Városlista
2024. április 28, vasárnap - Valéria

Hírek

2013. Január 02. 12:18, szerda | Sport
Forrás: InfoVáros | - Hajósi Miklós -

Az abszolút 11. és a H6-os kategória negyedik helyét szerezte meg a Szvatek Zsolt - Kovács Szabolcs kettős a Szilveszter Rallye-n.

Az abszolút 11. és a H6-os kategória negyedik helyét szerezte meg a Szvatek Zsolt - Kovács Szabolcs kettős a Szilveszter Rallye-n.

Topp - Cars Rallye Team párosa a már a pénteki, 6.5 kilométeres szakaszon letette a névjegyét, hisz az abszolút értékelés nyolcadik, míg kategóriájuk leggyorsabb idejét teljesítették a Hungaroringen.

Szombaton a kelleténél óvatosabban kezdtek a fiúk, a H6-os géposztályban három egység is megelőzte őket, míg a harmadik szakaszon átlag időt kaptak, mert egy baleset miatt előttük állították meg a mezőnyt. A második körben az eltört bal hátsó féltengely hátráltatta Szvatekékat, akik így visszacsúsztak az abszolút 17. helyre.

A szervizparkban a csapat kicserélte a meghibásodott alkatrészt, így a pécsi fiúk megkezdhették a felzárkózást, az utolsó körben. Erős hajrát követően végül az abszolút 11. helyet csípte meg a pécsi kettős, úgy, hogy az utolsó szakaszon egy kategória első idővel búcsúztak a Szilveszter Rallye-tól és a 2012-es esztendőtől!

Szvatek Zsolt:

Nagyon élveztem a versenyt!

Pénteken próbáltam óvatosan menni, ami elég nehéz egy ilyen gyors autóval, de bejött, mert első időt mentünk a kategóriában. Akkor még a teljes mezőny megvolt, úgyhogy abszolút várakozáson felüli volt ez a teljesítményünk. A második kör első gyorsaságiján eltörött a bal hátsó féltengelyünk, körülbelül a szakasz egy harmadánál. Kijöttünk, de szervízelni nem lehetett, úgyhogy a következő Ring belsőt is ezzel a törött féltengellyel kellett megcsinálnunk, ezért rengeteget kaptunk a többiektől. Az utolsó két gyorsra már mi is felmertük rakni a slicceket, s ez jó választás volt. Próbálkoztam az utolsó két gyorson, ebből az lett, hogy az utolsót megnyertük és feljöttünk a negyedik helyre. Majdnem elcsíptük a harmadikat, de egy kevés még hiányzott.

Megmondom őszintén, Szabolcs nagyon jól teljesített. Az utolsó két gyorson nem hibázott egyet sem, ez nagy szám, főleg ha valaki életében először csinál ilyet.

Mindenkinek köszönöm, aki lehetővé tette nekünk, hogy mehessünk a Szilveszter Rallye-n. Nagy élmény volt, tetszett!

Kovács Szabolcs:

Szavakkal leírhatatlan, amit érzek. Elképesztő, hogy mennyire gyors a Mitsubishi, hihetetlen, mennyire hamar eltűnnek a kanyarok előtti egyenesek, méterek. Kellett egy kis idő mire belerázódtam, de az utolsó kört már nagyon élveztem. Az autó is tökéletes volt, Zsolti szuperül vezetett és én sem hibáztam. Nagyszerű volt!

A gyermekkori álmom vált valóra, a Szilveszter Rallye-val, ezért külön köszönet Topp Zolinak és a csapatának, valamint Szvatek Zsoltnak, nagyon örülök, hogy vele versenyezhettem!

Címkék: Rallyverseny

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 28. 09:02, vasárnap | Sport

Diósgyőri döntetlenjével a Kecskemét is biztos bennmaradó

A Diósgyőr gól nélküli döntetlent játszott a vendég Kecskeméttel a labdarúgó OTP Bank Liga 30. fordulójának szombati játéknapján.

2024. Április 28. 08:58, vasárnap | Sport

Női kézilabda BL - Egygólos hátrányban a Ferencváros a negyeddöntőben

A legutóbb ezüstérmes Ferencváros házigazdaként 26-25-re kikapott az elmúlt kiírásban negyedik helyezett dán Esbjergtől a női kézilabda Bajnokok Ligája negyeddöntőjének első mérkőzésén, szombaton.

2024. Április 26. 16:18, péntek | Sport

Kovács Ádám vezeti a Histo Cup-ban az éves bajnokságot!

Beszélgetés a Formula autók világába nemrég csöppent Kovács Ádámmal.

2024. Április 26. 15:19, péntek | Sport

Valencia után Gender Tamás Junior ismét pályára hajt az Európa-bajnokság második fordulójában, amelynek ezúttal a franciaországi Val

A spanyol szezonnyitó nehézségei után nagy reményekkel vág neki a folytatásnak a fiatal feltörekvő tehetség,