Városlista
2024. április 24, szerda - György

Hírek

2018. Március 01. 11:46, csütörtök | Belföld
Forrás: mti

Elkezdődött a két hajléktalant megölő 16 éves fiú pere

Elkezdődött a két hajléktalant megölő 16 éves fiú pere

Elkezdődött csütörtökön a 16 éves M. Apolló pere, aki tavaly tavasszal egy éjszaka olyan súlyosan bántalmazott Tatabányán két hajléktalant, hogy mindketten a helyszínen meghaltak.

A Tatabányai Törvényszéken a vádiratot ismertető ügyész elmondta, hogy a fiút több, védekezésre képtelen ember sérelmére, különös kegyetlenséggel elkövetett emberöléssel és kifosztással vádolják. Az elkövető a bűncselekményeket beismerte.

A vádlott édesanyjával és öccsével élt egy egyszobás tatabányai lakásban. A fiúnak az anyjával rossz kapcsolata volt, 2016-ban maga kérte a gyámhatóságot, hogy vegyék állami gondozásba. Magatartási problémái miatt tavaly áprilisban felmerült intézeti nevelésbe vétele.

A hazafelé tartó M. Apolló április 30-án hajnalban a Tatabánya központjában lévő buszmegállóban felébresztett egy alvó hajléktalant, akivel több hónappal korában összeszólalkozott. Dulakodni kezdtek, majd a fiú annyira megrugdosta, megtaposta a földre esett férfit, hogy a helyszínen meghalt.

Az elkövető ezután a lépcsőházukban üldögélt, mert anyját nem akarta felébreszteni. Egy idő után járkálni kezdett a környéken, felkeltett egy másik hajléktalant, ütlegelte, rugdosta, később a magatehetetlen ember cipőjét ellopta. A férfi a helyszínen nagy szenvedések után meghalt.

A vádlott ezután hazament, evett, tévét nézett, majd lefeküdt aludni, a rendőrök ébresztették fel.

M. Apolló a bíróság előtt nem tett vallomást, kérdésekre sem válaszolt. A bíró által felolvasott nyomozati vallomásában azonban korábban azt mondta, hogy mindkét áldozata lélegzett, amikor magára hagyta őket, és nem tudja, hányszor ütötte meg őket. A bűncselekményeket nem tervezte el előre, az áldozatokat nem akarta megölni - állította akkor.

Az ügyben elsőként azok tettek tanúvallomást, akik a holttesteket megtalálták.

A tárgyalást pénteken további tanúk és szakértők meghallgatásával folytatják.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 12:07, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: újabb légijárat indul nyártól Magyarország és Kína között

Újabb légijárat indul Magyarország és Kína között, idén nyártól már egy hatodik kínai nagyváros, Hszian is közvetlenül elérhető lesz Budapestről

2024. Április 23. 12:03, kedd | Belföld

Varga Mihály: az IMF is megerősítette, a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára

Az Európai Bizottság után a Nemzetközi Valutaalap (IMF) is megerősítette: a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára, jövőre az uniós rangsor élmezőnyében lehet

2024. Április 23. 06:54, kedd | Belföld

Faültetési napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet

Április 22-e, a Föld napja alkalmából Nemzeti Faültetési Napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet országos közössége.