Városlista
2024. április 18, csütörtök - Andrea

Hírek

2018. Május 20. 00:00, vasárnap | Helyi
Forrás: Karolina Kórház

Egységes betegazonosító rendszert vezetnek be a Karolina Kórházban

Egységes betegazonosító rendszert vezetnek be a Karolina Kórházban

Egységes betegazonosító rendszerre és higiéniai eszközökre kapott támogatást a mosonmagyaróvári Karolina Kórház.

„A betegbiztonság növelését célzó fejlesztések megvalósítása a mosonmagyaróvári Karolina Kórház – Rendelőintézetben” című projekt keretében 135,97 millió forint vissza nem térítendő európai uniós támogatást nyert a mosonmagyaróvári Karolina Kórház - Rendelőintézet.

A projekt keretében egységes betegazonosító rendszert vezetnek be, valamint higiéniai eszközöket tudnak beszerezni.

A Karolina Kórház - Rendelőintézet 2017. őszén nyújtotta be pályázatát „A betegbiztonság növelését célzó fejlesztések megvalósítása a mosonmagyaróvári Karolina Kórház-Rendelőintézetben” címmel az EFOP-2.2.18-17-2017-00018 azonosító számú projekt keretében. A pályázat pozitív elbírálását követően a projekt 2017. november 01-jén indult. Az egyik fontos beruházás ennek keretében a kézhigiénés compliance fejlesztése a Kórházban egy kézszkenner beszerzésével és használatával.


A projekt céljai

  • korszerű kézhigiénés eszközök beszerzése, amelynek végeredményeként a műtőben korszerű kézfertőtlenítőszer adagoló kerül elhelyezésre.
  • Továbbá az egységes betegazonosító rendszer bevezetése és integrálása a jelenlegi rendszerekbe, az ellátásban részesülő betegek könnyebb beazonosításához és az intézményen belüli mozgásuk nyomon követéséhez. Ezáltal az egészségügyi munkatársak leterheltségének csökkentése a dokumentálásához szükséges munkaidő jelentős csökkenése révén.
  • Az intézeti gyógyszertárakból történő, betegszintű gyógyszerelés elsődleges célja, a betegbiztonság fokozása mellett, hogy nagy segítséget nyújt a kórház gazdaságossági céljainak megvalósításában is.
  • A nosocomiális infekciós esetek számának csökkentése az alkalmazott záró-fertőtlenítő automata rendszer beszerzésével történik majd. Az antibiotikum felhasználás, a felhasznált izolációs eszközök mennyiségének, valamint a fertőzésekkel összefüggésbe hozható diagnosztikai vizsgálatok számának, így a gyógyító-ellátás költségeinek csökkentése is megvalósítható lesz.

Cél, hogy összességében a betegellátás minősége javuljon, ezáltal az egészségügyi dolgozókra nehezedő nyomás csökkenjen, végső soron a Kórházban dolgozó orvosok és ápolók, valamint a betegek és hozzátartozóik elégedettsége növekedjen.

A Karolina Kórház - Rendelőintézet által megvalósítani kívánt célkitűzések hozzájárulnak a legkorszerűbb egészségügyi technológiák bevezetésén keresztül az ellátási kötelezettségébe tartozó és az ellátást igénybevevő lakosság egészségi állapotának javításához, körükben jelentős egészségnyereség eléréséhez.

A felsorolt operatív célkitűzések megvalósításával létrejön egy olyan korszerű egészségügyi infrastruktúra, ahol biztosítható a XXI. század követelményeinek megfelelő hatékony és magas színvonalú komplex betegellátás.


További információért a projekttel kapcsolatban kereshetik Dr. Bertalan István MSc. főigazgató főorvos szakmai vezetőt a 96 574 601-es telefonszámon.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 18. 11:33, csütörtök | Helyi

Igazibb Önismeret

Igazi Barbara IGAZIBB ÖNISMERET című előadásán vehetnek részt az érdeklődők a Huszár Gál Városi Könyvtárban április 26-án, pénteken 17 órától .

2024. Április 10. 17:58, szerda | Helyi

Vágányzári hirdetmény

Mósodított menetrend szerint közlekedik a 9447 sz. vonat április 15-től április 19-ig Hegyeshalom — Rajka állomások között végzett pályakarbantartási munkák miatt az 1 Győr — Hegyeshalom — Rajka vasútvonalon.

2024. Április 09. 10:56, kedd | Helyi

Digitális tartalmak közzététele, hasznosítása, alkalmazása workshop

A Néprajzi Múzeum Digitális tartalmak közzététele, hasznosítása, alkalmazása című workshopján vehetnek részt az érdeklődők a Huszár Gál Városi Könyvtár rendezvénytermében április 17-én, szerdán 16 órától.

2024. Április 09. 10:51, kedd | Helyi

Felhívás szavazatszámláló bizottságba történő jelentkezésre

Még egy napig, április 10-ig lehet jelentkezni a szavazatszámláló bizottságba.