Városlista
2024. április 17, szerda - Rudolf

Hírek

2018. Augusztus 04. 07:14, szombat | Bulvár
Forrás: mti - fotó: pixabay

Ernest Hemingway egy eddig kiadatlan novellája jelent meg

Ernest Hemingway egy eddig kiadatlan novellája jelent meg

Először jelent meg nyomtatásban Ernest Hemingway egy 1956-ban írt novellája egy amerikai irodalmi magazinban.

Hemingway egy 1956 augusztusában írt levelében közölte kiadójával, hogy elkészült öt új novellával. „Talán picit bugyuta történetek, de néhány közülük nagyon mulatságos szerintem” – írta Hemingway, hozzátéve, hogy halála után bármikor kiadhatják a történeteket. Ezen írások közül eddig csupán egyet - Black Ass at the Cross Roads - publikáltak.

Az amerikai író hagyatékkezelőjének jóváhagyásával a The Strand Magazine című irodalmi lap most közre adta a második történetet, az A Room on the Garden Side című novellát - olvasható a The Guardian című brit lap online kiadásában.

A 62 évvel ezelőtt írt történet a Hemingway szívének kedves párizsi Ritz hotelben játszódik, a náci megszállás végén. Az egyes szám első személyben megírt novella felvonultat mindent, amit Hemingway írásaiban szeretnek az olvasók, van benne háború, bor és bajtársiasság. A nagyjából kétezer szavas történet elején egy csapat katona, a narrátor Robert és társai beszélgetnek iszogatás közben harcról, költészetről és szerelemről.

Az A Room on the Garden Side című novellához hasonlóan Hemingway több írása, egyebek között a Vándorünnep és a Veszélyes nyár is az író halálát követően jelent meg. Hemingway 1961-ben önkezével vetett véget az életének 61 éves korában.

Az A Room on the Garden Side Hemingway több másik munkájával együtt a bostoni John F. Kennedy Elnöki Könyvtár és Múzeum gyűjteményébe tartozik és az életrajzírókon, valamint a történészeken kívül eddig csupán néhányan olvasták az elmúlt több mint hat évtizedben.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 11. 08:19, csütörtök | Bulvár

BRFK: filmforgatás miatt hallatszott lövöldözés Budapesten

Filmforgatás miatt hallatszott lövöldözés csütörtökre virradó éjjel Budapesten - közölte a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) a rendőrség honlapján.

2024. Április 10. 07:32, szerda | Bulvár

Jövő vasárnapig lehet jelentkezni a Nemzeti Kibervédelmi Intézet hackerversenyére

Április 21-én éjfélig lehet jelentkezni a Nemzetbiztonsági Szakszolgálat Nemzeti Kibervédelmi Intézetének hackerversenyére.

2024. Április 09. 07:40, kedd | Bulvár

Parancsnoki elismerésben részesültek a szombati, bosznia-hercegovinai mentésben résztvevő magyar katonák

Elismerő parancsnoki érmeket adott át Sticz László vezérőrnagy, az EUFOR Althea parancsnoka a szombati életmentő akcióban résztvevő katonáknak és a civil repülésirányítónak a Szarajevó melletti Butmir táborban

2024. Április 05. 09:32, péntek | Bulvár

Szlovákiában betiltják a mobiltelefonok használatát az általános iskolák alsó tagozatán

A szlovákiai általános iskolák alsó tagozatának első három évfolyamában teljesen, a felsőbb évfolyamokban pedig néhány kivétellel betiltják a mobiltelefonok használatát a tanulók számára