Városlista
2024. április 30, kedd - Katalin, Kitti

Hírek

2011. December 15. 08:57, csütörtök | Helyi

Az ünnepi előkészületkekben sajnos erre is figyelnünk kell

Az ünnepi előkészületkekben sajnos erre is figyelnünk kell

A karácsonyi bevásárlások idején a nagyobb bevásárlóközpontokban, tömegközlekedési eszközökön fokozottabban ki vagyunk téve a zsebtolvajok tevékenységének.

Védekezés a zseblopások ellen

A zseblopásokat jellemzően az utcán, tömegközlekedési eszközökön, piacokon vagy bevásárlóközpontokban követik el. Éppen ezért pénzüket, bankkártyájukat, egyéb más értékeiket már akkor tegyék biztonságos, nem észre vehető, vagy könnyen hozzáférhető helyre, amikor elindulnak otthonról. Lehetőség szerint a kabátjuk belső zsebében tárolják a pénztárcájukat, az irataikat, s ha lehet a telefonjukat is. A PIN-kódjukat ne tartsák a bankkártyájuk mellett, hanem igyekezzenek azt megjegyezni.

Fontos, hogy az értékeikre mindig ügyeljenek! A pénz- és irattárcákat, ne a táskák, kosarak tetején tartsák, illetve azok tárolására a nadrág hátsó zsebei sem nyújtanak kellő biztonságot. Megfelelő védelmet csak a belső zsebek kínálnak. Irataikat a lakáskulcsaiktól és gépkocsijuk kulcsaitól elkülönítve tárolják! Télen a vastagabb felsőruházat miatt kevésbé lehet érezni, ha valaki belenyúl a zsebükbe.

Ha mégis megtörtént a lopás, és ezt észlelték, ne szálljanak szembe a tolvajjal, mert általában többen és ezáltal erőfölényben vannak! Hívjanak segítséget, értesítsék a rendőrséget!

Ha a lopás során az iratok mellett a lakáskulcsot is elvitték, sürgősen cseréltessék le a zárat, ha pedig a bankkártyájuk tűnt el, azt azonnal tiltassák le!

Bevásárlóközpontok

A vásárlás közben a pénztárcájukat és a kézi táskájukat ne helyezzék a bevásárlókosarakba és figyeljenek oda mobiltelefonjukra is, azt soha ne külső, látható helyen hordják!

Az ékszerek, értékes telefonok, apró műszaki cikkek nem csak az ajándékok listáján, gyakran az ajándékozónál is előfordulnak. Kevesen figyelnek rá, pedig a nyakban viselt értékek (Mp3, Mp4 lejátszók, telefonok) szinte felkínálják magukat a tolvajoknak! Ezeket diszkréten, a ruha alatt célszerű viselni.

Az ajándék kiválasztásakor, felpróbálásakor is ügyeljenek értékeire, és a már megvásárolt ajándékokat soha ne hagyják felügyelet nélkül!

A parkolás után és két vásárlás között is ellenőrizzék, hogy nem maradt-e a gépkocsi utasterében, látható helyen értékes vagyontárgy, műszaki cikk, korábban megvásárolt ajándék! A parkolóban mielőtt magára hagynák a gépkocsit, ne pakoljanak a csomagtartójába, mivel ezt a tolvajok kifigyelhetik. Érdemes már elindulás előtt a csomagtartóba rakni azokat a dolgokat, amire a következő megállónknál már nem lesz szükségünk.

A gépkocsiban látható helyen hagyott ruházat, akkor is felhívja az elkövető figyelmét, ha abban nincs érték, mivel ezt nem tudhatja a tettes és az ablakbetöréssel történő ellopásához elegendő lehet pár másodperc.

Abban az esetben, ha bűncselekmény áldozatává vált, úgy haladéktalanul értesítse a rendőrséget a mobiltelefonról is ingyenesen hívható 107, vagy 112-es segélyhívó-számokon, vagy a helyi rendőrség közvetlen telefonszámán.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 24. 10:09, szerda | Helyi

Kenuzás közben a vízbe borultak és az egyik utas meghalt

Vádat emelt a Győri Járási Ügyészség azzal a 45 éves férfival szemben, aki tavaly, mint kormányos ment kenuzni barátaival, és egy baleset következményében egyik társa meghalt.

2024. Április 22. 12:08, hétfő | Helyi

Abszolút első helyet ért el Liziczai Gergő a TUDOK-on

Kiemelkedő sikereket ért el Liziczai Gergő, a Kossuth Lajos Gimnázium diákja, a Hlavay József Környezettudományi és Műszaki Diákkonferencia országos döntőjén, valamint a Tudományos Diákkörök Országos Konferenciáján.

2024. Április 18. 11:33, csütörtök | Helyi

Igazibb Önismeret

Igazi Barbara IGAZIBB ÖNISMERET című előadásán vehetnek részt az érdeklődők a Huszár Gál Városi Könyvtárban április 26-án, pénteken 17 órától .

2024. Április 10. 17:58, szerda | Helyi

Vágányzári hirdetmény

Mósodított menetrend szerint közlekedik a 9447 sz. vonat április 15-től április 19-ig Hegyeshalom — Rajka állomások között végzett pályakarbantartási munkák miatt az 1 Győr — Hegyeshalom — Rajka vasútvonalon.