Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2018. Április 19. 00:00, csütörtök | Helyi
Forrás: Nemes Claudia

Égigérő fa mesekoncert a II. Dobos Napon

Égigérő fa mesekoncert a II. Dobos Napon

Több újdonsággal is várja az érdeklődőket az idei Dobos és Ütőhangszeres Nap Mosonmagyaróváron. Délelőtt például a Kalimpa Színház izgalmas mesekoncertje csábítja a fiatal korosztályt a Flesch Központba.

Varga Bence szervező, a Mosonyi Mihály Zenei Alapfokű Művészeti Iskola ütőhangszeres tanára elmondása alapján a délelőtti programmal elsősorban hátrányos helyzetű gyermekeknek szerettek volna kedveskedni. Így az Éltes Mátyás Nevelési - Oktatási Központ, a GYÁO és a CSÁO gyermekei is vendégeik lesznek. A mesekoncert ingyenes, bárki számára látogatható!

A Kalimpa Színház vezetőjét, Medgyesi Anna bábszínészt és énekest kérdeztük az előadásról.


Miről szól az előadás? Hogyan készültök a Dobos Napra? Lesz-e vmilyen különlegesség?

Az égigérő fa Benedek Elek meséjét dolgozza fel, magyar népdalokkal. A történet röviden: Borka királykisasszonyt férjhez szeretnék adni, ám ő erről hallani sem akar, csak a virágok között sétálgatna. Egyszer csak kerekedik egy forgószél, amely nem máshova, mint a hétfejű sárkány várába repíti a királykisasszonyt, ott is az égig érő fa legeslegtetejére. Innen bonyolódik a történet tovább…

Milyen ütőhangszerek szerepelnek benne?

Az előadáson marimba, xilofon, harangjáték, csőharang, giro, kalimba, udu és különféle dobok szerepelnek. Érdekes és izgalmas háttérzenét adva a történethez.

Ha Te meséled a történetet, játszol a bábokkal és énekelsz a hangjukkal, akkor kié a hangszeres játék?

Takács Ferenc ütőhangszeres művész lesz az előadáson a hangszerek zsonglőre. Ő jelenleg a Zalaegerszegi Pálóczi H. Ádám AMI ütőhangszer tanára, emellett hangszerépítéssel, zeneszerzéssel, koncertezéssel foglalkozik.

"Amikor az első dallamok felcsendültek, el is kezdődött a varázslat!” - írta egy édesapa a közösségi oldalatokon... S a varázslat szó több médiában is olvasható a rólatok szóló leírásokban. Mire számíthatnak a kísérő szülők, pedagógusok? Miért érdemes mindenképp elhozniuk a gyermekeket?

A műsorban a gyerekek által jól ismert népdalok is elhangzanak. Erre akár előre fel is készülhetnek a pedagógusokkal, így még nagyobb élményt nyújtva számukra.
Az elhangzó dalok között szerepel a Cifra palota, Cickom, cickom, Megismerni a kanászt, Kis kece lányom…

Melyik korosztálynak szól Az égigérő fa előadásotok?

3-10 éves korosztálynak ajánljuk elsősorban, de biztosan nem fognak unatkozni az idősebbek sem!

Kedves Anna! Várunk benneteket szeretettel egy hét múlva! ;)

A II. Dobos és Ütőhangszeres Nap április 20-án kerül megrendezésre, Varga Bence, a Mosonmagyaróvári Ütőegyüttes vezetője szervezésében.

Az est fővédnöke: Dr. Iváncsics János, Mosonmagyaróvár Város alpolgármestere.

A rendezvény egész napos programmal várja az érdeklődőket, kicsiket és nagyokat, szülőket és pedagógusokat egyaránt!

Az esti Gálakoncertre jegyek már kaphatók a Flesch Központ jegypénztárában!

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 24. 10:09, szerda | Helyi

Kenuzás közben a vízbe borultak és az egyik utas meghalt

Vádat emelt a Győri Járási Ügyészség azzal a 45 éves férfival szemben, aki tavaly, mint kormányos ment kenuzni barátaival, és egy baleset következményében egyik társa meghalt.

2024. Április 22. 12:08, hétfő | Helyi

Abszolút első helyet ért el Liziczai Gergő a TUDOK-on

Kiemelkedő sikereket ért el Liziczai Gergő, a Kossuth Lajos Gimnázium diákja, a Hlavay József Környezettudományi és Műszaki Diákkonferencia országos döntőjén, valamint a Tudományos Diákkörök Országos Konferenciáján.

2024. Április 18. 11:33, csütörtök | Helyi

Igazibb Önismeret

Igazi Barbara IGAZIBB ÖNISMERET című előadásán vehetnek részt az érdeklődők a Huszár Gál Városi Könyvtárban április 26-án, pénteken 17 órától .

2024. Április 10. 17:58, szerda | Helyi

Vágányzári hirdetmény

Mósodított menetrend szerint közlekedik a 9447 sz. vonat április 15-től április 19-ig Hegyeshalom — Rajka állomások között végzett pályakarbantartási munkák miatt az 1 Győr — Hegyeshalom — Rajka vasútvonalon.