Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2017. Április 07. 08:00, péntek | Helyi
Forrás: Nemes Claudia

Bükki Attila emlékverseny április 7-én

Bükki Attila emlékverseny április 7-én

2017. április 7-én kerül megrendezésre Mosonmagyaróváron, a fiatalon elhunyt zeneiskolai tanár emlékére megszervezett országos ütőtalálkozó.

A rendezvény előkészületeivel kapcsolatban Farkas Mihály, a Mosonyi Mihály Zenei Alapfokú Művészeti Iskola intézményvezetője nyilatkozott.

Nagy veszteség volt nem csak a család és a zeneiskola, de az egész város számára, amikor Attila 2012-ben eltávozott közülünk. Tudtuk, hogy beteg volt, de nehezen hittük el, hiszen mindig kedves, barátságos és segítőkész egyéniség volt, akiből sugárzott a zene szeretete és a gyerekek iránti rajongás.

Azóta eltelt 5 év…

Úgy gondoltuk, hogy egy hozzá méltó, magas színvonalon megszervezett ütőtalálkozóval tisztelgünk idén az emléke előtt. S ezzel természetesen nem titkolt szándékunk az sem, hogy ezt a zenei versenyt, a helyi és országos minőségi ütős kultúra hagyományainak megteremtéséhez rendszeresen megrendezzük Mosonmagyaróváron.

Az I. Dobos és Ütőhangszeres Nap 2017. április 7.én kerül megrendezésre, ahova emlékkiállításssal, egész napos hangszerkiállítással, zeneiskolás verseny, dobkurzussal (nem csak dobosoknak) és koncertekkel várjuk az érdeklődőket! - mondta Varga Bence, a Mosonyi Mihály Zenei Alapfokú Művészeti Iskola ütőtanára, az esemény fő szervezője.

A rendezvény fővédnöke: Dr. Árvay István Mosonmagyaróvár város polgármestere.

A részletes program:

9.15: Bükki Attila emlékkiállítás megnyitó -A kiállítást megnyitjaFarkas Mihály, a Mosonyi Mihály Zenei Alapfokú Művészeti Iskola intézményvezetője

9.45: Bükki Attila zeneiskolás ütőhangszeres szóló és kamaraverseny - A verseny művészeti védnöke: Váray László

15.00: Berdisz Tamás (Artisjus, Aranydobverő és Fonogram díjas) dobkurzusa NEM CSAK DOBOSOKNAK!

18.00: Gálakoncert - Fellépnek a verseny díjazottjai, egykori barátok, zenésztársak, a Mosonmagyaróvári Ütőegyüttes valamint a B.esT. Off Trio

A napközbeni programok díjmentesen látogathatóak, az esti gálakoncertre jegyek korlátozott számban még kaphatók a Flesch Központ jegypénztárában 1500 Ft-os áron.

Hallgassunk szép zenét, emlékezzünk együtt!

Találkozzunk 2017. április 7-én!

Bükki Attila 2011-ben a város kiváló pedagógusa lett, kollégái négyszer választották az év tanárának. 2012. augusztus 15-én hunyt el. 48 éves volt.
foto:http://www.mosonvarmegye.eoldal.hu

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 24. 10:09, szerda | Helyi

Kenuzás közben a vízbe borultak és az egyik utas meghalt

Vádat emelt a Győri Járási Ügyészség azzal a 45 éves férfival szemben, aki tavaly, mint kormányos ment kenuzni barátaival, és egy baleset következményében egyik társa meghalt.

2024. Április 22. 12:08, hétfő | Helyi

Abszolút első helyet ért el Liziczai Gergő a TUDOK-on

Kiemelkedő sikereket ért el Liziczai Gergő, a Kossuth Lajos Gimnázium diákja, a Hlavay József Környezettudományi és Műszaki Diákkonferencia országos döntőjén, valamint a Tudományos Diákkörök Országos Konferenciáján.

2024. Április 18. 11:33, csütörtök | Helyi

Igazibb Önismeret

Igazi Barbara IGAZIBB ÖNISMERET című előadásán vehetnek részt az érdeklődők a Huszár Gál Városi Könyvtárban április 26-án, pénteken 17 órától .

2024. Április 10. 17:58, szerda | Helyi

Vágányzári hirdetmény

Mósodított menetrend szerint közlekedik a 9447 sz. vonat április 15-től április 19-ig Hegyeshalom — Rajka állomások között végzett pályakarbantartási munkák miatt az 1 Győr — Hegyeshalom — Rajka vasútvonalon.