Városlista
2024. április 20, szombat - Konrád, Tivadar

Hírek

2016. November 29. 22:45, kedd | Helyi
Forrás: Nemes Claudia

Autót adományozott a Greiner Bio One - képgalériával

Autót adományozott a Greiner Bio One - képgalériával

Év végi tradíció már az orvosi eszközöket gyártó cégnél, hogy a céges karácsonyi képeslapokra szánt összeget beteg gyermekek megsegítésére fordítják. Az idei évben az adomány mellé még egy autó is jutott.

Négy évvel ezelőtt indult a kezdeményezés. A felajánlásról Balogh Lászlót, a Greiner Bio-One Hungary Kft. ügyvezetőjét kérdeztük:

Cégünk év közben is sok adományt ad. Az év vége azonban mindig egy kicsit különlegesebb. Ilyenkor minden évben kifejezetten beteg gyermek gyógykezelésére fordítjuk a felajánlott összeget.


Kire esett idén a választásotok?

Egy kolléganőm hívta fel a figyelmünket egy Győrasszonyfán élő kisfiúra, akinek többszörös szemdaganata van. Zalán szülei három hetente járnak fel vele Budapestre gyógykezelésre, műtétre vagy épp kontrollra. Sokat olvastunk az interneten a történetükről, mert az édesanya rendszeresen ír a körülményeikről. Örülünk, hogy idén rájuk esett a választás és segíthettünk nekik a mindennapi feladatok megoldásában.

Idén a pénzadomány mellé egy autót is kap tőletek a család. Ez egy nem mindennapi felajánlás…

Megpróbálunk ott segíteni, ahol tudunk. Nálunk éppen volt egy autó, amit az értékesítőink már nem használnak. Nekik pedig épp szükségük van egy gépjárműre, hiszen a család minden egyes budapesti utazás alkalmával kölcsön autóval közlekedik.


Ha hagyomány, akkor gondolom, jövőre is lesz hasonló kezdeményezés. Jól gondolom?

Igen, szeretnénk ebből egy szép tradíciót teremteni!


Pintér László Zalán még nem nagyon érti, mi történik körülötte. A neki összekészített csokoládé doboz azonban egy csapásra közvetlenebbé tette. Az új autót kipróbálva az édesanyát kérdeztük Zalán állapotáról:

Zalán két és fél hónapos volt, amikor először észre vettem, hogy valami nincs rendben a szemével. Aztán hamarosan ki is derült, hogy rosszindulatú szemideg-daganata van. Ma 3 és fél éves és már túl vagyunk a 34. szemműtéten, de még így is minden alkalommal félve megyünk a kontroll-vizsgálatokra. Bizakodóak vagyunk, mert sosem adjuk fel, és büszkék vagyunk Zalánra is, hogy ilyen jól viseli a körülményeket! Szeretnénk köszönetet mondani a Greiner Bio One cégnek a felajánlásért! Hatalmas ajándék ez számunkra!

Az adomány-átadás után a meghatódott szülőket és Zalánt látva biztosak voltunk abban, hogy idén is jó helyre érkezett a Greiner Bio One Jézuskája.

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 18. 11:33, csütörtök | Helyi

Igazibb Önismeret

Igazi Barbara IGAZIBB ÖNISMERET című előadásán vehetnek részt az érdeklődők a Huszár Gál Városi Könyvtárban április 26-án, pénteken 17 órától .

2024. Április 10. 17:58, szerda | Helyi

Vágányzári hirdetmény

Mósodított menetrend szerint közlekedik a 9447 sz. vonat április 15-től április 19-ig Hegyeshalom — Rajka állomások között végzett pályakarbantartási munkák miatt az 1 Győr — Hegyeshalom — Rajka vasútvonalon.

2024. Április 09. 10:56, kedd | Helyi

Digitális tartalmak közzététele, hasznosítása, alkalmazása workshop

A Néprajzi Múzeum Digitális tartalmak közzététele, hasznosítása, alkalmazása című workshopján vehetnek részt az érdeklődők a Huszár Gál Városi Könyvtár rendezvénytermében április 17-én, szerdán 16 órától.

2024. Április 09. 10:51, kedd | Helyi

Felhívás szavazatszámláló bizottságba történő jelentkezésre

Még egy napig, április 10-ig lehet jelentkezni a szavazatszámláló bizottságba.