Városlista
2024. április 18, csütörtök - Andrea

Hírek

2015. November 29. 14:00, vasárnap | Helyi
Forrás: Győr-Moson-Sopron Megyei Önkormányzat

Elismerések Győr-Moson-Sopron megye szolgálatáért

Elismerések Győr-Moson-Sopron megye szolgálatáért

Győr-Moson-Sopron Megye Közgyűlése 2002-ben döntött úgy, hogy megalapítja a „Győr-Moson-Sopron Megye Szolgálatáért Díjat.”

Az alapításról szóló önkormányzati rendelet értelmében a díj 12 tagozatban adható ki, a megye érdekében kiemelkedő munkát végző személyek tevékenységének elismeréseként. A területfejlesztési, a szociális, az ifjúsági, valamint a gazdasági tagozat díjainak odaítéléséről a megyei képviselő-testület döntött, az elismeréseket dr. Pető Péter, a megyei közgyűlés alelnöke november 26-án délután adta át Győrött, a Megyei Önkormányzati Hivatalban. A díjátadást követő állófogadáson Dr. Kovács Béla megyei főjegyző is köszöntötte az elismerésben részesülteket.

Szociális tagozat – 2015:

Szédelyi Attiláné

Szédelyi Attiláné 1983 óta dolgozik a szociális-egészségügyi ellátásban. Pályáját ápolóként kezdte, munkája mellett 1985-ben felnőtt szakápolói, 1986-ban műtős szakasszisztensi, 2003-ban felsőfokú szociális munkás képesítést szerzett, majd 2008-ban szociális szakvizsgát tett idősek szociális ellátásából. 1996-ban a bősárkányi képviselő-testület megbízta az intézmény magasabb vezetői (igazgatói) feladatainak ellátásával, ezt a tisztségét a 2010-ig töltötte be. Jelenleg átszervezések következtében a Kónyi Alapszolgáltatási Központnál szolgálatvezető.

Innovatív szemléletű munkatárs, az új iránt fogékony, minőségi megoldásra törekvő, megbízható kolléga, akinek teherbíró képessége példaértékű, ugyanakkor kiváló közösségi ember is. Társadalmi tisztségeket vállal, szociális bizottsági tag, a Vöröskereszt munkájának tevékeny szervezője. Képes szeretetet adni a nap bármely órájában. De szeretetet is kap az otthon ellátottjaitól, valamint a falu lakosságától is.

Steingartné Bódis Anna

Steingartné Bódis Anna 1985-ben, 30 éve került került Gönyűre védőnőnek. Azóta is töretlen lelkesedéssel, szeretettel gondozza a kismamákat és az újszülötteket. Ennek eredménye, hogy a születések száma tekintetében a megyén belül évek óta Gönyű a második helyen szerepel. Harminc év alatt ezer gyermek látta meg a napvilágot. Sok szülő- akik egykoron az újszülöttjei voltak- ma már a saját gyermekével keresi fel őt. A helyi vöröskeresztben korábban titkári teendőket is ellátott, jelenleg is aktív tag. A gönyűi munkája mellett 20 éven keresztül helyettesítéseket is végez, Nagyszentjános, Bőny, Rétalap, Mezőőrs, Mindszentpuszta, Győrság településeken. A leendő védőnők oktatásában is nagy szerepet vállal.

Sallai László

Sallai László 2008 óta a Szociális Foglalkoztató és Kereskedelmi Közhasznú Társaság, majd az átalakulást követően Szociális Foglalkoztató, Szolgáltató és Kereskedelmi Közhasznú Nonprofit Kft ügyvezető igazgatója. A társaságot Mosonmagyaróvár Önkormányzata alapította, a hátrányos helyzetű csoportok társadalmi esélyegyenlőségének elősegítése, a rehabilitációs foglalkoztatás megvalósítása érdekében.

Ügyvezetői tevékenysége alatt stabilizálta a cég helyzetét, jelentősen javította az ott dolgozó, megváltozott munkaképességű emberek munkakörülményeit. Ennek köszönhetően bővíteni tudták a dolgozói létszámot, javítva az esélyegyenlőséget a társadalom eltérő képességgel rendelkező munkavállalói körében. A társaság ügyvezetőjeként mindent megtesz annak érdekében, hogy a foglalkoztató rendeltetésének megfelelően segítse az esélyegyelőség megteremtését és folyamatos szinten tartását, a dolgozók boldogulását.

Területfejlesztési tagozat díjazottja, 2015-ben Dömötör András.

Dömötör András a nagyszülők családi házát alakította át színvonalas, szépen felszerelt szálláshellyé, amely egész évben várja a vendégeket: családokat, baráti társaságokat, kisebb céges csoportokat egyaránt. Az ingatlan a bakonyi ősfenyves szomszédságában található, a falu szélén, csendes, nyugodt környezetben, gondozott, parkosított, igényesen kialakított udvarral, kerti pavilonnal is rendelkezik. A Döre Vendégház jó példa lehet sokak számára, hogy miként lehet a természet adta lehetőségeket kihasználva értéket teremteni és egy régi épületet megmenteni az utókornak. Vendégeik között sok a visszajáró, akik nem csak a csodás természeti környezetért, hanem a valóban színvonalas vendéglátásért is örömmel térnek vissza Bakonyszentlászlóra.

IFJÚSÁGI TAGOZAT díjazottja 2015-ben:

Kocsis Péter

Kocsis Péter fiatal kora óta segíti megyénkben az ifjúsági élet felpezsdítését. 2003-tól, több éven át pályázatíróként segítette az ifjúsági klubokat. Szervezője volt a fiataloknak helyt adó Hanság-Nagyerdei Ifjúsági Találkozónak. 2007-től számos cserediák-kapcsolat koordinátora és résztvevője - szerte Európában. Főként a lengyel-magyar barátság erősítését tűzte ki célul. 2010-ben a helyi önkormányzat felkérésére kidolgozta Jánossomorja város ifjúsági koncepcióját. Csoport-koordinátorként hozzásegítette a megye ifjúságát ahhoz, hogy eljussanak Svédországba, Németországba, Görögországba, Lengyelországba, Szlovákiába. 2014-től trénerként is jelentős szerepet vállal, erősítve ezzel a fiatalok aktivitását helyi szinten is.

A gazdasági tagozat díjazottjai 2015-ben:

Sáhó László

1991-ben kezdett el gépjárművek kölcsönzésével foglalkozni. Néhány év múlva - az autókölcsönzést magasabb szintre emelve – a flottakezelés lett a fő tevékenysége. Dinamikusan növekedve, néhány éven belül országosan ismert, és elismert vállalkozássá vált. Üzleti teljesítményét több szakmai díjjal is elismerték. A sikeres működés eredményeként több vételi ajánlatot is kapott, ezek egyikét elfogadva értékesítette cégét. Jelenleg az X-Holding Zrt. többségi tulajdonosa, és vezérigazgatója. E minőségében támogatja a fiatal, kezdő vállalkozásokat: a pénzügyi támogatáson túl, mentori, illetve inkubációs segítséget is biztosít. Aktív tagja a Megyei Kereskedelmi és Iparkamarának, jelenleg a Győri Térségi Elnökség tagja.A társadalmi felelősségvállalás keretében rendszeresen támogat alapítványokat.

Family Friss Kft.

A Family Friss Kft. 1990-ben alakult, kifejezetten családi vállalkozásként, elsősorban italáru (szikvíz) előállítása és forgalmazása céljából. A cég a mai nap is az alapító család, mint magyar magánszemélyek kizárólagos tulajdonában van, ugyanakkor huszonöt éves folyamatos fejlesztések eredményeként nőtte ki magát mikro-vállalkozásból Mosonmagyaróvár és a Szigetköz térségében italáru és édességforgalmazás körében meghatározó középvállalkozássá. Ma már közel 50 főt foglalkoztatnak.

Bekapcsolódtak a szigetközi turizmus fejlesztésébe is, Lipóton felépítették és üzemeltetik a Family Panzió és Apartman Házakat. A tulajdonosok az ügyvezetést munkamegosztás keretében látják el, a foglalkoztatottak mindegyike mosonmagyaróvári, vagy környékbeli.

Komoly hangsúlyt fektetnek a társadalmi szerepvállalásra is. Aktív tagjai a Mosonmagyaróvár és Vidéke Ipartestületnek. Idén ünneplik huszonöt éves fennállásukat. Az elismerést Fenes Gábor ügyvezető vette át.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 18. 11:33, csütörtök | Helyi

Igazibb Önismeret

Igazi Barbara IGAZIBB ÖNISMERET című előadásán vehetnek részt az érdeklődők a Huszár Gál Városi Könyvtárban április 26-án, pénteken 17 órától .

2024. Április 10. 17:58, szerda | Helyi

Vágányzári hirdetmény

Mósodított menetrend szerint közlekedik a 9447 sz. vonat április 15-től április 19-ig Hegyeshalom — Rajka állomások között végzett pályakarbantartási munkák miatt az 1 Győr — Hegyeshalom — Rajka vasútvonalon.

2024. Április 09. 10:56, kedd | Helyi

Digitális tartalmak közzététele, hasznosítása, alkalmazása workshop

A Néprajzi Múzeum Digitális tartalmak közzététele, hasznosítása, alkalmazása című workshopján vehetnek részt az érdeklődők a Huszár Gál Városi Könyvtár rendezvénytermében április 17-én, szerdán 16 órától.

2024. Április 09. 10:51, kedd | Helyi

Felhívás szavazatszámláló bizottságba történő jelentkezésre

Még egy napig, április 10-ig lehet jelentkezni a szavazatszámláló bizottságba.