Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2017. Június 15. 04:00, csütörtök | Bulvár
Forrás: RLM

Bangó Margit hungarikum lett

Bangó Margit hungarikum lett

A Sláger TV 2014-es indulása óta minden héten a művészvilág színe-javát vonultatja fel műsoraiban, olyan előadóművészeket, akiket szerte az országban jól ismernek.

Bangó Margit, Kossuth-díjas előadóművész már a kezdetek óta a csatorna vezető arca, amire a televíziónál mindenki méltán büszke. Külön öröm, hogy nemrég a klasszikus magyar nóta és az elismert énekesnő is hungarikum lett.

A Sláger TV – Halk zene szól az éjszakában című műsorának háziasszonya, Bangó Margit számára is hatalmas elismerés a díj, nem csak a műfajt illetően, hanem a személyes megtiszteltetés miatt is.

„Az, hogy hungarikum lett a magyar nóta és ennek köszönhetően én is, nagyon megtisztelő visszaigazolás. 17 éves koromtól vittem Magyarország jó hírnevét a világban. A cigányzenészek voltak azok, akik a nótát életben tartották és átadták évszázadokon keresztül a fiatalságnak” – kezdte Margit.

A művész számára a közönséggel való kapcsolata is kiemelten fontos, ezért úgy gondolja, a díj elnyerése túlmutat egyéni teljesítményén.

„Nemcsak nekem, hanem az országnak is szól ez a kitüntetés. Ez egy közös díj, aminek súlya van és kötelezettségekkel jár. Bárhol is lépek fel itthon vagy a nagyvilágban, mindig ugyanazt adom, nem teszek különbséget. Emellett pedig azt is szeretném kihangsúlyozni, hogy a magyar nóta ide vezető útja számos zenész érdeme. A 100 Tagú Cigányzenekarral is megkaptam a Hungarikum díjat, akik nagyon sokat tettek a cigányzenéért. Hogy pár nevet említsek: Boros Lajos, Járóka Sándor, ifjabb Rigó Sándor mind ennek a sikernek az előfutárai” – tette hozzá Bangó Margit.

A Hungarikum-díjas művész azt is kihangsúlyozta, hogy nem elég pusztán a tehetség: alázat és emberség nélkül nincs igazi művészet, és nem lehet értéket alkotni sem. A Sláger TV-n futó műsorában is a minőséget tartja szem előtt és nagyon boldog, hogy olyan emberekkel dolgozhat együtt, akik értékelik és tisztelik a munkásságát.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 06:00, csütörtök | Bulvár

Elszabadult katonalovak okoztak sérüléseket és károkat Londonban

Elszabadult katonalovak okoztak személyi sérüléseket és jelentős anyagi károkat szerdán London belvárosában. Három sérült katonát és egy civilt kórházba kellett szállítani.

2024. Április 23. 06:43, kedd | Bulvár

A szicíliai maffiavezér álnéven udvarolt nőknek a közösségi oldalakon

Agglegény orvosként regisztrálta magát, és nőkkel keresett kapcsolatot a legnagyobb közösségi oldalakon Mattia Messina Denaro, a Cosa Nostra szicíliai maffiaszervezet volt vezetője - hozták nyilvánosságra a hatóságok hétfőn.

2024. Április 21. 11:26, vasárnap | Bulvár

Médiakutató: korszakalkotó a Delta mesterséges intelligenciával alkotott műsorvezetőjének megjelenése

Korszakalkotónak nevezte a köztelevízió Delta című műsora mesterséges intelligenciával alkotott szereplőjének felbukkanását Szűts Zoltán médiakutató az M1 aktuális csatorna Ma reggel című műsorában vasárnap.

2024. Április 20. 09:47, szombat | Bulvár

Kizuhant egy hároméves kisgyermek egy emeletes ház ablakából Csepelen

Kizuhant egy hároméves kisgyermek egy emeletes ház ablakából a főváros XXI. kerületében, Csepelen, a Kossuth Lajos utcában pénteken. A gyermeket a mentők kórházba vitték.