Városlista
2024. május 3, péntek - Tímea

Hírek

2019. Július 25. 13:41, csütörtök | Helyi
Forrás: MKC Se

Bátran játszott az MKC csapata a Dél-Korea-i válogatottal szemben

Bátran játszott az MKC csapata a Dél-Korea-i válogatottal szemben

Pontosan tudtuk, hogy a Dél-Koreai válogatott nagyon jó csapat és ezt az ázsiaiak az első félidőben be is bizonyították Mosonmagyaróváron.

Az MKC pedig bátran kezdett és a lépést is tudat volna tartani a vendégekkel, amennyiben kihasználta volna a helyzeteit és a hétméteresét. Ezek azonban kimaradtak és gyorsan kiderült, hogy ezen a szinten ezt nem lehet megtenni büntetlenül. A támadásban és védekezésben is nagyon gyors ázsiai válogatott ugyanis így elhúzott három – négy góllal. A két csapat sebessége között valóban szembetűnő volt a különbség, de az első félidőben szerzett kilenc gólos előnyét mégis elsősorban annak köszönhette a dél-koreai csapat, hogy kevesebb hibával játszott. Itt azonban meg kell említeni, hogy a mérkőzés előtt elmondták, hogy tulajdonképpen már áprilisban elkezdett együtt készülni ez a válogatott a Kína elleni olimpiai selejtezőre és a decemberi világbajnokságra.

A szünet azonban nagyon jót tett a mosonmagyaróvári gárdának, mert a második játékrészben sokkal koncentráltabban kézilabdázott. Egyre többet faragott le a hátrányából és negyedóra után, már csak három gólos volt a vendégek előnye. Ebben a periódusban nagyon jól játszott az MKC, amivel azonnal tűzbe – lázba is hozta az UFM Aréna szurkolóit. A vendégek vezetőedzője sokat cserélt, de egy válogatott csapat esetében ez nem jelenthet hátrányt. Időt is kért a hajrá előtt, mert a második félidőben már teljesen kiegyenlített volt a játék és a küzdelem a pályán. Az MKC csapatában is lehetőséget kaptak a fiatalok, akik rendkívül bátran szállta be a játékba. A sokszor megcsodált MKC hajrából is kaptunk egy kis ízelítőt és így a mindössze három gólos vereséget szenvedtünk egy nagyon erős, kiváló játéksokból álló dél-koreai válogatott ellen.

Dr. Hoffmann László sportigazgató:

Nagyon hasznos mérkőzést játszottunk egy nálunk lényegesen hosszabb ideje együtt dolgozó és ezért előrébb tartó válogatott ellen. Az első félidőben a hatos falas védekezést gyakoroltuk, ami nem az erősségünk, de azt is kell tudnunk alkalmazni. A második harminc percben jobban kézilabdáztunk, de akkor is sok volt az egyéni hiba. Nekünk most ilyen edzőmérkőzésekre van szükségünk, hogy éles helyzetekben gyakoroljunk és így álljon össze a csapatunk. Nagyon örültem annak, hogy hosszú évek után találkoztam Kang Jae Won – nal, aki az én időmben a világ egyik legjobb átlövője volt és sok remek válogatott mérkőzésen volt az ellenfelem.

Eu-Fire Mosonmagyaróvár – Dél-Korea 25 – 28 (10 – 19)

Felkészülési mérkőzés
Mosonmagyaróvár, UFM Aréna – 900 néző
2019. július 22., hétfő, 18.30 óra.
Játékvezetők: Cseszregi Bence – Sipos József

Eu-Fire Mosonmagyaróvár:
Dányi – Katona 1, Popa 2, Tilinger 5, Bardi 2, De Souza 3, Hajtai 3
Csere: Fritz, Ferenczi (kapus), Domokos 1, Horváth B. 2, Hudák 4, Holesová 2, Szalai Zs., Lázár, Paróczai
Vezetőedző: Bognár Róbert

Dél-Korea:
Park Sae Yung – Jung Ji In 2, Park Jun Hee 5, Kang Eun Hye, Kim So Ra 3, Jo Su Yeon 4, Jo Ha Rang 3
Kim Su Yeon (kapus), Ham Ji Seon 1, Choi Su Ji 1, Shin Eun Joo, Won Seon Pil 1, Song Ji Eun 1, Gwon Han Na 2 (1), Kim Hee Jin, Lee Mig Yeong 4 (1), Moon Suh Yeon 1
Vezetőedző: Kang Jae Won

Hétméteres: MKC 2 / 1 Dél-Korea 3 / 2
Kiállítás: MKC 4 perc Dél-Korea 8 perc

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 24. 10:09, szerda | Helyi

Kenuzás közben a vízbe borultak és az egyik utas meghalt

Vádat emelt a Győri Járási Ügyészség azzal a 45 éves férfival szemben, aki tavaly, mint kormányos ment kenuzni barátaival, és egy baleset következményében egyik társa meghalt.

2024. Április 22. 12:08, hétfő | Helyi

Abszolút első helyet ért el Liziczai Gergő a TUDOK-on

Kiemelkedő sikereket ért el Liziczai Gergő, a Kossuth Lajos Gimnázium diákja, a Hlavay József Környezettudományi és Műszaki Diákkonferencia országos döntőjén, valamint a Tudományos Diákkörök Országos Konferenciáján.

2024. Április 18. 11:33, csütörtök | Helyi

Igazibb Önismeret

Igazi Barbara IGAZIBB ÖNISMERET című előadásán vehetnek részt az érdeklődők a Huszár Gál Városi Könyvtárban április 26-án, pénteken 17 órától .

2024. Április 10. 17:58, szerda | Helyi

Vágányzári hirdetmény

Mósodított menetrend szerint közlekedik a 9447 sz. vonat április 15-től április 19-ig Hegyeshalom — Rajka állomások között végzett pályakarbantartási munkák miatt az 1 Győr — Hegyeshalom — Rajka vasútvonalon.