Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2019. Március 13. 12:18, szerda | PR

Egy jó csillár megkoronázza a szobát

Egy jó csillár megkoronázza a szobát

Egy belső tér kellemesebbé tételéhez - legyen az otthon, kávézó, munkahely - szinte semmi más nem szükséges, mint a fények ügyes használata. Egy csillár például valóságos varázslatra képes, ha megtaláljuk a megfelelőt.

Télen nem luxus a sokféle fény

Gondoljunk csak a skandinávokra, akik a fényhiányos, sötét hónapok alatt mesterien kell, hogy használják a különböző fényforrásokat, hogy otthonossá, melengetővé változtassák otthonukat. A téli depresszió elkerüléséhez ez ugyanolyan hatékony eszköz, mint a szaunázás, vagy a sok kintlét a szabadban.
Jellemző a helyi világítások következetes használata az északi országokban, valamint a ‘fényfüggöny’, vagyis az a technika, hogy az ablakba lámpát akasztanak: ezzel - barátságos módon - megakadályozzák a belátást, és több fényt visznek a térbe.
Ha a hideg hónapokban használjuk a skandináv trükköket, például sok gyertyát gyújtunk meg egy helyen, vagy fényfüzéreket helyezünk el ide-oda csak úgy pluszban, akkor máris hihetetlenül hívogató, kellemes lesz az otthonunk.

Baleseteket is okozhat a rossz lámpa elhelyezés

A kis hatósugarú világítóeszközök mellett nagyon fontosak a nagy lámpák. Ezek azt segítik elő, hogy az egész helység fényben ragyogjon, és egy sarok se maradjon homályban.
Az étkezőasztal fölé mindig érdemes egy komolyabb lámpát lógatni, mivel evés közben az az ideális, ha minden jól látszik. Az oldalsó világító elemek fényét letakarják az asztal körül ülők, és netán azt se látjuk, mit eszünk. Emellett barátságtalanabb, hűvösebb is lesz az összkép.

Egy kristálycsillár hangulatot teremt

Nagyon meghatározó darab a csillár a térben. Lehet minimalista, főleg, ha ilyen stílusú a berendezésünk. Egy nagyon karakteres lámpa akkor nem a legjobb, ha erőteljes elemekkel van berendezve a helység. A nagyméretű csillárok komolyan ‘beleszólnak’ az összképbe, ugyanakkor nagyvonalú, fényűző hatást keltenek.
Ha óriási lámpatest alkalmazásának a gondolatával kacérkodunk, azt is nézzük meg, nem lóg-e majd le túlzottan, nem fogjuk-e netán kerülgetni. Jó tudni, egy csillár a szoba mértani közepén van a legjobb helyen, innen ugyanis mindenhova ugyanúgy szórja a fényt.
Igen fontos, hogy hova tesszük a plafonon a függő lámpákat. Érdemes akár próbát is tenni, így elkerülhetjük, hogy homályban maradjanak sarkok, vagy pont ne látszódjon kellően egy olyan rész a szobában - például a gyerekek játszószőnyege -, ahová elkelne a fény. Ez a kérdés akkor merül fel a leginkább, ha több kisebb lámpával szeretnénk bevilágítani az adott helyiséget.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 16. 10:59, kedd | PR

K&H: ennyivel emelkedett a gyerekinfláció

háromezer forint ma már nem elég két hamburgerre, két évvel ezelőtt még három is kijött ennyiből

2024. Április 05. 09:32, péntek | PR

Mire érdemes figyelni egy kiadó üzlethelyiség bérlésekor?

Bizonyos vállalkozások számára az üzlethelyiségek abszolút alapvető szükségletet jelentenek, hiszen azokon keresztül van lehetőségük termékeik vagy szolgáltatásaik értékesítésére.

2024. Március 06. 10:17, szerda | PR

K&H: a látvány mindent visz

az iskolások zöme értékelné, ha szakembertől hallana a pénzügyekről

2024. Március 06. 07:26, szerda | PR

Új számsorsjátékkal jelentkezik a Szerencsejáték Zrt. – Itt a Napi Mázli

Tíz évvel az Eurojackpot hazai megjelenése és közel húsz esztendővel a legutóbbi magyar fejlesztésű lottó bevezetése után új számsorsjátékkal jelentkezik a Szerencsejáték Zrt.