Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2016. Október 22. 10:00, szombat | Helyi
Forrás: Nemes Claudia

Élményautózás a RÁBA-ringen

Élményautózás a RÁBA-ringen

2016. október 23-án nagyszabású jótékonysági autózásra készülnek a rally szerelmesei. A szervezőket kérdeztük az esemény előkészületeiről.

Februárban alakult meg az Egyesületünk (Máté&Böri Egyesület), de már akkor tudtuk, hogy a rally mellett jótékonysággal is szeretnénk foglalkozni. Reméljük, ezzel a kezdeményezéssel egy sorozatot tudunk majd elindítani! – kezdte a beszámolót Máté Péter, és Böröczky Gábor, a Móvár Cars két oszlopos tagja.

Kinek szervezitek a gyűjtést?
Az adományokat a mosonmagyaróvári Éltes Mátyás Általános Iskola, Óvoda, Készségfejlesztő Iskola, Kollégium, Egységes Gyógypedagógiai Módszertani Intézmény számára gyűjtjük. Az iskolában sajátos nevelési igényű tanulók járnak, akiknek speciális eszközökre van szükségük. Ezért esett rájuk a választás.

A gyermekekről, az adomány-gyűjtésről vagy a rallyról fog szólni az október 23-i vasárnap?
Szerencsére sikerült megoldanunk, hogy minden benne legyen! :)
Az iskola tanulóit külön kisbusszal fogjuk a helyszínre szállítani, ahol egyenként részt vehetnek egy igazi rallys élményautózáson. Az adományok és a felajánlások már most is szép számmal gyűlnek és igen, természetesen a versenyzők is megcsillogtatják majd tehetségüket!

Az esemény közösségi oldalán hatalmas az érdeklődés. Hogyan oldottátok meg az egész nap program-menetének levezénylését?
Közel 40 versenyző érkezik hozzánk, ami valóban nagy szám egy ilyen rendezvényen. Ez azt jelenti, hogy egész Dunántúl megmozdult a hír hallatára! A program pedig a következőképpen alakul:

8.00 – 13.00 Szabadedzés a versenyzőknek
13.00 – 18.00-tól az Éltes iskola diákjainak autóztatására kerül sor, élményautózás
A belépés mindenki számára ingyenes!
A délutáni élményautózás bárki (gyermek, felnőtt) számára elérhető, kipróbálható. Díja: 1000 Ft/fő

A rallyautók mellett tuningautó- és versenymotor kiállítás, tombola és fantasztikus hangulat várja az érdeklődőket! Visszajelzést kaptunk már neves versenyzőktől is, akik megtisztelnek bennünket jelenlétükkel. Például itt lesz Korda Erik, az új tereprally autójával, Jedlovszky László első osztályú versenyző vagy a megyéből Rongits Attila is.


Ezek szerint biztos a siker! Kik a legnagyobb támogatói a rendezvénynek?
Legfőbb támogatónk a RÁBA Járműipari Holding, aki a pályát rendelkezésünkre bocsájtotta, a pálya díját pedig felajánlotta. A nevezési díjakat a versenyzők vállalják, ami megint csak a felajánlott összegbe érkezik. A pályán - biztonsági okokból kötelezően – sportbírók irányítják az autókat. Vasárnap ők is ingyen vállalják a szereplésüket. E mellett a Willisits team, az E-kart Ring, a Nyilas-Róka Sportvideó, Bognár Gábor és Régi Péter nevét is meg kell említenünk.
Külön szeretnénk kiemelni és megköszönni Czigler Hédi média munkáját, aki a speaker szerepét is vállalta a jeles napon.

A tombola felajánlások a METABOND, a BP Racing, a Bezenyei Édes Álom Cukrászda, a PEZ Hungary és az R2 Energiaital standjától érkeztek.

Aki szeretné támogatni a rendezvény sikerességét, a következő számlaszámra tud utalni:

Máté & Böri Egyesület 10403332-50526788-52481005

Az utalásnál a Közlemény rovatba feltétlenül tüntessék fel: ADOMÁNY!

Végül és nem utolsó sorban pedig tisztelet és köszönet illeti azokat a szervezőket, akik az egész programot kitalálták, megvalósították és megszervezték. Név szerint: Böröczky Gábor, Böröczkyné Bodor Barbara, Máté Péter, Máté-Szabó Hajnalka, Hegedűs Bea, Hegedüs Krisztián, Mészáros Ernő és Horváth Gyula.

Találkozzunk a pályán minél többen!


És még két nagyon fontos felhívás!

I. Az egyik a győrújbaráti E-kart Ring szervezése, melyhez már az InfoGyőr Szerkesztősége is csatlakozott: Plüssmaci gyűjtés az Országos Mentőszolgálat Győr-Moson-Sopron megyei részleg munkájának segítésére! Gyermek baleseteknél, sérüléseknél, ahol a gyermek pszichés, sokkos hatásoknak van kitéve, a kiérkező mentőegység az elsősegélynyújtás után az autóban EGY PLÜSSMACIT ad a gyermeknek, hogy megnyugodjon. Felmérések és hosszú évek tanulmányai bebizonyították, hogy a traumát átélő gyermek csak EGY PLÜSSMACI ölelésével nyugszik meg az első pszichés sokk után. További részletek itt…


A programra kilátogatók ide is hozhatnak plüssmacikat, mert összegyűjtjük és átadjuk!


II. A másik felhívás leginkább azoknak szól, akik először érkeznek rally-rendezvényre! A tavalyi halálos kimenetelű baleset a példa, hogy mindenkinek kifejezetten figyelnie kell nem csak a pályán, de a pályán kívül is. Ezért kifejezetten kérünk minden érdeklődőt, hogy a sportbírók utasításait maradéktalanul tartsák be saját és egymás testi épsége miatt!

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 24. 10:09, szerda | Helyi

Kenuzás közben a vízbe borultak és az egyik utas meghalt

Vádat emelt a Győri Járási Ügyészség azzal a 45 éves férfival szemben, aki tavaly, mint kormányos ment kenuzni barátaival, és egy baleset következményében egyik társa meghalt.

2024. Április 22. 12:08, hétfő | Helyi

Abszolút első helyet ért el Liziczai Gergő a TUDOK-on

Kiemelkedő sikereket ért el Liziczai Gergő, a Kossuth Lajos Gimnázium diákja, a Hlavay József Környezettudományi és Műszaki Diákkonferencia országos döntőjén, valamint a Tudományos Diákkörök Országos Konferenciáján.

2024. Április 18. 11:33, csütörtök | Helyi

Igazibb Önismeret

Igazi Barbara IGAZIBB ÖNISMERET című előadásán vehetnek részt az érdeklődők a Huszár Gál Városi Könyvtárban április 26-án, pénteken 17 órától .

2024. Április 10. 17:58, szerda | Helyi

Vágányzári hirdetmény

Mósodított menetrend szerint közlekedik a 9447 sz. vonat április 15-től április 19-ig Hegyeshalom — Rajka állomások között végzett pályakarbantartási munkák miatt az 1 Győr — Hegyeshalom — Rajka vasútvonalon.