Városlista
2024. május 5, vasárnap - Györgyi

Hírek

2012. Január 13. 07:58, péntek | Helyi
Forrás: pozitivnap.hu

Eddig csak pletyka volt, most valóság - Nokia vs. Android és iPhone

Eddig csak pletyka volt, most valóság - Nokia vs. Android és iPhone

A finnek ezzel a mobillal próbálják felvenni a versenyt a iPhone és az Android csúcstelefonokkal. A gyártó versenyképes árakat is ígér.

A Nokia birodalom visszavág?


A Las Vegas-i Consumer Electronics Show kitűnő alkalom volt arra, hogy a mobilpiac nagyágyúi új készülékekkel kápráztassák el a nagyérdeműt.Így tett az egykor szebb napokat megért finn telefongyártó óriás, a Nokia is: az idei CES-en lebbentette fel a fátylat a tavaly októberben bemutatott Lumia okostelefon-család legújabb tagjáról, a csúcskategóirába pozicionált Lumia 900-ról. Az új csúcsmodell az októberben debütált - nálunk is hamarosan a boltokba kerülő - Lumia 800-hoz képest fizikai méretét tekintve kissé megnőtt, míg teljesítménye, illetve a szoftverháttér maradt a régi.

Az előzetes pletykák javarészt igaznak bizonyultak: például, hogy a Lumia 900 először az amerikai AT&T szolgáltatónál lesz kapható. A Nokia-rajongóknak van mire várni: a készülék óriási, 4,3 hüvelykes, 480×800 pixel felbontású, ClearBlack AMOLED érintő kijelzővel, 500 MB RAM-mal és Windows Phone Mango operációs rendszerrel vág neki a veszőben látszó okostelefon piac visszahódításának. A hátlapon található 8 megapixeles kamera Carl Zeiss lencsét kapott, mint a Lumia 800, dupla LED vaku segíti, az előlapon pedig 1 MP kamera található.


Csúcstelefon baráti áron


A motorháztető alatt kellemes összeállítás lapul: egymagos, 1.4 gigahertzes Qualcomm Snapdragon processzor, LTE-támogatás, 16 GB belső memória, 1830 mAh-s akkumulátor, ami állítólag hét óra beszélgetést vagy 300 óra készenlétet tud biztosítani. (Ne feledjük a Lumia akku drámai fogyasztásáról szóló legutóbbi híreket.) A mobil fekete és ciánkék színekben lesz kapható. Hogy mennyiért osztogatják majd, arról konkrét számok nem hangzottak el, de Stephen Elop Nokia elnök szerint a készüléknek olyan ára lesz, hogy minél többen megvehessék. Hogy aztán ez konkrétabban mit jelent, azt néhány hónap múlva megtudjuk.

Szerző: Pozitív Nap
Forrás: hirado.hu, Nokia.com

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 24. 10:09, szerda | Helyi

Kenuzás közben a vízbe borultak és az egyik utas meghalt

Vádat emelt a Győri Járási Ügyészség azzal a 45 éves férfival szemben, aki tavaly, mint kormányos ment kenuzni barátaival, és egy baleset következményében egyik társa meghalt.

2024. Április 22. 12:08, hétfő | Helyi

Abszolút első helyet ért el Liziczai Gergő a TUDOK-on

Kiemelkedő sikereket ért el Liziczai Gergő, a Kossuth Lajos Gimnázium diákja, a Hlavay József Környezettudományi és Műszaki Diákkonferencia országos döntőjén, valamint a Tudományos Diákkörök Országos Konferenciáján.

2024. Április 18. 11:33, csütörtök | Helyi

Igazibb Önismeret

Igazi Barbara IGAZIBB ÖNISMERET című előadásán vehetnek részt az érdeklődők a Huszár Gál Városi Könyvtárban április 26-án, pénteken 17 órától .

2024. Április 10. 17:58, szerda | Helyi

Vágányzári hirdetmény

Mósodított menetrend szerint közlekedik a 9447 sz. vonat április 15-től április 19-ig Hegyeshalom — Rajka állomások között végzett pályakarbantartási munkák miatt az 1 Győr — Hegyeshalom — Rajka vasútvonalon.