Városlista
2024. május 7, kedd - Gizella

Hírek

2012. Április 01. 14:00, vasárnap | Helyi
Forrás: Oxygen Media

Elindul Mosonmagyaróvár és a Szigetköz turisztikai fejlesztése

Elindul Mosonmagyaróvár és a Szigetköz turisztikai fejlesztése

A Szigetköz Turizmusáért Egyesület sikeresen pályázott Mosonmagyaróvár és a Szigetköz turisztikai desztinációjának fejlesztésére.

A program során tematikus turisztikai kiadványokat jelentetnek meg, négy nyelven,19.000 darabos példányszámban, vízi, gyalogos, és kerékpáros turisztikai táblák at helyeznek ki, négy infopontot létesítenek, elkészítik a Szigetköz Termék védjegyét, és különféle rendezvényeket szerveznek. A projekt összköltsége több mint 58 millió forint, amelyből közel 50 millió uniós támogatás.

A Szigetköz Turizmusáért Egyesület 2009. szeptember 17-én alakult, 52 taggal (4 önkormányzat, 6 civil szervezet, 42 vállalkozó). Az egyesület TDM szervezetként történő regisztrációja 2011. augusztus 16-án történt, Győr-Moson-Sopron megyében elsőként. Az egyesületnek jelenleg 93 tagja van, melyből 8 önkormányzat, 7 civil szervezet és 78 a vállalkozók száma. A regisztráció óta újabb 10 tagjelöltje van az egyesületnek. A Szigetköz Turizmusáért Egyesület céljai:
- helyi szintű turizmus fejlesztése
- szervezetek képviselete a turizmusban
- turisztikai szervezetek szakmai támogatása
- megfelelő marketingszemlélet és jó gyakorlat tovább adása
- a desztináció promotálása
- a turisztikai információ szervezése

Az egyesület négynyelvű, tematikus, turisztikai jellegű kiadványokat készít, évi több mint 10 turisztikai kiállításon vesz részt, kül- és belföldön, ahol a desztinációt promotálja. Az egyesület céljai eléréséhez, a hatékonyabb marketingmunka megvalósítása érdekében az Új Széchenyi Terv keretén belül nyújtotta be pályázatát a Nemzeti Fejlesztési Ügynökséghez, melyen 49.083.940 Ft összegű támogatást nyert el.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 24. 10:09, szerda | Helyi

Kenuzás közben a vízbe borultak és az egyik utas meghalt

Vádat emelt a Győri Járási Ügyészség azzal a 45 éves férfival szemben, aki tavaly, mint kormányos ment kenuzni barátaival, és egy baleset következményében egyik társa meghalt.

2024. Április 22. 12:08, hétfő | Helyi

Abszolút első helyet ért el Liziczai Gergő a TUDOK-on

Kiemelkedő sikereket ért el Liziczai Gergő, a Kossuth Lajos Gimnázium diákja, a Hlavay József Környezettudományi és Műszaki Diákkonferencia országos döntőjén, valamint a Tudományos Diákkörök Országos Konferenciáján.

2024. Április 18. 11:33, csütörtök | Helyi

Igazibb Önismeret

Igazi Barbara IGAZIBB ÖNISMERET című előadásán vehetnek részt az érdeklődők a Huszár Gál Városi Könyvtárban április 26-án, pénteken 17 órától .

2024. Április 10. 17:58, szerda | Helyi

Vágányzári hirdetmény

Mósodított menetrend szerint közlekedik a 9447 sz. vonat április 15-től április 19-ig Hegyeshalom — Rajka állomások között végzett pályakarbantartási munkák miatt az 1 Győr — Hegyeshalom — Rajka vasútvonalon.