Városlista
2024. május 5, vasárnap - Györgyi

Hírek

2012. Június 08. 08:54, péntek | Helyi
Forrás: Mosonmagyaróvár Önkormányzat

Dr. Nagy István Polgármesteri nyilatkozata

Dr. Nagy István Polgármesteri nyilatkozata

Mosonmagyaróvár város valamennyi polgárának képviseletében csatlakozom Magyarország köztársasági elnökének felhívásához...

... mivel mélységesen elítélem az elmúlt napokban dr. Schweitzer József világhírű tudós, nyugalmazott országos főrabbi ellen irányuló atrocitást. Hiszem, hogy ha az ilyen és hasonló antiszemita inzultusok ellen minél több felelős vezető – települési szinten is – felemeli a hangját, akkor visszaszorítható lesz ez a gyűlöletkeltő, kirekesztő magatartás.
A XX. század szörnyűségeivel írta be magát a történelembe, pusztításaival, népirtásaival. Miközben a technika, a fejlődés századának is mondhatjuk, az emberi érték, maga az ember ment majdnem teljesen veszendőbe. A minap emlékeztünk meg Mosonmagyaróvárott a város és környéke zsidó lakosságának 1944-es elhurcolásáról, a máig ható veszteségről. Így különösen érzékenyen érint bennünket minden szélsőséges megnyilvánulás.
Ezúton kérem fel térségünk valamennyi polgármesterét, képviselő-testületét, hogy maguk is csatlakozzanak a köztársasági elnök felhívásához és valóban "emeljünk közösen áthatolhatatlan lelki és szellemi falat minden rasszista, kirekesztő, öncélú gyűlölködésre okot adó megnyilvánulás elé".
Áder János elnök urat a mai napon a Köztársasági Elnöki Hivatalhoz címzett levélben értesítettem a felhíváshoz való csatlakozásáról.


Dr. Nagy István országgyűlési képviselő
Mosonmagyaróvár polgármestere

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 24. 10:09, szerda | Helyi

Kenuzás közben a vízbe borultak és az egyik utas meghalt

Vádat emelt a Győri Járási Ügyészség azzal a 45 éves férfival szemben, aki tavaly, mint kormányos ment kenuzni barátaival, és egy baleset következményében egyik társa meghalt.

2024. Április 22. 12:08, hétfő | Helyi

Abszolút első helyet ért el Liziczai Gergő a TUDOK-on

Kiemelkedő sikereket ért el Liziczai Gergő, a Kossuth Lajos Gimnázium diákja, a Hlavay József Környezettudományi és Műszaki Diákkonferencia országos döntőjén, valamint a Tudományos Diákkörök Országos Konferenciáján.

2024. Április 18. 11:33, csütörtök | Helyi

Igazibb Önismeret

Igazi Barbara IGAZIBB ÖNISMERET című előadásán vehetnek részt az érdeklődők a Huszár Gál Városi Könyvtárban április 26-án, pénteken 17 órától .

2024. Április 10. 17:58, szerda | Helyi

Vágányzári hirdetmény

Mósodított menetrend szerint közlekedik a 9447 sz. vonat április 15-től április 19-ig Hegyeshalom — Rajka állomások között végzett pályakarbantartási munkák miatt az 1 Győr — Hegyeshalom — Rajka vasútvonalon.