Városlista
2024. május 5, vasárnap - Györgyi

Hírek

2014. Október 06. 12:33, hétfő | Helyi
Forrás: Mosonmagyaróvári Civil Szövetség

Díjak civil szervezeteknek és mecénásoknak

Díjak civil szervezeteknek és mecénásoknak

A Mosonmagyaróvári Civil Szövetség és a Mosonmagyaróvári Kulturális Egyesület október 4-én rendezte meg a XV. Mosonmagyaróvári Civil Napot a Flesch Károly Kulturális Központban.

Az ünnepi rendezvényt Mosonmagyaróvár Önkormányzatának vezetése részéről megtisztelte jelenlétével dr. Árvay István polgármesteri jogkört gyakorló alpolgármester, dr. Iváncsics János alpolgármester, Fehérné Bodó Mariann jegyző és Staár Katalin, az önkormányzat Oktatási, Kulturális és Sport Bizottságának elnöke, több önkormányzati képviselő, valamint Török Katalin, a Győr-Moson-Sopron megyei Önkormányzat tagja.
A Civil Napot Nagy Sándor, a Mosonmagyaróvári Civil Szövetség elnöke nyitotta meg, méltatta a civil szervezetek sokszínű tevékenységét a városban. Ezt követően dr. Árvay István alpolgármester köszöntő szavait hallgathatták meg a jelenlevők. Az idén 30 éves Lajtha László Vegyeskar által adott színvonalas műsor után dr. Árvay István alpolgármester köszöntötte a résztvevőket, majd az ez évi civil díjak átadására került sor.
Mosonmagyaróvár Önkormányzata a város civil társadalma teljesítményének elismeréséül, nagyrabecsülése jeléül 2010-ben rendeletet alkotott a „Mosonmagyaróvár Város Civil Társadalmáért” díj alapításáról. A díj azon magánszemély és szervezet részére adományozható, aki, amely huzamosabb időn át kiemelkedő tevékenységet folytat Mosonmagyaróvár civil társadalma fejlesztésért, vagy kimagasló módon hozzájárul Mosonmagyaróvár közösségi életéhez és a város jó hírének ápolásához. A „Mosonmagyaróvár Város Civil Társadalmáért” díjat negyedszer adta át az Önkormányzat, melyet ez évben Cser Katalin, a „Reménység”Autista és Autisztikus Sérültekért Alapítvány elnöke, a „Baráti Kör a művészetért” Alapítvány kuratóriumi tagja kapta a fogyatékkal élők sorsának jobbítása érdekében több évtizeden át végzett lelkiismeretes, odaadó munkájáért. Az Önkormányzat Képviselő-testülete a város életében hosszú évek óta kifejtett önzetlen, karitatív tevékenységéért a Nők a Városért Egyesület részére „Mosonmagyaróvárért Emlékérmet” adományozott. Az elismerést Venesz Jánosné elnök vette át.
2014-ben a mosonmagyaróvári civil szervezetek jelölése alapján az év mecénása a Greiner Bio-One Hungary kft. lett. A díjat Balogh László ügyvezető-igazgató vette át. Mecénás különdíjat kapott a Veritas Dunakiliti Csatlakozástechnikai kft. - a díjat Jáger Tibor ügyvezető vette át - és Liszkai Ákosné virágkereskedő.
2014-ben „Az év civil szervezete” díjat a Nők a Városért Egyesület kapta, melyet Venesz Jánosné elnök vett át.
A 25 éves Mosonmagyaróvári Kulturális Egyesület negyedszázados tevékenységét Nagy Sándor elnök méltatta, s elismerő oklevelet vett át dr. Árvay István alpolgármestertől.
A díjátadó ünnepség után több program kezdődött. A kulturális programban fellépett a Margaréta Nyugdíjas Klub Szederinda Néptánccsoportja, az En L’air tánccsoport, az Életfa Egyesület Tánccsoportja, a Hedonis Crew Breakcsapat, az Okay Dance tánccsoport és a Mosonmagyaróvári Contry Klub.
A civil börzén dokumentumokkal, kiadványokkal, termékekkel, vetített képes prezentációval mutatkozott be az érdeklődőknek 13 civil szervezet.
A Civil Nap résztvevői és az érdeklődők részt vehettek egészségügyi szűrésen, melyet a Magyar Máltai Szeretetszolgálat mosonmagyaróvári csoportja végzett. A szűrésen nyújtott szolgáltatások: koleszterinszint-, vércukorszint- és vérnyomásmérés.
A Civil Nap szakmai programja, a „A mosonmagyaróvári civil szektor aktuális kérdései” című beszélgetés érdeklődés hiánya miatt elmaradt.
A XV. Mosonmagyaróvári Civil Nap méltán reprezentálta a sokszínű mosonmagyaróvári civil társadalmat, bemutatta az érdeklődők előtt szolgáltatásaikat, közhasznú tevékenységüket. A rendezvényt Mosonmagyaróvár Önkormányzata és a Győr-Moson-Sopron megyei Önkormányzat támogatta.

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 24. 10:09, szerda | Helyi

Kenuzás közben a vízbe borultak és az egyik utas meghalt

Vádat emelt a Győri Járási Ügyészség azzal a 45 éves férfival szemben, aki tavaly, mint kormányos ment kenuzni barátaival, és egy baleset következményében egyik társa meghalt.

2024. Április 22. 12:08, hétfő | Helyi

Abszolút első helyet ért el Liziczai Gergő a TUDOK-on

Kiemelkedő sikereket ért el Liziczai Gergő, a Kossuth Lajos Gimnázium diákja, a Hlavay József Környezettudományi és Műszaki Diákkonferencia országos döntőjén, valamint a Tudományos Diákkörök Országos Konferenciáján.

2024. Április 18. 11:33, csütörtök | Helyi

Igazibb Önismeret

Igazi Barbara IGAZIBB ÖNISMERET című előadásán vehetnek részt az érdeklődők a Huszár Gál Városi Könyvtárban április 26-án, pénteken 17 órától .

2024. Április 10. 17:58, szerda | Helyi

Vágányzári hirdetmény

Mósodított menetrend szerint közlekedik a 9447 sz. vonat április 15-től április 19-ig Hegyeshalom — Rajka állomások között végzett pályakarbantartási munkák miatt az 1 Győr — Hegyeshalom — Rajka vasútvonalon.