Városlista
2024. április 16, kedd - Csongor

Hírek

2017. Június 20. 15:30, kedd | Bulvár
Forrás: mti

Cristiano Ronaldónak július 31-én kell tanúskodnia az adócsalás miatt

Cristiano Ronaldónak július 31-én kell tanúskodnia az adócsalás miatt

Cristiano Ronaldónak, a Real Madrid sztárlabdarúgójának július 31-én kell tanúvallomást tennie az ellene indított adócsalási ügyben.

Az El Confidencial nevű internetes híroldal kedden számolt be a játékos meghallgatásának időpontjáról.

A spanyol ügyészség múlt kedden azt közölte, hogy Ronaldo 2011 és 2014 között 14,76 millió euró (4,5 milliárd forint) adót nem fizetett be az államkasszába, ráadásul mindezt tudatosan tette: egy üzleti vállalkozás segítségével szándékosan rejtette el a személyéhez fűződő kereskedelmi jogok értékesítéséből származó jövedelmét. Ha a portugál válogatott csapatkapitányát bűnösnek találná a bíróság, legalább 15 hónapos börtönbüntetés várna rá, amelyet azonban büntetlen előélete miatt valószínűleg nem kellene letöltenie.

A jelenleg az Európa-bajnok portugál válogatottal a Konföderációs Kupán tartózkodó négyszeres aranylabdás játékos egy nappal az ügy kirobbanását követően annyit reagált, hogy az ő lelkiismerete tiszta.

Egy hónapja a szintén adócsalási botrányba keveredett Lionel Messi fellebbezését elutasította a spanyol legfelsőbb bíróság: az FC Barcelona argentin futballistájára 21 hónapos börtönbüntetést róttak ki, egyúttal kétmillió eurós bírság befizetésére is kötelezték. Büntetlen előélete miatt azonban, s mivel a büntetés két évnél kevesebb, vélhetően nem kell börtönbe vonulnia.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 11. 08:19, csütörtök | Bulvár

BRFK: filmforgatás miatt hallatszott lövöldözés Budapesten

Filmforgatás miatt hallatszott lövöldözés csütörtökre virradó éjjel Budapesten - közölte a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) a rendőrség honlapján.

2024. Április 10. 07:32, szerda | Bulvár

Jövő vasárnapig lehet jelentkezni a Nemzeti Kibervédelmi Intézet hackerversenyére

Április 21-én éjfélig lehet jelentkezni a Nemzetbiztonsági Szakszolgálat Nemzeti Kibervédelmi Intézetének hackerversenyére.

2024. Április 09. 07:40, kedd | Bulvár

Parancsnoki elismerésben részesültek a szombati, bosznia-hercegovinai mentésben résztvevő magyar katonák

Elismerő parancsnoki érmeket adott át Sticz László vezérőrnagy, az EUFOR Althea parancsnoka a szombati életmentő akcióban résztvevő katonáknak és a civil repülésirányítónak a Szarajevó melletti Butmir táborban

2024. Április 05. 09:32, péntek | Bulvár

Szlovákiában betiltják a mobiltelefonok használatát az általános iskolák alsó tagozatán

A szlovákiai általános iskolák alsó tagozatának első három évfolyamában teljesen, a felsőbb évfolyamokban pedig néhány kivétellel betiltják a mobiltelefonok használatát a tanulók számára