Városlista
2024. május 3, péntek - Tímea

Hírek

2020. Március 09. 16:05, hétfő | Helyi
Forrás: Dr. Árvay István Facebook-oldala

Elmarad a makettkiállítás a koronavírus miatt

Elmarad a makettkiállítás a koronavírus miatt

Elhalasztják az április közepére tervezett makettkiállítást, a MosonShow-t.

Mosonmagyaróvár Város Önkormányzata több egyeztetést követően úgy döntött, hogy nem tarja meg a Nyugdíjasegyetem jövő héten esedékes előadását, és az április 25-26-ra kiírt makettkiállítást sem - tájékoztatott Árvay István, a város polgármester.

A megelőző intézkedést a koronavírus miatt hozták. Fontos hangsúlyozni, hogy Mosonmagyaróváron és a környékén egyelőre senki sem betegedett meg.

Mosonmagyaróvár polgármester az alábbi bejegyzést tette közzé Facebook-oldalán:

"A koronavírus terjedésének megakadályozása érdekében Mosonmagyaróvár város polgármestere a városi nagyrendezvények megrendezésével kapcsolatban — a szervezőkkel közösen egyeztetve — döntést hozott. 2020. március 9-én sajtótájékoztatón jelentette be Dr. Árvay István polgármester, hogy az áprilisra meghirdetett hagyományos Moson Model Show, nemzetközi makettkiállítást elhalasztják. Hazánkban ezidőtájt ez a legnagyobb rendezvény, melyre több mint 40 ország jelezte részvételét. Tekintettel arra, hogy közöttük a járvánnyal érintett országokból is várhatók kiállítók, a fokozott kockázatot jelentő rendezvény lemondásával a mosonmagyaróváriakat szeretné a város vezetése megóvni attól, hogy itt is felüsse fejét a vírus.

A nagyvárosok a március 15-i rendezvényeket sorra lemondják. A mosonmagyaróvári városi szabadtéri ünnep azonban a közel 100-150 fős résztvevővel nem minősül tömegrendezvénynek, így azt, amíg központilag erre utasítást nem kapnak, megrendezik. A Mosonvármegyei Múzeum szervezésében e napra meghirdetett családi programok viszont elmaradnak. Az ünnepséget követő koszorúzás helyett egységes főhajtásra kerül sor az 1848-49-es emlékmű előtt, melynek talapzatára előzetesen elhelyezik a koszorúkat.

A polgármester bejelentette, hogy a Nyugdíjas Egyetem soron következő – március 19-i — előadása elmarad. A hosszabb időtartamú előadást zárt helyen tartják, a sorozat résztvevői pedig életkoruk miatt veszélyeztetettek.

A Flesch Központ rendezvényeit, színházi előadásokat további központi értesítésig megtartják, a lakosságot folyamatosan tájékoztatják a sorban következőkről. Ugyanakkor a polgármester hangsúlyozta, mindenkinek saját döntése az, hogy részt vesz-e egy nyilvános rendezvényen, vagy nem. Ez igaz a március 15-i ünnepségre és minden más eseményre. A nem önkormányzati rendezvények esetében a szervezők felelőssége a döntés, hogy lemondják vagy megtartják. Amennyiben egy esemény önkormányzati ingatlanban kerül megrendezésre, a szervezőknek a tájékoztatást akkor is meg kell adniuk az önkormányzat részére.

Dr. Árvay István polgármester tájékoztatott arról is, hogy az önkormányzati alapellátásban résztvevő háziorvosok, házi gyermekorvosok és fogorvosok részére a Szociális és Egészségügyi Bizottság egyszeri eseti támogatásról döntött: védőeszközök, fertőtlenítőszerek beszerzésére két hónapra 50.000 forintot biztosítanak."

Fotó: Dr. Árvay István Facebook-oldala

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 24. 10:09, szerda | Helyi

Kenuzás közben a vízbe borultak és az egyik utas meghalt

Vádat emelt a Győri Járási Ügyészség azzal a 45 éves férfival szemben, aki tavaly, mint kormányos ment kenuzni barátaival, és egy baleset következményében egyik társa meghalt.

2024. Április 22. 12:08, hétfő | Helyi

Abszolút első helyet ért el Liziczai Gergő a TUDOK-on

Kiemelkedő sikereket ért el Liziczai Gergő, a Kossuth Lajos Gimnázium diákja, a Hlavay József Környezettudományi és Műszaki Diákkonferencia országos döntőjén, valamint a Tudományos Diákkörök Országos Konferenciáján.

2024. Április 18. 11:33, csütörtök | Helyi

Igazibb Önismeret

Igazi Barbara IGAZIBB ÖNISMERET című előadásán vehetnek részt az érdeklődők a Huszár Gál Városi Könyvtárban április 26-án, pénteken 17 órától .

2024. Április 10. 17:58, szerda | Helyi

Vágányzári hirdetmény

Mósodított menetrend szerint közlekedik a 9447 sz. vonat április 15-től április 19-ig Hegyeshalom — Rajka állomások között végzett pályakarbantartási munkák miatt az 1 Győr — Hegyeshalom — Rajka vasútvonalon.