Városlista
2024. április 26, péntek - Ervin

Hírek

2017. Augusztus 18. 00:00, péntek | Helyi
Forrás: Nemes Claudia

Boldog 5. Születésnapot, FUTURA!

Boldog 5. Születésnapot, FUTURA!

2012. augusztus 17-én a Szent István Napok keretein belül adták át a ma már Magyarországon és nemzetközileg is elismert Science Center-t.

2017. augusztus 17-én sajtótájékoztató keretében tartották meg a köszöntéseket, ahol természetesen a pezsgő és a tortavágás sem maradhatott el a meghitt pillanatokból.

A számokkal és elismerésekkel tarkított ünnepélyes beszédek sorát Dr. Árvay István polgármester kezdte. Beszédében kiemelte: „A FUTURA megnyitása és az első kezdeti lépések a létfenntartásról szóltak. Ezzel szemben ma: a folyamatos fejlődés és megújulás a Központ legnagyobb feladata. Igény szerint alakítani a programokat, eszközöket, nyitva tartást és minden olyan elemet, ami a sikeresség felé vezeti az intézményt. Ehhez kívánt további sok sikert Horváthné Pákozdi Emese igazgatóasszonynak.


Egy kis múltidéző – így épült a FUTURA Science Center

Horváthné Pákozdi Emese az 5 évet a következőképpen értékelte.
Napról napra azért dolgozunk, hogy az ide látogató vendégek felejthetetlen természettudományos élményekben részesüljenek. Ez a hitvallásunk, ez a mottónk. Ez a lelkesedés és egységes csapatmunka eredményezi hazai és nemzetközi elismeréseinket, hiszen elmondható, hogy országos és nemzetközi szinten is kiemelt turisztikai programmá nőtte ki magát a mosonmagyaróvári Science Center kínálata.

Mindez számokban:


A 2014-es évben a FUTURA lett az év ökoturisztikai látogatóközontja – a szerk.

S ha már a számokról beszélünk meg kell említeni azt a mennyiségű híradást is - közel 80 FUTURA-hír az 5 év alatt -, amit az InfoMosonmagyaróvár.hu oldalain közöltünk.
FUTURA egy percben

Végül, de nem utolsó sorban Csiszár Péter, a FUTURA-t üzemeltető Flesch Nonprofit Kft hívta közös koccintásra a résztvevőket. Mint mondta - „Az elején még nehezen hittük, hogy mindez megvalósulhat, de ma már ott tartunk, hogy folyamatosan haladunk előre - lépésről lépésre. Gratulálunk!”

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 24. 10:09, szerda | Helyi

Kenuzás közben a vízbe borultak és az egyik utas meghalt

Vádat emelt a Győri Járási Ügyészség azzal a 45 éves férfival szemben, aki tavaly, mint kormányos ment kenuzni barátaival, és egy baleset következményében egyik társa meghalt.

2024. Április 22. 12:08, hétfő | Helyi

Abszolút első helyet ért el Liziczai Gergő a TUDOK-on

Kiemelkedő sikereket ért el Liziczai Gergő, a Kossuth Lajos Gimnázium diákja, a Hlavay József Környezettudományi és Műszaki Diákkonferencia országos döntőjén, valamint a Tudományos Diákkörök Országos Konferenciáján.

2024. Április 18. 11:33, csütörtök | Helyi

Igazibb Önismeret

Igazi Barbara IGAZIBB ÖNISMERET című előadásán vehetnek részt az érdeklődők a Huszár Gál Városi Könyvtárban április 26-án, pénteken 17 órától .

2024. Április 10. 17:58, szerda | Helyi

Vágányzári hirdetmény

Mósodított menetrend szerint közlekedik a 9447 sz. vonat április 15-től április 19-ig Hegyeshalom — Rajka állomások között végzett pályakarbantartási munkák miatt az 1 Győr — Hegyeshalom — Rajka vasútvonalon.