Városlista
2018. december 10, hétfő - Judit

Hírek

2018. Április 24. 19:48, kedd | Helyi
Forrás: Nemes Claudia

Dr. Nagy István országgyűlési képviselő átvette megbízólevelét

Dr. Nagy István országgyűlési képviselő átvette megbízólevelét

Hivatalos ceremónia keretében vehette át országgyűlési megbízólevelét dr. Nagy István, a térség harmadszorra is megválasztott országgyűlési képviselője.

A rendezvényen jelen voltak a Választási Bizottság tagjai, Fehérné dr. Bodó Mariann jegyző asszony, a Választási Iroda vezetője,dr. Árvay István, Mosonmagyaróvár város polgármestere, Stipkovits Pál, Mosonmagyaróvár város korábbi polgármestere, a Pro Urbe Mosonmagyaróvár kitüntetettjei, a hatóságok és az intézmények képviselői valamint a választókerület polgármesterei.

A Városháza Dísztermében áprils 24-én megtartott ünnepségen több köszöntőbeszéd is elhangzott, méltatva a képviselő eddigi eredményeit és sikeres munkásságát.


Dr. Kiss Attila, az Országos Egyéni Választási Bizottság elnöke a hivatalos irat átadása előtt a 2018. április 8-i választási eredményekről is beszélt. Beszédében elmondta:

„A Győr-Moson-Sopron megye 5. sz. egyéni választókerület névjegyzékében a választás napján a választópolgárok száma összesen 75.756 fő volt. A választási bizottság megállapította, hogy a szavazáson a választókerület polgárai közül szavazóként mindösszesen 53.693 fő jelent meg.
A leadott szavazatok száma 53.590.
A választási bizottság ellenőrizte a 102 db egyéni választókerületi képviselőválasztás során felvett szavazóköri jegyzőkönyvet, mely alapján megállapította, hogy a 2018. április 8-i országgyűlési képviselőválasztáson a Győr-Moson-Sopron megyei 5. számú országgyűlési egyéni választókerületben eredményes volt.
Képviselői mandátumot 29.033 szavazattal, a szavazatok 54,85 %-val, dr. Nagy István, a Fidesz Magyar Polgári Szövetség és a Kereszténydemokrata Néppárt jelölő szervezetének országgyűlési képviselője szerzett.


A megbízólevél átadását követően dr. Nagy István mondta el gondolatait, megköszönve azt a bizalmat a választópolgároknak, támogatóknak, mellyel már harmadszor is megbízták az országgyűlési képviselői munka elvégzésére, folytatására.


„Az első szó hadd legyen a köszöneté!
Köszönet a támogatóknak, s mindazoknak, akik bíztak bennem, és akik mindent megtettek azért, hogy újra itt állhassak Önök előtt és tovább folytathassam azt a munkát, amit eddig is végeztem. A nagyon magas számokért különösen hálás vagyok és köszönöm, mert nagyban segíti a munkámat!"


Kiemelte: Ez a térség sikerre van ítélve!
Mindaz a bizalom, amit kaptam a választóközönségtől, arra kötelez, hogy szolgáljam tovább ezt a térséget, hogy élhető, dinamikusan fejlődő, a 21. századnak mind színvonalban, mind szociális ellátásban, mind kulturális életben, s természetesen környezetében is minél inkább megfeleljen.
Olyan térség legyen, amelyben jó élni, jó ide hazajönni és jó itt jövőt keresni!"

Nagy István köszöntőbeszéde után Csáfordy Julianna református lelkész áldása következett. Az áldás Máté evangéliuma 4. rész 10 verséből a képviselőnek, illetve munkásságának szólt - kiemelve hivatásának nehézségeit, de egyben segítséget is kérve azok terheinek vállalására, s a feladatok minél teljesebb elvégzésére.

Mosonmagyaróvár város polgármestere, Dr. Árvay István a protokoll lezárásaként az aulában mondta el pohárköszöntőjét

„Megtiszteltetés, ami ilyenkor éri az embert. Azt kívánom, hogy a harmadik alkalommal is megválasztott képviselőnk teljes erővel tudjon koncentrálni jövőbeli feladatára és valóban ennek a térségnek, ennek a településnek a javát szolgálja! Megérdemli ezt a tisztséget! Ehhez kívánok neki szívből jó egészséget és sok sikert!”

Az ünnepség pezsgőkoccintással, további személyes köszöntőkkel és gratulációkkal ért véget.

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2018. December 07. 07:22, péntek | Helyi

Legyen biztonságban Advent idején is

A Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnmegelőzési Osztálya néhány tanáccsal igyekszik segíteni, hogy az ünnepi készülődés során ne váljanak bűncselekmények áldozataivá. Kérjük fogadják meg javaslatainkat!

2018. December 07. 07:00, péntek | Helyi

WHC Kft. munkatársakat keres

A WHC Kft. munkatársakat keres kiemelt bérezéssel, könnyű és nehéz fizikai munkára, több műszakos munkarendbe, hosszútávra! Pályakezdők jelentkezését is várják!

2018. December 06. 19:49, csütörtök | Helyi

Lebuktak az orvhalászok

A rendőrök orvhalászat vétsége elkövetésének megalapozott gyanúja miatt fogtak el három Mosonmagyaróvár-környéki férfit.

2018. December 06. 19:44, csütörtök | Helyi

Legyünk biztonságban advent idején is

A múlt hétvégén megkezdődött a négy héten át tartó adventi időszak. Ilyenkor a hagyományoknak megfelelően sok otthonban gyújtják meg az adventi koszorú gyertyáit.