Városlista
2024. május 7, kedd - Gizella

Hírek

2017. Május 10. 05:00, szerda | Belföld
Forrás: mti

Erősít az elektromos járművek piacán a Volkswagen

Erősít az elektromos járművek piacán a Volkswagen

A Volkswagen tavaly 70 új elektromos járművet adott el a magyarországi piacon, 2020-ra pedig már évi 400-600 darab értékesítésében bíznak - közölte Németh Balázs, a márkát importáló Porsche Hungaria márkaigazgatója.

A Volkswagen két tisztán elektromos modellel van jelen a magyarországi autópiacon, az e-UP! kisautóval, valamint az e-Golffal, a limuzin friss változata most jelenik meg a kereskedésekben.

Németh Balázs jelezte, a márkának sikerült profitálnia az elektromos hajtású gépkocsik vásárlását támogató kétmilliárd forint keretösszegű állami programból: a tavaly október óta rendelkezésre álló forrás segítségével beszerzett gépkocsik 26 százaléka Volkswagen volt.

Megjegyezte: a piaci erősödéshez hozzájárulhat az autómegosztási (carsharing) szolgáltatást nyújtó budapesti startup vállalkozás sikere is. A Greengo jelenleg 75 e-UP!-pal működik, és már az idén 25 új autóval bővítené járműparkját.

A márkaigazgató felhívta a figyelmet arra, hogy az elektromobilitás terjedése kihat a márkakereskedői és szervizhálózatra is.

Tájékoztatása szerint Magyarországon jelenleg öt VW márkakereskedő rendelkezik e-modellek kereskedési jogával, számuk már az idén 10-15-re bővülhet. A jövő év végére a budapestiek mellett várhatóan valamennyi megyeszékhelyen lesz olyan kereskedés, amely forgalmaz elektromos járművet. Ez a jog 3-5 millió forintos beruházással megszerezhető - jegyezte meg.

Németh Balázs rámutatott, hogy az elektromos autók terjedése át fogja alakítani a szerviztevékenységet is. Nem lesz szükség egyes munkákra, így például olajcserére - említette. A VW hivatalos szervizei közül jelenleg hat alkalmas az e-járművek javítására, számuk rövid időn belül 20-25-re emelkedik.

A márkaigazgató emlékeztetett arra, hogy a Volkswagen konszern elkötelezte magát az elektromobilitás iránt, folyamatban lévő fejlesztései is ebbe az irányba mutatnak. A márka 2020-tól már 30 különféle elektromos hajtású modellel lesz jelen a piacon, 2025-re módszeresen elektromossá alakítja termékportfólióját. Akkorra a márka éves eladásának 30 százalékát tehetik ki az elektromos gépkocsik. Ebben nagy szerepet szánnak a 2016-os párizsi autókiállításon bemutatkozó I.D. elektromos autónak, amely később önvezetésre is képes lesz.

Németh Balázs véleménye szerint a magyarországi újautópiac két-három éven belül elérheti a 150 ezer darabot, azt a szintet, amelynél az importőrök számára újra rentábilis a gépkocsi-értékesítés. A Volkswagen a modellpaletta idei erőteljes frissítésével jó pozícióból várja ezt a fordulópontot - emelte ki.

A Volkswagen márka 14 ország több mint 50 helyszínén gyártja járműveit, 2016-ban mintegy 5,99 millió gépkocsit állított elő. Jelenleg világszerte 218 ezer dolgozót foglalkoztat, 7700 márkakereskedése pedig 74 ezer embernek ad munkát.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 06. 12:44, hétfő | Belföld

Nagy Márton szerint Magyarország képes meghatározó szereplővé válni az űripar területén

Magyarországot gazdasági ökoszisztémája, infrastruktúrája és szellemi tőkéje egyaránt alkalmassá teszi arra, hogy meghatározó szereplővé váljon az űripar területén

2024. Május 06. 07:49, hétfő | Belföld

Vonat elé hajtott egy kamion Baján

Személyvonat elé hajtott egy kamion hétfő reggel Baja térségében, az 55-ös főút 106-os és 107-es kilométere közötti vasúti átjáróban;

2024. Május 05. 06:00, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai és nyereményei

A Szerencsejáték Zrt. tájékoztatása szerint a 18. héten megtartott ötös lottó és Joker számsorsoláson a következő számokat húzták ki:

2024. Május 04. 06:00, szombat | Belföld

Szijjártó Péter szerint az elmúlt években a magyar külpolitika mindig a jó válaszokat találta meg

Az elmúlt évek súlyos kihívásai során a magyar külpolitika mindig a jó válaszokat találta meg, eközben Brüsszel kudarcot vallott a válságokra történő reagálás során