Városlista
2024. május 3, péntek - Tímea

Hírek

2013. Január 03. 09:27, csütörtök | Helyi
Forrás: Mosonmagyarovar.hu

Eredményes éves zárt az Aqua Kft.

Eredményes éves zárt az Aqua Kft.

Az AQUA számára 2012-ben is az ügyfelek voltak a legfontosabbak.

Fennállásának egyik legeredményesebb évét élte meg 2012-ben az AQUA Szolgáltató Kft. Mosonmagyaróvár és a Szigetközi kistérség viziközmű szolgáltatója 2012-ben szolgáltatási területében és dolgozói létszámában is látványosan növekedett, folytatta a már megkezdett tervszerű hálózati fejlesztéseket, elindította a mosonmagyaróvári szennyvíztisztító felújítását és jelentősen fejlesztette szolgáltatásait, ügyfélszolgálatait. A korábbi évek sikeres rendezvényei mellett idén megszervezte a Friss Víz Fesztivált, és szép eredményeket ért el az egészséges szigetközi víz palackozásában és forgalmazásában. A látványos sikerek mellett azonban az AQUA Kft. csapata továbbra is a fogyasztóinak minél magasabb színvonalú kiszolgálását tartja a legfontosabbnak.

- Az AQUA Kft. elmúlt években tapasztalható intenzív területi növekedése 2012 év elején négy észak szigetközi település (Rajka, Dunakiliti, Dunasziget és Feketeerdő) csatlakozásával fejeződött be - Dunakilitin a Veritas Kft., a Konzervgyár és a Wellness Hotel, Rajkán a Calida és a MÁV személyében nagyfogyasztók is csatlakoztak az AQUA rendszeréhez. A területi növekedésnek köszönhetően az AQUA még jobban megerősödött, 2012 januárjára dolgozói létszáma és az árbevétele is a duplájára nőtt, de ami még ennél is fontosabb, a viziközmű cégek közül az elsők között tett eleget a 2011 végén bevezetett Viziközmű Törvény elvárásainak, így a továbbiakban minden energiáját szolgáltatásai minőségének megőrzésére és további javítására fordíthatta. A cégfejlesztési folyamatba bevontuk a munkatársainkat, kikértük és figyelembe vettük a véleményüket, és képzések keretében gondoskodtunk munkatársaink fejlesztéséről – mondta el Leitner László.
- A szolgáltatási terület és létszámunk jelentős növekedésével vezetési, szervezési kérdések is felmerültek, hiszen újra kellett szerveznünk a megnövekedett területre, a korábbinál lényegesen több fogyasztó részére szolgáltató AQUA Kft-t. Egységesítettük az ügyfélszolgálataink szolgáltatásait, az itt dolgozó munkatársaink felkészültségét azonos szintre hoztuk. Folyamatosan továbbfejlesztettük és több elemmel kiegészítettük a minőségbiztosítási rendszerünket, hogy a legmagasabb előírásoknak és elvárásoknak is maradéktalanul megfeleljünk. Az újonnan átvett területeken felméréseket követően fejlesztésekbe kezdtünk, hogy az AQUA teljes működési területén a már korábban megszokott magas színvonalon tudjunk szolgáltatni. Mindezt úgy végeztük el, hogy a legfontosabb számunkra továbbra is az ügyfeleink, fogyasztóink zökkenőmentes kiszolgálása volt. Ügyfeleink csak annyit érzékelhettek mindebből, hogy folyamatos a rekonstrukció, cégünk még a korábbiaknál is nagyobb hangsúlyt helyez a karbantartásokra.
Az Aqua Kft. szolgáltatási területének növekedésével az ügyfélszolgálatok száma is megnőtt. A mosonmagyaróvári vízszolgáltató ügyfelei immár Rajkán, Dunakilitin, Jánossomorján, Mosonmagyaróváron két helyen, és a Szigetközi Üzemmérnökség ügyfélszolgálatán is feltehetik szolgáltatással kapcsolatos kérdéseiket. Az ügyfélszolgálatokon olyan képzett munkatársak fogadják az érdeklődőket, akik pontosan ismerik a hozzájuk tartozó terület ügyfélkörét, ezáltal gyorsan és hatékonyan dolgoznak. Annak érdekében, hogy az ügyintézés még hatékonyabbá váljon, az Aqua viszonylag rövid idő alatt egy új számítástechnikai rendszert vezetett be. Az „ügyfél az első” elvet igazolja az is, hogy az Aqua rendszeresen felméri ügyfelei elégedettségét, és bátorítja őket arra, hogy fejtsék ki véleményüket, ezzel is segítve munkájukat.
Az Aqua Kft. üzemeltetési területének növekedésével nem csupán az ügyfélkör nőtt, de a kintlévőségek mértéke is. Annak érdekében, hogy a rendszeresen fizető, korrekt magatartású ügyfelek ne károsodjanak, az Aqua Kft. szigorúan és következetesen jár el a nem fizető fogyasztókkal szemben. Mivel a korábban alkalmazott eljárások nem hozták meg a kívánt hatást az év végén az AQUA saját munkatársaival kezdte el a 60 napnál régebbi tartozások behajtását. Az akció hatékony, a behajtásokat az új évben is folytatni fogja a szolgáltató, amely így akarja megvédeni tisztességesen fizető fogyasztói érdekeit és elejét venni annak, hogy a tartozásokat felhalmozó fogyasztói végleg eladósodjanak.
Víziközmű cégként az AQUA az ivóvíz biztosítása és a szennyvíz elvezetése mellett az ehhez szükséges létesítményekről és hálózatokról is gondoskodik. A cég megalakulása óta rendelkezik hosszú távú karbantartási és fejlesztési tervekkel, az utóbbi 5-10 évben pedig kiemelten nagy hangsúlyt fektetett a stratégiailag fontos beruházásokra. Az elvégzendő felújításokat, rekonstrukciókat a tulajdonos önkormányzatokkal egyeztetve végzi az AQUA, figyelembe véve azok igényeit. 2012-ben az AQUA több mint 300 millió forintnyi beruházást valósított meg az üzemeltetési területén. Ebben található gépbeszerzés, például nagy értékű csatornatisztító gépjármű, szivattyúk és egyéb gépészeti berendezések beszerzése ugyanúgy, mint meglévő közművezetékek cseréje, vagy műtárgyak felújítása, vagy a a mosonmagyaróvári víztorony felújítása, vagy a feketeerdei vízműtelep gépészeti berendezések vezérlésének átalakítása, mellyel energia-megtakarítást ért el a cég, így gazdaságosabbá téve a víz kitermelését, ami hosszabb távon a költségek csökkenését eredményezi.
- A hagyományos viziközmű szolgáltatások mellett az AQUA egyre nagyobb hangsúlyt fektet az egészséges szigetközi víz palackozására és Szigetközi Friss Víz néven annak forgalmazására. Hogyan illeszkedi ez a tevékenység az AQUA Kft. szolgáltató tevékenységébe?

- A 2012-es év másik nagy célkitűzése volt, hogy ne csak egy lábon álljon az AQUA Kft. Az ivóvíz a mi jelenünk és a jövőnk, nagyon fontosnak tartom, hogy lehetőleg mindenkihez eljuttassuk az egészséges vizet. A kiváló minőségű szigetközi ivóvíz palackozását ennek szellemében már korábban megkezdtük, 2012-ben pedig több jelentős fejlesztésre került sor a palackozó üzemünkben, és jelentős eredményeket értünk el a palackozott víz forgalmazása és piaci bevezetése terén. 2012-re tizenkétszeresére növeltük a palackozó üzemünk kapacitását és az értékesített palackozott ivóvíz mennyiségét, 2013-ban pedig legalább 5 millió palack vizet szeretnénk eladni Magyarországon és más országokban is. A kiváló minőségű Szigetközi Friss Víz óriási érték Mosonmagyaróváron és környékén, ennek szellemében szerveztük meg 2012 nyarán Mosonmagyaróváron, a Wittman Parkban a Szigetközi Friss Víz Fesztivál 3 napos programsorozatát, ami várakozásinkon felül sikeres volt, ezért természetesen a jövőben is szeretnénk évente megrendezni. A víz palackozása és forgalmazása 2013-ra terveink szerint olyan mértékre növekszik, hogy az AQUA Kft. árbevételében is a második láb szerepét töltheti be.
Szeretnénk, ha az orvostudomány is egyre jobban belátná, hogy nem az ásványvíz a hosszú távú megoldás az egészség érdekében, hanem a természetes, tiszta ivóvíz. Ezért fontos, hogy a Magyar Obezitológiai és Mozgáste-rápiás Társaság (MOMOT), amely ezt a gondolatot magáévá tette, partnerünkké vált. A Társaság minden évben azokat tünteti ki, akik az egészségért tesznek, idén első alkalommal díjazott terméket, ez a Szigetközi Friss Víz volt. Büszkék vagyunk erre az elismerésre.

- Hol tart az AQUA Kft. a magyarországi víziközmű szolgáltató cégek között?

- Az eredetileg hasonló méretű víziközmű szolgáltató cégek között kissé kuriózumnak számítunk, hiszen a területnövekedéssel, az integrációval mi már elértük az új Víziközmű Törvényben elvárt cégméretet, és ezzel az elsők között tettünk eleget a törvény elvárásainak. A hasonló méretű víziközmű cégek napjainkban keresik a helyüket. Mi szerencsére ezen már túl vagyunk, és azzal foglalkozunk, hogy a törvényt hogyan lehet a lehető legjobban betartani, értelmezni. Arra koncentrálunk, hogy a fejlesztéseinket az újonnan jelentkező terhek ellenére is meg tudjuk valósítani, hogy biztonságosan működtethessük az ivóvíz- és szennyvíz-hálózatot és szolgáljuk ki a fogyasztóinkat.
- A víziközmű szolgáltató cégek azon táborához tartozunk, akik az átláthatóságot, a előremutató üzemeltetést gyakoroljuk és bemutatjuk másoknak is. Közepes méretű cég vagyunk, amely szeretné megmutatni, hogy nem attól jó valami, hogy nagy, hanem attól, hogy milyen a szervezeti kultúrája, munkatársainak együttműködése és a vezetése, milyen fejlesztéseket hajt végre, és hogyan gondolkodik. Azért képezzük folyamatosan a kollégáinkat, hogy valóban XXI. századi szolgáltatók legyünk. A képzések biztosítják, hogy az AQUA a víziközmű szolgáltatók legdinamikusabb, ügyfeleire kiemelkedően figyelő élvonalába tartozzon továbbra is. Célunk az, hogy a szennyvíztelep-beruházással a környezetvédelmet tovább erősítsük, a Szigetközi Friss Víz palackozását és forgalmazását sikerre vigyük, valamint hogy továbbra is biztosítsuk ügyfeleink lehető legjobb kiszolgálását.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 24. 10:09, szerda | Helyi

Kenuzás közben a vízbe borultak és az egyik utas meghalt

Vádat emelt a Győri Járási Ügyészség azzal a 45 éves férfival szemben, aki tavaly, mint kormányos ment kenuzni barátaival, és egy baleset következményében egyik társa meghalt.

2024. Április 22. 12:08, hétfő | Helyi

Abszolút első helyet ért el Liziczai Gergő a TUDOK-on

Kiemelkedő sikereket ért el Liziczai Gergő, a Kossuth Lajos Gimnázium diákja, a Hlavay József Környezettudományi és Műszaki Diákkonferencia országos döntőjén, valamint a Tudományos Diákkörök Országos Konferenciáján.

2024. Április 18. 11:33, csütörtök | Helyi

Igazibb Önismeret

Igazi Barbara IGAZIBB ÖNISMERET című előadásán vehetnek részt az érdeklődők a Huszár Gál Városi Könyvtárban április 26-án, pénteken 17 órától .

2024. Április 10. 17:58, szerda | Helyi

Vágányzári hirdetmény

Mósodított menetrend szerint közlekedik a 9447 sz. vonat április 15-től április 19-ig Hegyeshalom — Rajka állomások között végzett pályakarbantartási munkák miatt az 1 Győr — Hegyeshalom — Rajka vasútvonalon.