Városlista
2024. május 6, hétfő - Ivett

Hírek

2016. Március 28. 19:55, hétfő | Helyi sport
Forrás: MKCSE

Felemás teljesítmény, de örömteli végeredmény

Felemás teljesítmény, de örömteli végeredmény

Alapszakasz 21. forduló I Mosonszolnok I MKC SE – MTK Budapest

A szurkolók fantasztikus, nem mindennapi köszöntésben részesítették a csajokat és Varga József vezetőedzőt, amikor megérkeztek a Mosonszolnoki Sportcsarnokhoz. A lányok érezhetően meghálálták a gesztust, hiszen az összecsapáson közönségszórakoztató és harcos formát nyújtottak.

Páratlan nyitányt produkáltak játékosaink és közel nyolc percig kapott gól nélkül tartották a budapesti offenzívát, így ezek a percek kizárólag a kirobbanó formában kézilabdázó mosonmagyaróvári együttesről szóltak. Közülük is elsősorban a villám reflexekkel operáló Szemerey Zsófiról és Szepesi Ivettről, aki négy gólt is szerzett addig, amíg az MTK érvényesítette első találatát. A félidő második felében már érezhetően fáradtak a játékosaink, ami ilyen tempó mellett nem is volt igazán meglepő. A csúcson hét góllal is vezettünk ellenfelünktől, ami a játékrész hátralévő részében négyre is mérséklődött. Szemerey teljesítménye nagyon kellett ehhez az eredményhez, ahogy Szepesi, Gyimesi és Dombi fantasztikus találatai is.
„Hatalmas drukkal vártak minket a szurkolók a csarnoknál, és úgy gondolom ez alapozhatta meg azt a hatalmas lendületet és tüzet, amit az első játékrész során produkáltunk. Ugyan a félidő vége felé kissé elfáradtunk, és az MTK is egyre összeszedettebben kézilabdázott, mégis nagyon elégedettek lehetünk az itt mutatott játékunkkal” – véleményezte az első félidő történéseit Szemerey Zsófi.



Négy-nullával kezdte a második félidőt a vendégcsapat, így gyorsan egy gólra zárkózott, miközben láthatóan irányította is a játékot a pályán. A 36. percben Bizik Réka hétméterese törte meg a hazai gólcsendet, ami akár új lendületet is adhatott volna a bizonytalan mosonmagyaróváriaknak, de sajnos nem tette. Így először a mérkőzés során, a 40. percben már egyenlíteni is tudott az ellenfél, egészen pontosan három perccel később pedig a vezetést is átvehette. Meglógni ennek ellenére sem tudott, fej-fej melletti játékot és gólcsendes perceket láthattunk, mígnem a végjáték okozta adrenalin láthatóan fel nem pörgette a csapatokat. Percekkel a vége előtt emberhátrányba kerültünk, ami könnyen megpecsételhette volna sorsunkat, ha másodpercek leforgása alatt nem szenvedett volna a vendég gárda két kiállítást is. Kettős emberelőnybe támadhattunk, amit Kiss Nikoletta hatalmas bombával koronázott. Egyenlő állást mutatott az eredményjelző, amikor felharsant a mérkőzés végét jelző sípszó.
„Az első félidőhöz képest azt gondolom veszítettünk, míg a második játékrészhez képest inkább azt mondanám, hogy nyertük a mérkőzést. Nagyon sokat dolgoztunk az utóbbi hetekben, ráadásul talán túl sokat is kiadtunk magunkból az első félidőben és úgy gondolom ennek tudható be a második játékrész során nyújtott gyengébb teljesítményünk. De most csak az számít, hogy nyertünk egy pontot, és ebből erőt kell merítenünk az eredményes folytatás érdekében.” – nyilatkozta a félidővel kapcsolatban Szepesi Ivett.

Mestermérleg

Varga József: Sajnos nem bírtuk végig a mérkőzést, muszáj volt időközben tartalékolni az erőnkkel és ez visszavetett minket a mérkőzésben. Mégis úgy gondolom, hogy igazságos végeredmény született és a lányok önbizalmának nagyon kellett ez a pont.

Vlagyimir Golovin: A látottak alapján igazságos eredmény született, ennek ellenére úgy gondolom, hogy mindkét csapat elégedetlen az egy ponttal.

Fotó: Györe Béla

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 06. 12:45, hétfő | Életmód

A Tavaszi nagytakarítás kampányban 1500 köbméter szeméttől tisztult meg a természet

Negyedik alkalommal rendezték meg idén a Tavaszi nagytakarítás - Takarítsuk ki együtt a természetet! kampányt

2024. Május 06. 12:44, hétfő | Belföld

Nagy Márton szerint Magyarország képes meghatározó szereplővé válni az űripar területén

Magyarországot gazdasági ökoszisztémája, infrastruktúrája és szellemi tőkéje egyaránt alkalmassá teszi arra, hogy meghatározó szereplővé váljon az űripar területén

2024. Május 06. 12:42, hétfő | Külföld

Nem hadászati nukleáris fegyverek bevetését imitáló hadgyakorlatot rendelt el az orosz elnök

Utasította az orosz fegyveres erők vezérkarát Vlagyimir Putyin orosz elnök, hogy készüljön fel egy olyan hadgyakorlatra, amelyen nem hadászati nukleáris fegyverek használatát fogják gyakorolni

2024. Május 06. 09:48, hétfő | Életmód

Csak minden ötödik fiatal sportol rendszeresen

Csak minden ötödik fiatal sportol rendszeresen, pedig 72 százalékuk szerint fontos a rendszeres testmozgás