Városlista
2024. május 5, vasárnap - Györgyi

Hírek

2015. Március 16. 12:13, hétfő | Helyi sport
Forrás: MKC SE

Fehérvári győzelem az alapszakasz utolsó fordulóján

Fehérvári győzelem az alapszakasz utolsó fordulóján

Alapszakasz 22. forduló I Köfém Sportcsarnok I Fehérvár KC – MKC SE 26:24 (11:11)

Szerdán már köztudott volt, hogy az MTK nem ér be minket, így a 10. hely már garantált. Emellett jó esélyekkel indultunk az előkelőbb 9. helyezésért. Ehhez viszont a siófoknak kellett volna idegenben verni a Vácot és nekünk legalább ikszelni Fehérváron. Végül egyik feltétel sem teljesült, így maradtunk a tízedik helyen.

Fantasztikus érzés, hogy elhivatott szurkolóinkra mindig számíthatunk. Ezúttal közel ötvenen buszoztak Fehérvárra, majd hatalmas lelkesedéssel támogatták csapatunkat. Ehhez mérten nagyon jól is kezdtük a mérkőzést és több alkalommal is kettő-hárommal vezettünk. Nagyvonalakban küzdelmes és fej-fej melletti játék jellemezte az első játékrészt. Így a félidei eredmény még mindenre nyitott és biztató döntetlen (11:11) állást hozott, reális eséllyel akár a győzelemre is.

A második félidő is hasonlóan küzdelmesre és tempósra sikeredett. Azonban jött egy időszak ahol kissé könnyelműen játszottunk és labdákat adtunk majd ziccereket hibáztunk. Ekkor ellenfelünk hárommal is meglépett. Igaz néhányszor igencsak közel kerültünk az egyenlítéshez, fordítani már nem sikerült és így a Fehérvár győzedelmeskedett.

A forduló többi eredményét szemlélve azonban látható, hogy esetleges győzelmünk sem hozott volna előkelőbb helyezést, hiszen a papírforma ellenére a Vác harcos meccsen kerekedett felül a hatalmas nyomás alatt kézilabdázó Siófok ellen. Ezzel a Vác megszilárdította pozícióját, míg a Siófok ott ragadt a középházban. Legközelebb április elején mérkőzünk, a pontos menetrendről a hét folyamán tudunk tájékoztatást adni.

Róth Kálmán nyilatkozott: Jól kezdtünk ugyan, de a második játékrész során egy időre megzavarodtunk és kritikus helyzetekben hibáztunk sokat. A lányok nagy szívvel kézilabdáztak és dicséret illeti Őket mert figyelemre méltóan küzdöttek egy jobb erőben lévő tapasztalt játékosokból álló Fehérvár ellen.

Győzelmet ünnepelhetünk viszont mindkét utánpótlás korosztály aktuális mérkőzéseit követően. Junior és ifi korosztályunk győzelméhez gratulálunk, szép volt csajok!

FKC - MKC SE (NBI up)
Junior: 28:33 (14:18)
Ifjúsági: 25:28 (10:10)

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 04. 08:35, szombat | Sport

Férfi divízió I/A-vb - Hosszabbításban győzelem az olaszok ellen, szombaton dől el a feljutás

A magyar férfi jégkorong-válogatott hosszabbítás után 3-2-re legyőzte a házigazda olasz csapatot pénteken a bolzanói divízió I/A-világbajnokság negyedik fordulójában.

2024. Május 04. 06:00, szombat | Belföld

Szijjártó Péter szerint az elmúlt években a magyar külpolitika mindig a jó válaszokat találta meg

Az elmúlt évek súlyos kihívásai során a magyar külpolitika mindig a jó válaszokat találta meg, eközben Brüsszel kudarcot vallott a válságokra történő reagálás során

2024. Május 04. 06:00, szombat | Belföld

A Fidesz és a KDNP összes vezető politikusa az országot járja majd a következő hetekben

Megkezdjük a valaha volt legnagyobb, legerősebb európai parlamenti kampány második szakaszát, a Fidesz és a KDNP összes vezető politikusa az országot járja majd a következő hetekben