Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2015. Február 23. 05:00, hétfő | Helyi sport
Forrás: MKC SE

Bravúros játék majd kifogástalan befejezés

Bravúros játék majd kifogástalan befejezés

Alapszakasz 20. forduló I Mosonszolnok I MKC SE – Békéscsabai ENKSE 35:25 (17:14)

Szerdán még sorsdöntő összecsapásként is beharangozott mérkőzést nyertünk ma meg. Fantasztikus lendülettel játszottunk, de sajnos a középházhoz nem repített közelebb. A tabella alakulása szerencsétlen fordulatot vett, hiszen a DVSC legyőzte a Siófokot. Matematikai esély azért még maradt, de sanszos az alsó ház. Oda viszont hatalmas segítség lehet ez a bravúros diadal.

Magabiztos és koncentrált játékkal kezdtük a mérkőzést. Irányítottuk a játékot és tartottuk a két néhol pedig három gólos előnyünket. Néha viszont úgy tűnt, hogy a lelkileg is igencsak meghatározó négy - öt gólos előnyt már nem tudjuk kiharcolni. Azoknál a lehetőségeknél valamivel idegesebbé, görcsösebbé vált a játékunk. Ettől függetlenül érvényesült a magabiztos mosonmagyaróvári dominancia majd a három gólos előny biztos tudatában mehettünk a pihenőre.

A második játékrész első tíz percében jelentőset esett vissza a teljesítményünk, amit az ellenfél boldogan értékesített és hat perc alatt ledolgozta a hátrányt (17:17; 36. perc). Ekkor sem estünk szét, de mégis kellett némi idő, amíg összeszedjük magunkat. Azután viszont őrületes menetelésbe kezdtünk és lényegében nem hagytunk levegőt a békéscsabai gárdának. A döntetlen állástól számítva – 24 perc alatt – szereztünk 18 gólt, míg ellenfelünk csak nyolcat. Ezekben a percekben fantasztikusan teljesítményt nyújtottunk és elképesztő hangulat uralta a sportcsarnokot. A mérkőzés során valódi csapategységben játszottak a lányok így nehéz is lenne csupán egy-két játékost kiemelni. Minden elismerés nekik, szép volt csajok!

Legközelebb szerdán a Siófok ellen idegenben pótolunk egy kimaradt fordulót, majd rövid szünetet követően - március első hétvégéjén - a debreceni együttest látjuk vendégül. Hajrá MKC!

Mestermérleg

Róth Kálmán nyilatkozott: Az első félidőt irányítottuk, azonban a játékrész végére kissé idegessé vált a játékunk. Azt gondoltam, hogy a félidei pihenő majd megnyugtatja a lányokat, de nem így lett. Gyengén kezdtünk és lényegében két eladott labdából már egálba voltunk. Ezt követően viszont volt olyan tíz percünk, ami alatt lényegében hibátlanok voltunk. Az is lehet, hogy olyan jól még sose játszottunk. Gratulálok a lányoknak!

Avar György nyilatkozott: Négy játékosunk esett ki a mérkőzés alatt. Ez alapjaiban zavarta meg a csapatot. Emiatt támadásban és védekezésben is sokat hibáztunk. Kizárólag a második félidő első tíz percében sikerült csak úgy játszani, ahogy szerettük volna.



Mit is mondhatnánk, hiszen mind három korosztályban nagyarányú és önmagukban is fantasztikus győzelmeket ünnepelhettünk az aktuális fordulóban. Gratulálunk a csapatoknak és azt hiszem, mindenki nevében köszönjük ezt az örömteli napot!

MKC SE – Eubility Group Békéscsabai ENKSE
(NBI korosztályos)

Junior: 34:26 (19:12)
Ifjúsági: 49-22 (21:11)

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 18. 14:32, csütörtök | Belföld

Átadták a 33. számú főút 2x2 sávra bővített újabb szakaszát

Elkészült a 33. számú főút újabb szakasza, ezzel Debrecentől Látóképig 2x2 sávon közlekedhetnek a járművek - hangzott el az útszakasz csütörtöki átadó ünnepségén.

2024. Április 18. 14:30, csütörtök | Belföld

A kormány szerint a vendégmunkások nem fogják kiszorítani a magyarokat a magyar munkahelyekről

A vendégmunkások nem fogják kiszorítani a magyarokat a magyar munkahelyekről - mondta a Nemzetgazdasági Minisztérium foglalkoztatáspolitikáért felelős államtitkára csütörtökön a Kossuth rádió műsorában.

2024. Április 18. 14:29, csütörtök | Belföld

Magyarországon nőtt a második legnagyobb arányban a tisztán elektromos autók értékesítése márciusban

Magyarországon nőtt a második legnagyobb arányban a tisztán elektromos autók értékesítése márciusban - közölte az Energiaügyi Minisztérium (EM) csütörtökön a Facebook oldalán közzétett bejegyzésben.

2024. Április 18. 14:27, csütörtök | Belföld

Kis és közepes vállalkozók kaphatnak teret az eMagon

Együttműködést kötött a VOSZ és az eMAG a magyar kkv-k online értékesítési csatornáinak fejlesztésére