Városlista
2019. január 22, kedd - Vince

Hírek

2018. Január 14. 00:00, vasárnap | Helyi
Forrás: foto és szöveg: mkcse.hu

EU-FIRE Mosonmagyaróvár - MKC SE évértékelő

EU-FIRE Mosonmagyaróvár - MKC SE évértékelő

Felemás esztendőt tudhat maga mögött a Mosonmagyaróvári Kézilabda Club, amely tavasszal kiesett az NB I-ből, és a nyáron komoly átalakításokon ment keresztül minden szinten.

Az ősz aztán már a sikerekről szólt, hiszen az EU-FIRE Mosonmagyaróvár a bajnokság felét követően vezeti az NB I/B Nyugati csoportját, és remélhetőleg a következő szezonban már ismét a legjobbak között szerepelhet.

Az MKC utánpótlása is folyamatosan fejlődik. Ha a versenyző korosztályokat nézzük, az ifjúsági csapat, közvetlenül az akadémiai együttesek mögött az első osztályú bajnokság hatodik helyen telel, 4 győzelemmel, 4 vereséggel és egy döntetlennel. Érdekesség, hogy a csapat játékosa az a Szalai Zsuzsanna, aki az elmúlt bajnokságban, gólkirályként, az ország legeredményesebb ifi játékosának bizonyult. Ennek a korosztálynak a játékosai, Wolf Alexandra vezetésével a megyei bajnokságban is vitézkednek, ahol magabiztosan, 9 győzelemmel vezetik a tabellát.

Az eggyel fiatalabb korosztály a leány serdülő II. osztályú bajnokság nyugati csoportjában szerepel. A 12 csapatos bajnokság őszi fordulóiban az MKC négy győzelemmel és öt vereséggel zárt és a hetedik helyről várhatja a tavaszi folytatást.

A legkisebbek, azaz az U13-as korosztály a Tóth László Régió „A” csoportjában versenyzett ősszel. Vura József csapata az alapszakasz végén az ötödik helyen végzett, két győzelemmel és nyolc vereséggel. Ez számukra azt jelentette, hogy az alsóházi rájátszásban folytatják tavasszal.

Az MKC utánpótlásában azonban egyre több óvodás és alsó osztályos is pallérozódik és ismerkedik meg a sportág alapjaival, igaz egyelőre még csak torna jelleggel versenyeznek, Kránitz János, Blahovits Eszter, Galgócziné Bálint Márta és Farkas Veronika edzők vezetésével. A klub a helyi általános iskolák mellett, több környékbeli egyesülettel is felvette a kapcsolatot együttműködési szándékkal, csakúgy, mint két középiskolával, a mosonmagyaróvári Kossuth gimnáziummal és a győri Bercsényi gimnáziummal is nagy jó kapcsolatot ápolnak.

A klub vezetősége is jelentős változáson esett át az elmúlt esztendőben. Szeptember elsejétől az egyesületet elnökként irányító Horváth Cs. Attila erős társadalmi elnökséget alakított ki, amely az önkormányzattal és a támogatókkal együtt a klub működését hivatott biztosítani. A napi feladatokat az apparátus végzi: Lencse Gyula klubigazgató, Csala Éva marketing vezető, Kokas Viktória technikai vezető és Csizmadia Dóra klubmenedzser.

Az élvonalra készülő klub vezetősége január elsejétől a szakmai stábot is kibővítette, Bognár Róbert vezetőedző munkáját Dányi István pályaedzőként és kapusedzőként, Bedő Zoltán erőnléti edzőként, Tóth Ferenc masszőrként, dr. Burkus Máté és dr. Világi Tibor orvosként, Kulcsár Ádám táplálkozási tanácsadóként, míg az ország talán legismertebb pszichiátere, dr. Csernus Imre, pszichológusként segíti.

"Ahogyan terveztük, év végéig az úgynevezett válságmenedzselés befejeződött, a klub helyzete stabilizálódott, s ha minden az elképzeléseink szerint történik, akkor hosszú távon is egy felfelé ívelő pályára áll az egyesület – mondta el Horváth Cs. Attila elnök. Kiemelném az Árvay István polgármester vezette testület segítségét, amely magáévá tette azt a gondolatot, hogy sport és marketing szempontból a város, a régió zászlóshajója lehet az MKC. Több nagy cég mellett lokálpatrióta helyi vállalkozók is a klub mellé álltak, ráérezve, hogy együtt lehetnek sikeresek az egyre nagyobb népszerűségnek örvendő, folyamatosan teltházas hazai mérkőzések játszó csapattal. A klub és vele remek összhangban tevékenykedő szurkolói egyesület erejét jelzi az is, hogy decemberben egy jótékonysági akció során több, mint másfél millió forintot sikerült összegyűjteniük nemes célokra. Az idegenbeli találkozóinkra közel száz szurkoló kíséri el mindig az együttest, de a remek együttműködést jelzi például az is, hogy január huszadikán megrendezik az első MKC-bált. Feladat van bőven a jövőben is, tovább szeretnénk bővíteni a szponzori hátterünket, növelni az egyébként már most is jelentős utánpótlás bázisunkat, s reményeink szerint, várhatóan február elején, ünnepélyes keretek között, bemutathatjuk majd az MKC vadonatúj nagy buszát is."

Hajrá MKC!

Ezek érdekelhetnek még

2019. Január 21. 23:29, hétfő | Helyi

Magyar Kultúra Napja: A MOFÉM Fúvószenekar az idei kitüntetett (galériával)

Idén is ünnepélyes keretek között került átadásra a Mosonmagyaróvár Város Kultúrájáért Díj a Fehér Ló Közösségi Házban.

2019. Január 21. 14:59, hétfő | Helyi

Babay József: Postaláda

című darabja kerül bemutatásra a Piarista-iskola diákjainak előadásában

2019. Január 21. 11:19, hétfő | Helyi

Mosonmagyaróvár az én városom - interjú Ondré Péterrel

Kevés olyan emberrel lehet találkozni ma Mosonmagyaróváron, aki ennyire elszánt lenne a város fejlődését illetően. Ondré Péter igazi lokálpatrióta.

2019. Január 21. 11:17, hétfő | Helyi

Közlekedésbiztonsági ellenőrzést tartottak a Mosonmagyaróvári Rendőrkapitányság járőrei

Ittas vezetés gyanúja miatt fogták el és állították elő a sofőröket a rendőrök Győr-Moson-Sopron megyében.