Városlista
2024. április 29, hétfő - Péter

Hírek

2012. Október 29. 18:04, hétfő | Helyi
Forrás: MTI

Embercsempészeket és migránsokat fogtak el Hegyeshalomnál

Embercsempészeket és migránsokat fogtak el Hegyeshalomnál

Két horvát embercsempészt és kilenc migránst fogtak el a határrendészek Hegyeshalom térségében.

Egy horvát rendszámú autót ellenőriztek a hegyeshalmi átkelőnél szombat éjszaka a határrendészek. A 31 éves horvát sofőr három koszovói és egy török állampolgárt szállított, akik nem tudták igazolni, hogy jogszerűen tartózkodnak a schengeni térségben. A négy férfit idegenrendészeti őrizetbe vették, tiltott határátlépés kísérlete miatt folyik ellenük eljárás. A horvát sofőrt embercsempészéssel gyanúsítja a rendőrség.
Egy szerb rendszámú személyautó ugyancsak négy utast vitt volna Ausztriába. Az utasok pakisztáni állampolgárok voltak, akik nem tudták igazolni magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét. Ellenük idegenrendészeti eljárás indult. Az autót egy horvát származású férfi vezette, aki elmondta: utasait a sztráda egyik töltőállomásán vette fel, azok száz eurót fizettek neki, hogy Ausztriába juttassa őket. A sofőr ellen embercsempészet miatt indult eljárás.
Egy nemzetközi gyorsvonaton utazó 14 éves afgán fiút a hegyeshalmi vasútállomáson tartóztattak fel. Mivel nem voltak okmányai, előállították, majd a fóti Károlyi István gyermekközpontban helyezték el. Ellene tiltott határátlépés kísérlete miatt indult eljárás.

Címkék: migráns

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 24. 10:09, szerda | Helyi

Kenuzás közben a vízbe borultak és az egyik utas meghalt

Vádat emelt a Győri Járási Ügyészség azzal a 45 éves férfival szemben, aki tavaly, mint kormányos ment kenuzni barátaival, és egy baleset következményében egyik társa meghalt.

2024. Április 22. 12:08, hétfő | Helyi

Abszolút első helyet ért el Liziczai Gergő a TUDOK-on

Kiemelkedő sikereket ért el Liziczai Gergő, a Kossuth Lajos Gimnázium diákja, a Hlavay József Környezettudományi és Műszaki Diákkonferencia országos döntőjén, valamint a Tudományos Diákkörök Országos Konferenciáján.

2024. Április 18. 11:33, csütörtök | Helyi

Igazibb Önismeret

Igazi Barbara IGAZIBB ÖNISMERET című előadásán vehetnek részt az érdeklődők a Huszár Gál Városi Könyvtárban április 26-án, pénteken 17 órától .

2024. Április 10. 17:58, szerda | Helyi

Vágányzári hirdetmény

Mósodított menetrend szerint közlekedik a 9447 sz. vonat április 15-től április 19-ig Hegyeshalom — Rajka állomások között végzett pályakarbantartási munkák miatt az 1 Győr — Hegyeshalom — Rajka vasútvonalon.