Városlista
2024. április 27, szombat - Zita

Hírek

2015. November 05. 16:22, csütörtök | Helyi önkormányzati
Forrás: Saját

Bemutatta új informatikai rendszerét a Hulladékgazdálkodási Társulás

Bemutatta új informatikai rendszerét a Hulladékgazdálkodási Társulás

A Mosonmagyaróvár Nagytérségi Hulladékgazdálkodási Önkormányzati Társulás Európai Uniós és hazai költségvetési forrásokból komoly eredményeket ért el.

Mosonmagyaróváron rekultiválta a levéliúti felhagyott lerakót, lebonyolította a hulladékgazdálkodási fejlesztési projektet. Most az ÚjSzéchenyi Terv Környezet és Energia Operatív Program keretében szintén Uniós forrásból nyert 486
millió Ft támogatást egy 516 millió Ft összértékű fejlesztésre.

Az Uniós támogatásból megvalósult fejlesztéseket sajtótájékoztató keretein belül mutatták be. Az eseményen részt vett Sólyom Tibor, a Mosonmagyaróvár Nagytérségi Hulladékgazdálkodási Önkormányzati Társulás projektvégrehajtási szervezetének vezetője, Kosár Tibor, a Kisalföldi Kommunális Hulladékgazdálkodási Közszolgáltató Nonprofit Kft. ügyvezetője és Nagy Géza, a helymeghatározó műszert szállító Geotools Europe Kft. munkatársa.

A támogatás keretében lehetőség nyílta Kisalföldi Hulladékgazdálkodási NKft., mint szolgáltató mosonmagyaróvári ügyfélszolgálati irodájainformatikai fejlesztésére, korszerűsítésére is.
Egy nagy teljesítményű központi számítógéppel és 5 új munkaállomással bővült az informatikai rendszer.Ezzel lehetővé válik az ügyfél nyilvántartás korszerűsítése, több pontból történő elérhetőségénekbiztosítása.



Az ügyfélszolgálai irodában történt fejlesztéseket Kosár Tibor mutatta be.
"Nagyon jó, hogy a gépjárművek mellett az informatikai rendszer fejlesztésére is volt lehetőség a pályázaton belül. - mondta - A számítógépek és szoftverek így a mai kornak megfelelnek, alkalmasak a modern programok futtatására."
Hozzátette, hogy bár a Kisalföldi Hulladékgazdálkodási Nkft. egyelőre sajnos negatív mérlegeredménnyel dolgozik, bízik benne, hogy ezzel a fejlesztéssel el tudják érni, amit a kormány a közszolgáltatóktól elvár.

A nagy teljesítményű multifunkcionális készülék beállításával az évi 70-80 ezer számlanyomtatása sokkal gyorsabban megtörténhet, mint eddig és az iratanyag digitalizálása is megoldható agyors nagy mennyiségű szkennelési lehetőséggel.



5 db új ipari személyi számítógép beállításával megoldható lesz a hulladékgyűjtő udvarokban anyilvántartások vezetése és az ügyfelek ellenőrzése. Egy személy két hulladékgyűjtő udvarért felelős, így az5 géppel mind a 10 udvarban megoldódik a nyilvántartás problémája. Az udvarokba elhelyezésre kerül még
1-1 db kis teljesítményű nyomtató is.

Hamarosan interneten összekapcsoljuk a Kisalföldi Hulladékgazdálkodási NKft. csornai, jánossomorjai ésmosonmagyaróvári telephelyeit, ügyfélszolgálati irodáit, bekapcsolódnak ide a hulladékudvarok is. Ígykorszerű információs szolgálat segíti a hulladék gyűjtési- és gazdálkodási feladatok megoldását.



A rendszer kibővül még egy digitális fényképező géppel és helymeghatározó műszerrel. Ezek segítik azillegális hulladéklerakások azonosítását, dokumentálását, reménység szerint azok megszüntetésétEzen projekt keretében beszereztek egy korszerű helymeghatározó műszert is, amelyet a szállító cég
képviselője be is mutatott. Néhány éve még a földi helymeghatározás bonyolult művelet volt,hiszen a szárazföldön különböző tereptárgyakhoz, hegycsúcsokhoz, templomtornyokhoz igazodva lehetettmeghatározni a földrajzi helyzetet, a tengeren pedig a nap állásához és az órához igazítva lehetettkiszámítani a pontos helyet. Ma a föld körüli pályára állított műholdrendszer jelei alapján kisebb pontosságú(mobiltelefonok, gépkocsiba építhető GPS rendszer) és a földmérő szakemberek számára elérhető nagypontosságú műszerek segítségével pillanatok alatt megállapítható a földrajzi helyzet. A beszerzett műszerez utóbbi kategóriába tartozik, pontossága méter alatti. Ennek segítségével újfajta módon, a földrajzikoordináták megadásával lehet meghatározni a helyzetet.



A Kisalföldi Hulladékgazdálkodási NKft. ezen műszer használatával korszerű nyilvántartást tud készíteni ahulladékgyűjtő szigetek, hulladék udvarok, illegális lerakások, gyűjtőedény kihelyezések, lomtalanításrakihelyezett edények helyzetéről.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 26. 16:18, péntek | Sport

Kovács Ádám vezeti a Histo Cup-ban az éves bajnokságot!

Beszélgetés a Formula autók világába nemrég csöppent Kovács Ádámmal.

2024. Április 26. 15:19, péntek | Sport

Valencia után Gender Tamás Junior ismét pályára hajt az Európa-bajnokság második fordulójában, amelynek ezúttal a franciaországi Val

A spanyol szezonnyitó nehézségei után nagy reményekkel vág neki a folytatásnak a fiatal feltörekvő tehetség,

2024. Április 26. 13:53, péntek | Életmód

A munkabér az elsődleges munkahelyválasztási szempont Magyarországon

A munkahelyválasztásnál a magyar munkavállalók számára 2024-ben is a vonzó munkabér és juttatási csomag az elsődleges, ezt követi a munkahelyi légkör és a munkaadó pénzügyi stabilitása, ahol nem kell tartani a leépítéstől

2024. Április 26. 13:52, péntek | Belföld

Folytatja a terjeszkedést az OTP

Az OTP Bank tavaly minden korábbi eredményét felülmúlta, a megkezdett építkezést és terjeszkedést a következő években is folytatja - mondta pénteken Budapesten, a társaság éves közgyűlésén az OTP Bank elnök-vezérigazgatója.