktor Nemesgörzsönyben indította el vidéki kampánykörútját

Országjárásra indult Orbán Viktor miniszterelnök, a Fidesz elnöke; a kampánykörút első állomásaként hétfőn a Veszprém megyei Nemesgörzsönyben gazdákkal találkozott