Városlista
2024. május 8, szerda - Mihály

Hírek

2015. Május 26. 07:20, kedd | Belföld
Forrás: MTI

Egyre többször lesz perfüggőség a válásból

Egyre többször lesz perfüggőség a válásból

Egyre többször lesz perfüggőség a válásból: sokszor nem tudják elengedni egymást a válófélben lévő párok, ezért inkább elhúzzák a jogi eljárást - mondta el Szöőr Anna jogász-pszichológus az M1 aktuális csatornán.

Mint elhangzott, így történhet meg az, hogy akár tíz évig is húzódhatnak az ilyen ügyek. A pszichológus szerint sokakban nem is tudatosul a függőség, ilyenkor pedig egyszerűbb lenne az újrakezdés, mint a folyamatos "játszma".

Szöőr Anna elmondta: a perfüggőség - amellyel a válásokkal kapcsolatban foglalkozik - azt jelenti, hogy a párok bár elhatározzák, hogy elválnak, mégsem tudnak elszakadni, és ezért keresnek egy színpadot maguknak, leginkább a bíróság színpadát.

"A jog, a vagyon és leginkább a gyermek a játszma eszköze. Senki nem törődik azzal, hogy mi lesz a gyermek lelkivilágával, eszközként használják fel" - tette hozzá.

Mint mondta, a magyar igazságszolgáltatás feladata az lenne, hogy inkább a mediációra beszéljék rá a feleket a perek helyett. A mediáció nem kibékülést jelent, hanem azt, hogy esetleg békességben meg tudnak válni egymástól - tette hozzá.

Címkék: per, válás

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 08. 15:10, szerda | Belföld

Szijjártó Péter: a Jaguar kulcsszerepet szán a budapesti fejlesztőközpontjának

A Jaguar kulcsszerepet szán a budapesti fejlesztőközpontjának a következő évek globális fejlesztési stratégiájában - írta a külgazdasági és külügyminiszter szerdán a Facebook-oldalán.

2024. Május 08. 10:19, szerda | Belföld

Szijjártó Péter: egyre több magyar vállalat lép be a kínai piacra

Egyre több magyar vállalat lép be a kínai piacra, egyre több magyar vállalat kereskedik kínai partnerekkel, nő a turisztikai forgalom és egyre több hallgatót fogadnak kölcsönösen egyetemeink

2024. Május 08. 10:16, szerda | Belföld

Zuhanórepülésben az ipari termelés

KSH: márciusban 10,4 százalékkal csökkent az ipari termelés.

2024. Május 08. 07:45, szerda | Belföld

OH: nem volt hibás a matematikaérettségi feladatlapja

Nem tartalmazott hibát a matematikaérettségi feladatlapja - tájékoztatta az Oktatási Hivatal (OH) kedden az MTI-t.