Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2017. Február 23. 05:00, csütörtök | Helyi
Forrás: Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság

Évértékelő a megyei rendőrség munkájáról

Évértékelő a megyei rendőrség munkájáról

Csizmadia Gábor rendőr dandártábornok a Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság vezetője a megjelent média képviselőinek adott tájékoztatást az elmúlt év eredményeiről.

Csizmadia Gábor rendőr dandártábornok, megyei rendőrfőkapitány 2017. február 22-én 10 órakor a sajtó megjelent képviselői előtt adott tájékoztatást a Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság 2016. évben elvégzett tevékenységéről. Főkapitány úr elmondta, hogy a megye rendőri állománya feladatait törvényesen, a 2016. évre jóváhagyott munkatervében rögzített célokhoz rendelve, hatékonyan és alapvetően eredményesen hajtotta végre. A kitűzött fő stratégiai célokat a megyei rendőr-főkapitányság teljesítette. A megye bűnügyi helyzete az elmúlt évben is stabil volt, a szervezett bűnözés továbbra sem nyert teret. Kiemelt társadalmi veszélyességű, a lakosság széles rétegeit érintő bűncselekmények nem fordultak elő.

Főkapitány úr beszámolt arról is, hogy a Rendőrség tevékenységére vonatkozó önkormányzati felmérés eredménye alapján főkapitányságunk munkájának önkormányzati megelégedettsége javult, 2016. évben az 5 fokozatú skálán munkánkat 4,30-ra, a rendőrség és az önkormányzat kapcsolatát pedig 4,69-re értékelték.



A bűnügyi tevékenységünk kapcsán elmondta, hogy a nyomozóhatóságaink által befejezett eljárásokban a bűncselekmények száma 2015. évről 2016. évre 9.721-ről 8.831-re, 9,2%-kal csökkent. A nyomozások eredményessége 56%-ról 61,4%-ra, 5,4 százalékponttal emelkedett.
A vizsgált időszakban az elmúlt évhez képest csökkent az emberölések száma, 9-ről 6-ra, ezen belül a szándékos befejezett emberölések száma 5-ről 1-re, ami az elmúlt 5 év legalacsonyabb értéke. 2016. évben is valamennyi, emberölés miatt indított ügyet felderítettünk, az elkövetőt elfogtuk.

A rendészeti feladatok értékelésénél kiemelte, hogy közterülten eltöltött órák száma 667.415 volt, amiből 564.419 órát saját illetékességi területen töltött el a közterületi állomány. Megyénk közlekedésbiztonsági helyzetében javulást tudtunk elérni. Mind a személyi sérüléses közúti közlekedési balesetek számát, mind a halálos kimenetelű balesetek számát sikerült csökkenteni.

A sajtótájékoztatót megelőző napon főkapitány úr ünnepélyes állománygyűlés keretében is értékelte az elvégzett munkát. Az állománygyűlés elöljáró parancsnoka az Országos Rendőr-főkapitányság vezetője Papp Károly r. altábornagy volt. Az országos rendőrfőkapitány a megye rendőri állományának szakmai teljesítményét kivételesnek értékelte, intézkedéseit határozottnak, jogszerűnek és polgárbarátnak ítélte és ennek folytatását határozta meg a jövő évre vonatkozóan is.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 18. 11:33, csütörtök | Helyi

Igazibb Önismeret

Igazi Barbara IGAZIBB ÖNISMERET című előadásán vehetnek részt az érdeklődők a Huszár Gál Városi Könyvtárban április 26-án, pénteken 17 órától .

2024. Április 10. 17:58, szerda | Helyi

Vágányzári hirdetmény

Mósodított menetrend szerint közlekedik a 9447 sz. vonat április 15-től április 19-ig Hegyeshalom — Rajka állomások között végzett pályakarbantartási munkák miatt az 1 Győr — Hegyeshalom — Rajka vasútvonalon.

2024. Április 09. 10:56, kedd | Helyi

Digitális tartalmak közzététele, hasznosítása, alkalmazása workshop

A Néprajzi Múzeum Digitális tartalmak közzététele, hasznosítása, alkalmazása című workshopján vehetnek részt az érdeklődők a Huszár Gál Városi Könyvtár rendezvénytermében április 17-én, szerdán 16 órától.

2024. Április 09. 10:51, kedd | Helyi

Felhívás szavazatszámláló bizottságba történő jelentkezésre

Még egy napig, április 10-ig lehet jelentkezni a szavazatszámláló bizottságba.