Városlista
2024. április 26, péntek - Ervin

Hírek

2014. Június 02. 11:42, hétfő | Kék hírek
Forrás: MTI

Életfogytig tartó fegyházbüntetést kért az ügyészség egy egri férfira, aki halálra sebezte gyermekét

Életfogytig tartó fegyházbüntetést kért az ügyészség egy egri férfira, aki halálra sebezte gyermekét

Életfogytig tartó fegyházbüntetés kiszabását indítványozta a Heves Megyei Főügyészség egy egri férfira, aki tavaly december 6-án halálra szúrta hatéves fiát Füzesabonyban - tájékoztatta a megyei főügyész hétfőn az MTI-t.

Szalóki Zoltán közleményében felidézte: a rendszeresen kábító hatású szereket fogyasztó vádlott 2013. december 6-án pszichoaktív anyagot adott be magának. A szertől azt képzelte, hogy meg akarják támadni, és el akarják tőle venni a fiát, ezért az esti órákban gyermekével együtt taxival a Füzesabonyi Rendőrkapitánysághoz vitette magát.
A rendőrök megpróbálták igazoltatni, mire elővett egy kést, és közölte, hogy ha nem hagyják a fiával együtt elmenni, gyermekét és magát is megöli.
Ezután - kisfiát mindvégig szorosan maga előtt tartva - késsel a kezében tovább fenyegetőzve hátrálni kezdett az utcán. Az őt követő rendőrnek és egy polgárőrnek sikerült közrefognia a vádlottat, aki azonban ekkor egy hirtelen mozdulattal, nagy erővel hasba szúrta a gyermekét. A kisfiú perceken belül elvérzett.
Fia megszúrását követően a vádlott néhány métert futva menekült, majd a késsel önmagát kétszer mellkason, egyszer pedig hason szúrta, melyek következtében életveszélyes sérüléseket szenvedett.
A főügyész közleményében kitért arra is, hogy a vádlott élettársi kapcsolatban élt a 2007-ben született közös gyermekük édesanyjával, aki akkoriban Svájcban prostituáltként dolgozott.
Az előzetes letartóztatásban lévő, büntetett előéletű terhelttel szemben a Heves Megyei Főügyészség tizennegyedik életévét be nem töltött személy sérelmére elkövetett emberölés bűntette és kitartottság bűntette miatt emelt vádat.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 24. 07:54, szerda | Kék hírek

Elfogtak egy öt éve körözött férfit Budapesten

Öt évig bujkált a hatóságok elől az a férfi, akit a Budapesti Rendőr-főkapitányság munkatársai a Nemzeti Védelmi Szolgálat (NVSZ) közreműködésével a XI. kerület egyik erdős részén fogtak el a múlt szerdán.

2024. Április 22. 10:09, hétfő | Kék hírek

Elfogtak három budapesti férfit, aki rendőrnek adta ki magát, úgy rabolt pénzt és drogot

A Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda (KR NNI) nyomozói elfogtak három budapesti férfit, aki rendőrnek adta ki magát és pénzt, valamint drogot rabolt.

2024. Április 22. 06:00, hétfő | Kék hírek

Elfogatóparancsot adtak ki a csütörtöki halálos hármas karambol ügyében

Elfogatóparancsot adtak ki a Ferihegyi úton történt halálos közlekedési baleset feltételezett okozója ellen, aki segítségnyújtás nélkül menekült el a helyszínről csütörtökön

2024. Április 19. 07:24, péntek | Kék hírek

Ketten meghaltak egy balesetben Budapesten, a vétkes sofőr elmenekült

Két ember meghalt, miután három autó összeütközött a XVIII. kerületben, a 4-es főút Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtérre vezető szakaszán, a Billentyű utcánál, a vétkes sofőr elmenekült, ezért hajtóvadászatot indítottak után