Városlista
2024. április 20, szombat - Konrád, Tivadar

Hírek

2013. December 04. 22:49, szerda | Kék hírek
Forrás: pannonmedia.hu | Füssy Angéla

Fegyveres ámokfutás a Veszprém megyei közútkezelőnél – a nyugdíjas volt alkalmazott mindenkivel végezni akart

Fegyveres ámokfutás a Veszprém megyei közútkezelőnél – a nyugdíjas volt alkalmazott mindenkivel végezni akart

A Magyar Közút Nonprofit Zrt Veszprém Megyei Igazgatósága a férfi egyik kiemelt célpontja – minden volt kollégáját közellenségnek tekinti.

Hónapok óta tartja rettegésben egy nyugdíjas volt alkalmazott a Magyar Közút Veszprém megyei üzemmérnökségnek alkalmazottait. A 62 éves veszprémi férfi kedden pisztollyal fenyegette volt kollégáit a megyeszékhely telephelyén, majd az üzemmérnökség épületében. Szerencsére senki sem sérült meg, az őrjöngő férfit leszerelték a közút alkalmazottai. Az eset ma mégis megismétlődhetett. P. János Pápán folytatta ámokfutását, az ottani üzemmérnökségre már vadászfegyverrel állított be, azt mondta hogy nem csak volt kollégájával, hanem a pénzesgyőri háza körül száguldozó kamionosokat is lelövi. Úgy tudjuk a férfi tegnap kapott fegyvertartási engedélyt.

P. János két évvel ezelőtt vonult nyugdíjba. Volt munkatársai szerint soha semmi gond, panasz nem volt a munkájára. Két hónappal ezelőtt viszont mintha kicserélték volna a férfit – jó kollégából őrült zaklató lett. Eleinte csak teljesen abszurd kéréseivel kereste fel volt főnökeit, majd amikor nem teljesítették azokat begőzölt. Ma már közellenségként kezeli a közútkezelő minden alkalmazottját. Pécsi Norbert Sándor, a Magyar Közút Nonprofit Zrt. kommunikációs osztályvezetője lapunknak elmondta, többször is súlyos fenyegetésbe csaptak át a zaklatások, ami kedden, illetve tegnap valóban félelemkeltő formát öltöttek. „Első alkalommal paprika spray-vel fenyegette a veszprémi kollégákat, majd kedden egy pisztollyal, vagy marokfegyvernek látszó tárggyal fenyegetőzött, hogy mindenkit meg fog ölni. Még ez sem volt elég, rögtön másnap a pápai üzemmérnökségünknél jelent meg, ahol a kollégáim vadászpuskát láttak az autójában” – részletezte a tapasztaltakat a Magyar Közút osztályvezetője. Azt, hogy pontosan mi a férfi vélt, vagy valós sérelme, miért lát ellenséget egykori kollégáiban biztosan neki sem tudja. Legutóbb a Pénzesgyőrben közelmúltban vásárolt háza közelében zajló fokozott kamionforgalmat sérelmezte. Kijelentette, ha nem tiltják ki az ominózus útról a teherforgalmat nem csak a közútkezelő alkalmazottaival, hanem a kamionsofőrökkel, teherautó sofőrökkel is végez. Veszprémben pedig azt követelte, hogy aszfaltozzák le tanyája előtt az utat. „Három üzemmérnökségünk van Veszprém megyében, és az igazgatóság, de a pápai mérnökség közelében van a Győr-Moson-Sopron megyei igazgatóság is. Portaszolgálat ugyan van, de őröket mindenhová nem állíthatunk. Féltjük a kollégákat, de bízunk a rendőrségben” – fogalmazott Pécsi Norbert Sándor.

Miután volt kollégáitól úgy értesültünk, családjában és lakókörnyezetében is komoly gondok vannak Jánossal, ismerőseinél, szomszédainál is érdeklődtünk. Mindenki arról beszélt, hogy a férfinak néhány hete mintha elborult volna az agya. Az a kényszerképzete, hogy követik, ártani akarnak neki, sőt valakik egyenesen az életére törnek. A fegyvertartási engedélyt is azért igényelte, és a polgárőrség kötelékébe is azért akar belépni, hogy rendet tegyen a városban. „Felsőbbrendűnek érzi magát és hatalmat akar – ez a legfélelmetesebb” – mondta egy családtagja, aki maga is retteg P. Jánostól.

A Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense érdeklődésünkre közölte, a közútkezelő pápai üzemmérnökségén történt fenyegetést követően a férfit felkutatták, előállították, s lefoglalták a nála lévő, engedéllyel tartott gázriasztó fegyvert. Természetesen engedélyét is visszavonják, melyet valóban éppen egy napja kapott meg. P. János ellen felfegyverkezve elkövetett garázdaság megalapozott gyanúja miatt indított eljárást a Veszprémi Rendőrkapitányság. A férfi veszprémi otthonában és pénzesgyőri ingatlanában is házkutatást tartanak, hogy esetleges további fegyvereit is felleljék, lefoglalják – mondta Mikó Attila. A százados hozzátette, a keddi napon a férfivel kapcsolatban olyan bejelentés nem érkezett a hatósághoz, ami alapján büntetőeljárás megindítása lett volna indokolt.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 19. 07:24, péntek | Kék hírek

Ketten meghaltak egy balesetben Budapesten, a vétkes sofőr elmenekült

Két ember meghalt, miután három autó összeütközött a XVIII. kerületben, a 4-es főút Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtérre vezető szakaszán, a Billentyű utcánál, a vétkes sofőr elmenekült, ezért hajtóvadászatot indítottak után

2024. Április 16. 07:51, kedd | Kék hírek

Drogterjesztői hálózatot számolt fel a rendőrség

Drogterjesztői hálózatot számolt fel egy időben, több összehangolt rajtaütéssel a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda (KR NNI), a Terrorelhárítási Központ (TEK) műveleti egysége és a Pest vármegyei rendőrség

2024. Április 15. 14:14, hétfő | Kék hírek

Pillangókéssel szúrta meg, belehalt - Videó

Vádat emeltek az Erzsébet téri halálos késelés ügyében.

2024. Április 12. 14:19, péntek | Kék hírek

Több mint ezer liter alkoholos italt találtak a pénzügyőrök Nagylaknál

Több mint ezer liter alkoholos italt, valamint cigarettát találtak a pénzügyőrök Nagylaknál egy román furgonban - tájékoztatta Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) pénteken az MTI-t.