Városlista
2024. május 2, csütörtök - Zsigmond

Hírek

2013. Augusztus 09. 16:18, péntek | Bulvár
Forrás: MTI

Átírta az apróbetűt: így kell hülyét csinálni a bankból

Átírta az apróbetűt: így kell hülyét csinálni a bankból

Saját feltételekkel szerzett hitelkártyát.

Átírta a neki küldött szerződésen az apróbetűs rész néhány elemét, majd úgy küldte vissza a banknak az aláírt példányt, a bank pedig ezt a változatot fogadta el érvényesnek. Most megy a pereskedés.

Saját hitelkártyát alkotott egy orosz férfi, mert nem tetszettek neki a bank által a számlanyitáshoz levélben támasztott feltételek. A 42 éves voronyezsi férfi a levelet nem dobta el, hanem beszkennelte számítógépébe, majd megváltoztatva a szerződés feltételeit visszaküldte a Tinkoff hitelbankhoz.

Dmitrij Argarkov az általa támasztott feltételrendszerben 0 százalékos kamatlábat állapított meg, bankköltséget nem számolt fel. Továbbá kikötötte, hogy ha a bank megsérti a szerződés feltételeit, 3 millió rubel bírságot fizet. Amennyiben a bank felmondaná a szerződést, 6 millió rubelt köteles fizetni ügyfelének.

A banki ügyintéző nem olvasta el a visszaérkezett szerződést, aláírta azt, és kiküldte Argarkovnak a hitelkártyát. "A bank megerősítette a szerződést az ügyfél feltételei szerint, kiküldte a kártyát és a jóváhagyott űrlapot. A megnyitott hitelkeret korlátlan volt. Megengedhette volna magának azt is, hogy valahol Malajziában vásároljon egy szigetet, és a banknak fizetnie kellett volna a törvények szerint" - magyarázta Dmitrij Mihalevics, a férfi ügyvédje a Kommerszant orosz napilapnak. A bank le akarta zárni a számlát a fizetési kötelezettség késlekedése miatt, és beperelte Argarkovot 45 ezer rubel költségtérítésre. A héten megtartott tárgyaláson egy orosz bíró Argarkov javára döntött. A Tinkoff aláírta a szerződést, és az jogerős. Argakovnak csak a számlán épp esedékes 19 ezer rubelt kell kiegyenlítenie.

"Aláírták a dokumentumokat anélkül, hogy átolvasták volna. A bank illetékesei ugyanazt mondták a bíróság előtt, amit az ügyfelek szoktak: +nem olvastuk el a szerződést+" - idézte Mihalevics szavait a The Daily Telegraph brit napilap. Argarkov azonban nem hagyja annyiban: beperli a Tinkoffot 24 millió rubelre, mert nem tartotta magát a szerződéshez.

A bank sem adja meg magát: pert indított csalás miatt Argarkov ellen. Oleg Tinkov, a bank alapítója Twitter-üzenetében azt írta: "ügyvédeink szerint nem fogja megkapni a 24 millió rubelt, hanem négy év börtönt kap csalásért".

Címkék: színes

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 30. 13:40, kedd | Bulvár

Több millió forintos arany ékszerekre is lehet licitálni a NAV oldalán

Több millió forintos arany ékszerekre is lehet licitálni a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) oldalán.

2024. Április 25. 06:00, csütörtök | Bulvár

Elszabadult katonalovak okoztak sérüléseket és károkat Londonban

Elszabadult katonalovak okoztak személyi sérüléseket és jelentős anyagi károkat szerdán London belvárosában. Három sérült katonát és egy civilt kórházba kellett szállítani.

2024. Április 23. 06:43, kedd | Bulvár

A szicíliai maffiavezér álnéven udvarolt nőknek a közösségi oldalakon

Agglegény orvosként regisztrálta magát, és nőkkel keresett kapcsolatot a legnagyobb közösségi oldalakon Mattia Messina Denaro, a Cosa Nostra szicíliai maffiaszervezet volt vezetője - hozták nyilvánosságra a hatóságok hétfőn.

2024. Április 21. 11:26, vasárnap | Bulvár

Médiakutató: korszakalkotó a Delta mesterséges intelligenciával alkotott műsorvezetőjének megjelenése

Korszakalkotónak nevezte a köztelevízió Delta című műsora mesterséges intelligenciával alkotott szereplőjének felbukkanását Szűts Zoltán médiakutató az M1 aktuális csatorna Ma reggel című műsorában vasárnap.