Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2018. Január 23. 09:30, kedd | Bulvár
Forrás: mti

Ezek a világsztárok jönnek az idei Szigetre

Ezek a világsztárok jönnek az idei Szigetre

Mások mellett Kendrick Lamar, Kygo, a Mumford & Sons, Liam Gallagher, a Bastille, a Kooks, a Gogol Bordello és a Clean Bandit is koncertet ad az idei Sziget fesztiválon, amelyet augusztus 8-tól 15-ig rendeznek.

A szervezők által az MTI-hez hétfőn eljuttatott közlemény mintegy negyven előadó nevét tartalmazza.

A nagyszínpad egyik fő fellépője a 30 éves Kendrick Lamar, az elmúlt évek egyik legfelkapottabb amerikai rappere lesz, akinek Good Kid, M.A.A.D City (2012) és To Pimp A Butterly (2015) című anyaga is nagy siker lett; utóbbiért Lamar több Grammy-díjat is besöpört. Tavalyi, Damn című lemeze szintén listavezető lett az amerikai Billboard 200-as listán.

Szintén a nagyszínpados főműsoridőbe készül Kygo. A norvég dj tavaly novemberben jelentette meg legújabb lemezét, a Kids in Love-ot, amelynek turnéjával érkezik Budapestre. Szintén nagy név a Mumford & Sons, amely már első albumával, a 2009-ben megjelent Sigh No More-ral megnyerte a legjobb új előadónak járó Grammy-díjat, második albuma turnéjával pedig világszerte arénákat töltött meg és került fesztiválok főműsoridejébe. A folkos és alternatív rock zenét játszó brit csapat 2013-ban már játszott Budapesten, a Petőfi Csarnokban.

Ugyancsak a nagyszínpadon lép fel a britpop egykori egyeduralkodója, az Oasis frontembere, Liam Gallagher, a brit Bastille, az indie pop, és az elektronikus zene elegyét játszó svéd Lykke Li, az elektroszvingben utazó, Magyarországon gyakran zenélő osztrák Parov Stelar, a brit indie gitárrock csapat, a Kooks, a dán énekesnő, MO, a hetvenes évekbeli rockzenét megidéző izlandi Kaleo vagy a szigetes nagyszínpad közönségét már többször megtáncoltatott amerikai Gogol Bordello. Tavalyi elmaradt koncertjét pótolja a brit Clean Bandit, jön a manchesteri Blossoms és az elektronikával gazdagon fűszerezett folkrock színtér ismert zenekara, a német Milky Chance is.

Az A38 színpadra érkezik a fiatal, tehetséges svéd Zara Larsson, a londoni alternatív rockegyüttes, a Wolf Alice, a szintén svéd elektro színtér izgalmas jelensége, a Little Dragon, az ambient popzenéjével ismertté vált amerikai Cigarettes After Sex. Ugyancsak itt lesz a buffalói rocktrió, a Goo Goo Dolls, a brit dalszerző-előadó Fink, a virtuóz blues és slide gitáros nagypapa, Seasick Steve. Az A38 nagysátorban lép fel még mások mellett a Nothing But Thieves, a Slaves, az Everything Everything, Lewis Capaldi, a Lemaitre, a La Femme, Alle Farben, Joe Goddard, a WhoMadeWho, a Shame vagy a francia elektronikus zenész, Perturbator.

Az Aréna fellépői között lesz az Above & Beyond, Ummet Ozcan, Sam Feldt, Jay Hardway és a Him, az Amszterdamból érkező dj duó.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 06:00, csütörtök | Bulvár

Elszabadult katonalovak okoztak sérüléseket és károkat Londonban

Elszabadult katonalovak okoztak személyi sérüléseket és jelentős anyagi károkat szerdán London belvárosában. Három sérült katonát és egy civilt kórházba kellett szállítani.

2024. Április 23. 06:43, kedd | Bulvár

A szicíliai maffiavezér álnéven udvarolt nőknek a közösségi oldalakon

Agglegény orvosként regisztrálta magát, és nőkkel keresett kapcsolatot a legnagyobb közösségi oldalakon Mattia Messina Denaro, a Cosa Nostra szicíliai maffiaszervezet volt vezetője - hozták nyilvánosságra a hatóságok hétfőn.

2024. Április 21. 11:26, vasárnap | Bulvár

Médiakutató: korszakalkotó a Delta mesterséges intelligenciával alkotott műsorvezetőjének megjelenése

Korszakalkotónak nevezte a köztelevízió Delta című műsora mesterséges intelligenciával alkotott szereplőjének felbukkanását Szűts Zoltán médiakutató az M1 aktuális csatorna Ma reggel című műsorában vasárnap.

2024. Április 20. 09:47, szombat | Bulvár

Kizuhant egy hároméves kisgyermek egy emeletes ház ablakából Csepelen

Kizuhant egy hároméves kisgyermek egy emeletes ház ablakából a főváros XXI. kerületében, Csepelen, a Kossuth Lajos utcában pénteken. A gyermeket a mentők kórházba vitték.