Városlista
2024. május 5, vasárnap - Györgyi

Hírek

2016. December 20. 06:00, kedd | Helyi sport
Forrás: MKC SE

Csapatként vagyunk erősek!

Csapatként vagyunk erősek!

Egyre közelebb vagyunk az NB I-es bajnokság folytatásához.

Az MKC december 30-án a Budaörs otthonában tér majd vissza a rendes kerékvágásba, de a csapat persze most sem unatkozik. Gőzerővel zajlik a téli alapozás, hiszen karácsonyra vissza kell nyerni a korábbi jó formát.

„Az utolsó bajnoki mérkőzésünk után kaptunk egy hét pihenőt. Természetesen mivel ez sok idő, így kaptunk egy kis programot Józsi bá-tól. Ezután pedig elkezdődött a téli alapozás. Minden héten vannak fizikai, és taktikai edzések is. Próbálunk minden téren fejlődni, illetve beépíteni még jobban a taktikai elemeket a játékunkba” – meséli Szemerey Zsófi.

Kapusunk a csapathoz hasonlóan remek szezont produkál. Zsófi rengeteg bravúrral járult hozzá ahhoz, hogy a Mosonmagyaróvári Kézilabda Club 8. forduló után a nyolcadik helyen áll.

„Véleményem szerint a legnagyobb erősségünk az, hogy küzdeni tudunk egymásért. Ez egy csapatjáték, és egyénieskedéssel nem lehet meccseket nyerni. Én egyébként az idény elején kitűztem magamnak egyéni célokat is, és napról-napra azon vagyok, hogy ezeket a célokat eltudjam érni.”



A mosonmagyaróvári kézilabdás hölgyek a bajokság első etapjában hét pontot gyűjtöttek. Sikerült legyőzni a Kisvárda, az MTK és a Debrecen csapatát, a Békéscsaba ellen pedig döntetlen lett a vége.

„Nagyon örülök, hogy ilyen jól sikerült eddig a szezon, de egy kicsit szomorú is vagyok, mert szerintem tudtunk volna még egy-két pontot szerezni. Remélem, ezeket pótoljuk majd a folytatásban.”

A játékosoknak több szabályváltoztatással kellett szembesülniük az új idényben. Módosult például a passzív játék megítélése, bevezették a kék lapot, és bizonyos esetekben az ápolásra szoruló játékosoknak is el kell hagyniuk a pályát. Zsófit a változtatásokról is megkérdeztük.

„Én személy szerint örülök az új szabályoknak, mert ezzel pörgősebbé tették a mérkőzéseket. Nem állítják meg olyan gyakran a játékot, hiszen a játékosok sokkal kevesebbet maradnak lent a talajon, nincs szimulálás. Valamint letisztázódott a passzív játék szabálya is, amit valljunk be sok vitát generált.”

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 05. 06:00, vasárnap | Életmód

Tevecsikó született a Szegedi Vadasparkban

Tevecsikó született a Szegedi Vadasparkban, a néhány napos állat felcseperedését a látogatók is figyelemmel kísérhetik a kifutóban - közölte az intézmény közösségi oldalán szombaton.

2024. Május 05. 06:00, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai és nyereményei

A Szerencsejáték Zrt. tájékoztatása szerint a 18. héten megtartott ötös lottó és Joker számsorsoláson a következő számokat húzták ki: