Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2017. Június 12. 03:00, hétfő | Helyi sport
Forrás: MKCSE

Az új vezetőedző és egy kezdőcsapatnyi játékos már aláírt az MKC-nál

Az új vezetőedző és egy kezdőcsapatnyi játékos már aláírt az MKC-nál

Tapasztalt, rutinos játékosok és feltörekvő fiatalok is helyet kapnak a Mosonmagyaróvári Kézilabda Club jövő évi keretében.

Az érkezők oldalán Bedő-Farkas Veronika, Dányi Bernadett, Hegedűs Dorottya, Horváth Bernadett, Lozsi Erna, Scholtz Andrea és Tóth Melinda szerepel, a csapat irányítását pedig egy régi ismerős Bognár Róbert veszi át.



A Mosonmagyaróvári Kézilabda Club a 13. helyen zárta az NB I 2016-2017-es szezonját, ami azt jelenti, hogy a csapat jövőre a másodosztályban szerepel. A cél természetesen az azonnali visszajutás a legjobbak közé, ezért bár a csapat jelentősen átalakul a nyári szünetben, gyengülni nem fog.

Az idei keretből hét játékos biztosan marad a következő szezonra is:

Bardi Fruzsina, Csala Anita, Gyimesi Kitti, Hajtai Vanessza, Németh Veronika, Markovics Rebeka, és Töpfner Alexandra jövőre is Mosonmagyaróváron szerepel majd.

A klub előrehaladott tárgyalásokat folytat Bízik Boglárkával és Bízik Rékával valamint Kopecz Barbarával. Utóbbi két játékos kulcsfigura volt a szezonban, hiszen Réka 120 találatával az MKC leggólerősebb játékosa volt, Barbi pedig a házi góllövőlista második helyén zárt, ő 69-szer zörgette meg az ellenfelek hálóját. Hármójuk ügyében hamarosan megszületik majd a döntés.

A távozók listáján a következő játékosok szerepelnek:

Bouti Fruzsina (Dunaújvárosi Kohász KA), Dombi Luca, Élő Beatrix (Kisvárda), Gerháth Fanni (Budaörs), Horváth Petra, Katona Flóra (Kisvárda), Lakatos Rita (Ipress Center-Vác), Szemerey Zsófi (Siófok KC), és Wéninger Alexa.

A távozóknak köszönjük, amit a klubért tettek és sok sikert kívánunk nekik a folytatásban.




És akkor jöjjön a legérdekesebb rész, az érkezők listája. Klubunk vezetősége az elmúlt napokat, heteket a keret megerősítésével töltötte, és a munka eredményeképpen örömmel jelentjük be a következő hét játékos érkezését:

BEDŐ-FARKAS Veronika, irányító (Ipress Center-Vác): Csapatunk egy rendkívül rutinos, sok nagy csatát megélt játékossal erősödik az ő leigazolásával. Farkas játszott korábban a Győr, és a Veszprém színeiben is, de legnagyobb sikereit Vácon érte el. 2010-ben bronzérmes lett az NB I-ben, és 12 szezont húzott le a Dunakanyarban. Az előző szezonban 26 meccsen 46 gólt lőtt.

DÁNYI Bernadett, kapus (NEKA): A Ferencvárosban kezdte pályafutását, majd 2014-ben a Nemzeti Kézilabda Akadémiára került. A 2016/2017-es szezonban 50 mérkőzésen szerepelt, tagja a juniorválogatottnak is! A 19 éves kapus nagy tehetségnek számít, a NEKA csapatától érkezik, ami remek ajánlólevél.

HEGEDŰS Dorottya, átlövő (Haladás VSE): Szombathelyről érkezik az MKC régi-új igazolása. Hegedűs játszott már Mosonmagyaróváron, a 2014/2015-ös szezonban klubunk NB I/B-s és junior együttesét erősítette. Innen előbb Csurgóra, majd a Haladás gárdájához vezetett az útja. Az előző szezonba 139 gólt szerzett, amivel csapata legeredményesebb játékosa lett és a góllövőlista 7. helyén zárt.

HORVÁTH Bernadett, beálló (Budaörs): Győrben kezdett kézilabdázni, és korosztálya egyik nagy tehetségeként tartották számon. A még mindig csak 27 éves beállós Budaörsről érkezik, de játszott korábban a Dunaújváros és a Fehérvár színeiben is. A 2016/2017-es szezonban 26 bajnoki mérkőzésen 44 gól volt a mérlege.

LOZSI Erna, jobbszélső (NEKA): Érden ismerkedett meg a sportággal, ezután került Balatonboglárra. Egy szezont töltött a NEKA-nál, a felnőtt és a juniorcsapatban is szerepet kapott. 30 meccsen 62 gólt lőtt.

SCHOLTZ Andrea, kapus (Kisvárda): Békéscsaba, Hódmezővásárhely, Siófok, Kiskunhalas, Szeged, Kecskemét és Kisvárda. Ezeken a városokon keresztül vezetett Scholtz Andrea útja Mosonmagyaróvárra. Ő és Dányi remélhetőleg remekül kiegészíti majd egymást, hiszen előbbi a rutin, utóbbi pedig a fiatalság megtestesítője lehet a kapuban.

TÓTH Melinda, balszélső (DVSC-TVP): A több játéklehetőség miatt távozott Debrecenből, és nagy erősítés lehet az MKC számára Tóth Melinda. A Ferencváros csapatában kezdte a kézilabdát, majd az MTK érintésével került a hajdúságiakhoz. Az előző szezonban bronzérmet szerzett a Magyar Kupában a DVSC-vel, a bajnokságban pedig 22 meccsen 17 gól szerepel a neve mellett.


Nem csak új játékosok érkeztek Mosonmagyaróvárra, hanem új vezetőedző is. Varga József helyét az a Bognár Róbert veszi át, aki nem ismeretlen az óvári szurkolóknak. Korábban másodedzőként dolgozott a felnőtteknél (Róth Kálmán és Hlavaty Tamás mellett), és az utánpótlásban is tevékenykedett. 2015-ben bronzéremig vezette klubunk második csapatát az NB I/B nyugati csoportjában, a juniorbajnokságot pedig megnyerte az MKC-val. Kimagasló eredményeinek köszönhetően a győri utánpótlásban is számítottak rá, a 2016/2017-es idényben a zöld-fehérek második csapatát és a juniorokat is ő irányította.


Remélhetőleg ezzel a kerettel sikerül majd kiharcolni a visszajutást az NB I-be. A névsor még nem végleges, a következő hetekben még várható erősítés.

Hajrá MKC!

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 06:00, csütörtök | Belföld

Használtautó-kereskedőt buktattak le az adóellenőrök

Megbukott az adóellenőrzésen az a használtgépjármű-kereskedő, aki nyilvántartásait meghamisítva fiktív kölcsönszerződésekkel fedte el bevételeit.

2024. Április 25. 06:00, csütörtök | Belföld

A kormány felszólította az üzemanyag-kereskedőket, hogy áraikat igazítsák a régiós átlaghoz

A kormány felszólítja az üzemanyag-forgalmazókat, hogy áraikat önkéntes alapon igazítsák a régiós átlaghoz, hogy a magyar üzemanyagárak ne szakadjanak el attól - jelentette be a nemzetgazdasági miniszter szerdán.

2024. Április 25. 06:00, csütörtök | Bulvár

Elszabadult katonalovak okoztak sérüléseket és károkat Londonban

Elszabadult katonalovak okoztak személyi sérüléseket és jelentős anyagi károkat szerdán London belvárosában. Három sérült katonát és egy civilt kórházba kellett szállítani.

2024. Április 25. 06:00, csütörtök | Külföld

Joe Biden aláírta az Ukrajna hatvanmilliárd dolláros biztonsági támogatásáról szóló törvényt

Joe Biden elnök aláírta és ezzel hatályba léptette a 95 milliárd dollárról szóló törvénycsomagot, amely a többi között Ukrajna és Izrael számára tartalmaz forrásokat.