Városlista
2024. május 3, péntek - Tímea

Hírek

2015. Szeptember 26. 00:00, szombat | Helyi önkormányzati
Forrás: Mosonmagyaróvár Nagytérségi Hulladékgazdálkodási Önkormányzati Társulás

Bemutatták az új járműkövető rendszert

Bemutatták az új járműkövető rendszert

A Mosonmagyaróvári Nagytérség települései hulladék közszolgáltatásának fejlesztése KEOP-1.1.1/C/13-2013-0022 – Járműkövető rendszer bemutatása.

A Széchenyi 2020 Környezet és Energia Operatív Program keretében Európai Uniós és hazaiköltségvetési támogatást nyert a Mosonmagyaróvár Nagytérségi HulladékgazdálkodásiÖnkormányzati Társulás. A támogatás keretében korszerű járműkövető rendszerrel szerelték fel aKisalföldi Hulladékgazdálkodási Nonprofit Kft. gyűjtőjárműveit. Ennek bemutatása történt meg szeptember 22-én a Polgármesteri Hivatalban. A projekt teljes költsége a megemelt támogatás eredményeként 516 530 304 Ft.

A Mosonmagyaróvár Nagytérségi Hulladékgazdálkodási Önkormányzati Társulás már beszámolt a sajtónakarról, hogy a hulladékgazdálkodás eszközparkjának és informatikai rendszerének fejlesztésére támogatástnyert. Időközben befejeződtek a tervezett beszerzések közbeszerzései, melyek eredményeként 29,7 millióFt-os többletigény keletkezett, amelyet a szeptember 8-án kihirdetett 1623/2015 Kormány Határozatbanjóváhagytak.Ezek révén internetes közvetítéssel nyomon követhető valamennyi jármű útvonala. A rendszer lehetőségetbiztosít arra, hogy valós időben kapjunk információt a flotta aktuális pozícióiról, valamint riportáló felületrévén biztosítja a járművekkel kapcsolatos összes múltbéli információ részletes visszakeresését is. Ezekalapján ellenőrizhető és visszakereshető többek között a járművek tényleges útvonalai, megállási pontjai,sebességei, menetidejei, időpontokkal és térképes megjelenítésekkel együtt.
Felszerelte a járműveket a szolgáltató üzemanyagszint szondával is, ezek segítségével megállapítható,mikor, mennyi üzemanyagot tankoltak és nyomon követhető a járművek fogyasztása is.
Kiegészül ez a rendszer egy fedélzeti egységgel, amely segítségével alapvető kommunikáció valósíthatómeg a járművezető és diszpécser között. Ez nagy segítség akkor, amikor utólag kell még a járművetmenetirány módosításra utasítani, mert pl. valahol nem ürítették az edényzetet. Járműkövető szolgáltatás
részét képezi még a vezetési stílus elemző megoldás is, melynek segítségével értékelhetjük a járművezetőta vezetési szokásainak szempontjából, és az optimális járműhasználat szempontjából egyaránt.
A fenti adatok rendszeres elemzésével a Kisalföldi Hulladékgazdálkodási Nonprofit Kft., mint közszolgáltatóracionalizálni tudja majd a járatszervezéseket, irányításokat. Ez hozzájárul a gyűjtési költségek továbbioptimalizálásához.



A keddi eseményen részt vett és beszédet mondott dr. Árvay István, a Mosonmagyaróvár Nagytérségi Hulladékgazdálkodási Önkormányzati Társulás Társulási Tanácsának elnöke, a Webeye Kft. munkatársai pedig bemutatták a járműkövető rendszer működését.
A jelenleg 16 járművön aktív rendszer valós időben, egy képen mutatja a gépkocsikról 15 másodpercenként érkező részletes adatokat. Természetesen visszamenőleg is lehetőség van akár egy adott jármű adatait lekérni, ennek a későbbi elemzésben van jelentősége. A rendszer képes az üzemi paraméterek rekonstruálására, szondás üzemanyagmérésre és a tényleges munkavégzés ellenőrzésére. A járművezetőkkel folyamatos interakcióban van, így a diszpécser akár azonnal üzenetet is küldhet az adott járművezetőnek. A legrészletesebb diagnosztikai adatok is rendelkezésre állnak, ez a járművek állagmegóvás szempontjából nagyon fontos.
Az év végéig még 8 gépkocsiba kerül beszerelésre az új járműkövető rendszer.



Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 02. 15:23, csütörtök | Életmód

Látványos csillaghullás várható május első hétvégéjén

Az év egyik legszebb meteorraja, az Éta Aquaridák csillaghullása lesz látható vasárnap hajnalban.

2024. Május 02. 15:22, csütörtök | Belföld

EM: áprilisban is termelési csúcsot döntöttek az ipari naperőművek

Újabb rekordot hozott a múlt hónap utolsó napja a nagyobb méretű napelemes rendszerek termelésében - tette közzé az Energiaügyi Minisztérium (EM) a Facebook-oldalán csütörtökön.

2024. Május 02. 15:21, csütörtök | Belföld

NGM: a kormány üdvözli az üzemanyagárak újabb csökkentését

A kormány üdvözli a Mol bejelentését, miszerint szombattól, azaz 2024. május 4-től újabb 4-4 forinttal csökken a benzin és a gázolaj nagykereskedelmi ára.

2024. Május 02. 09:12, csütörtök | Belföld

Több mint 3000 család igényelt már csok pluszt

Meghaladta a háromezret a csok plusz igénylések száma - mondta a Kulturális és Innovációs Minisztérium (KIM) családokért felelős államtitkára csütörtökön az index.hu-nak adott interjújában.