Városlista
2024. április 26, péntek - Ervin

Hírek

2017. Április 27. 23:17, csütörtök | Helyi sport
Forrás: MKCSE

Eldőlhet minden

Eldőlhet minden

A szezon legfontosabb meccse előtt áll a Mosonmagyaróvári Kézilabda Club, amely az NB I soron következő fordulójában a Budaörsöt fogadja az UFM Arénában.

A tét óriási ugyanis, ha most nem győz az MKC akkor gyakorlatilag készülhet arra, hogy az alsóbb osztályban játszik jövőre.

A két csapat előző, decemberi találkozója során a Budaörs 27-22-re nyert otthon. Akkor az MKC-ből Csala Anita volt a gólfelelős, hétszer is bevette az ellenfél kapuját. Remélhetőleg most legalább ennyit lő idehaza.

Az MKC jelenleg a kiesést jelentő 13. helyen áll a tabellán 11 ponttal, míg a vendégek a 11.-ek 13 ponttal. Az örökmérleget nézve eddig öt mérkőzést játszott egymás ellen a két gárda, ebből háromszor a mosonmagyaróváriak, kétszer a budaörsiek nyertek.

Varga József az MKC vezetőedzője: „Nagyon fontos mérkőzés előtt állunk, de igaz ez az ellenfelünkre is. Aki itt kikap, az reménytelen helyzetbe került a bentmaradást illetően, ezt tudják a lányok is. Nálunk főként azon fog múlni a teljesítmény, hogy végre sikerül-e rendet tenni a fejekben. Ha a lányok fegyelmezetten játszanak és betartják azt, amit megbeszéltük akkor nem lesz gond. Persze kellenek azért a kiemelkedő teljesítmények is, ami például Debrecenben megvolt. Sokat beszéltünk erről, hogyan történhet meg az, hogy egy nehéz mérkőzésen, mindenki a top-on van, mindenki azt nyújtja, amit kell. Aztán a következő alkalommal a Debrecennél gyengébb csapattól pedig úgy kapunk ki, hogy a fejekben teljes a káosz. Ez számomra is óriási talány, hogyan változhat ekkorát a világ. Remélem a Budaörs ellen a jobbik oldalukat mutatják a lányok.”

Szemerey Zsófi az MKC játékosa: „Egész héten nagyon készültünk erre a mérkőzésre, hiszen mindenki tudja, hogy a hibák itt már nem férnek bele. Mindkét csapatnak nagyon fontos lenne ez a két pont, ezért egy végig kiélezett összecsapásra számítok. A csapat a héten mégjobban összekovácsolódott, és szerintem ez az egymásért való küzdés adhat nekünk egy kis előnyt holnap.”

Mihály Attila, Budaörs Handball, vezetőedzője: „Izgalmasan alakul a szezon vége, de a tabella alapvetően nem hazudik, nem véletlenül állnak ott a csapatok, ahol jelenleg tartózkodnak. Mosonmagyaróváron egy felfokozott hangulatú, parázs meccsre számítok, apróságok fognak dönteni. Továbbra is azt mondom, hogy a bajnokság ezen szakaszában az a csapat, amely sikeresebben tudja mozgósítani a tartalékait, az fizikálisan és mentálisan is felül tud kerekedni ellenfelén. A december végi hazai győzelemből nem indulhatunk ki, hiszen nincs két egyforma mérkőzés. Amennyire lehet, próbáljuk tehermentesíteni a játékosokat, de tudomásul kell venni, hogy ez egy versenysport. Hamarosan kiderül, melyik csapat teljesít jobban nagy nyomás alatt és ki milyen versenyzőtípus.“

Schneck Réka, Budaörs Handball játékosa: „Mindenképpen egy harcos, küzdős meccsre számítok, ahol védekezésünk hatékonyságán és a gyors kontrákon sok múlhat. Valóban nagy a tét, mind a két csapat számára rendkívül értékes lenne a két pont, ám a péntekin kívül még négyszer pályára lépünk a bajnokságban, így korántsem biztos, hogy ezen az egy meccsen múlik majd. Mosonmagyaróváron fontos lépést tehetünk a céljaink felé vezető úton. A csapat keményen dolgozik, mindenki azon van, hogy sikeresen záruljon a bajnokság számunkra. Nincs megállás, sok csata van még előttünk!“

A pénteki mérkőzésre ez alkalommal is minden jegy elkelt, így a lányok ismét telt ház előtt játszhatnak. Belépőt már a helyszínen sem lehet majd vásárolni, ezért kérjük a találkozóra csak az induljon el, aki rendelkezik érvényes jeggyel, bérlettel.

A mérkőzés 18 órakor kezdődik.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 17:46, csütörtök | Belföld

MÁV: szombattól a második ütemmel folytatódik a tavaszi utómunkálat a győri fővonalon

Szombaton kezdődik a győri vasúti fővonal felújításának második utómunkálati szakasza; a május 9-ig tartó fázisban Bicske és Szárliget között végeznek munkálatokat - közölte a MÁV Zrt. csütörtökön az MTI-vel.

2024. Április 25. 17:45, csütörtök | Belföld

Visszatér a napos, száraz, kora nyárias idő április utolsó hétvégéjére

Visszatér a jellemzően napos, száraz, kora nyárias idő április utolsó hétvégéjén; a hőmérséklet csúcsértéke vasárnap már 25 Celsius-fok körül alakul, de a szél sokfelé lesz élénk -

2024. Április 25. 17:41, csütörtök | Belföld

Gulyás Gergely: a magyar kormány továbbra is békepárti

A magyar kormány továbbra is békepárti, ezen álláspontján az sem változtat, hogy NATO-szövetségesei nagy többsége nem az - mondta a Miniszterelnökséget vezető miniszter csütörtökön Budapesten, a Kormányinfón.