Városlista
2024. április 27, szombat - Zita

Hírek

2014. Szeptember 05. 09:35, péntek | Belföld
Forrás: MTI

Árvíz - A gyerekek egy része eljutott az iskolába a zalai Zsigárdmajorból

Árvíz - A gyerekek egy része eljutott az iskolába a zalai Zsigárdmajorból

Az áradás ellenére a Homokkomáromhoz tartozó Zsigárdmajorból - amelynek Nagykanizsára vezető útját elöntötte a Principális-csatorna vize - a gyerekek egy része csütörtökön és pénteken is eljutott az iskolába - mondta el a nagykanizsai tankerület vezetője pénteken az MTI érdeklődésére.

Tomity Mária tájékoztatása szerint - a homokkomáromi polgármester csütörtöki közlésével szemben - a Nagykanizsa palini városrészébe járó három iskolás gyereket csütörtökön és pénteken is be tudták vinni a szülők. Információja szerint egy családról van szó, ahol a négy gyerekből három általános iskolás, a negyedik középiskolába jár.
Pácsonyi Imre, a zalaegerszegi tankerület vezetője az MTI érdeklődésére pénteken azt mondta: a Zsigárdmajorban élő gyerekek közül egy szakképzős fiatal tartozik hozzájuk, ő csütörtökön és pénteken valóban nem tudott eljutni az iskolába. A szülők igazolták a hiányzást, amelyet az árvízzel indokoltak.
Bodó Tamás (független), Homokkomárom polgármestere csütörtökön arról beszélt az MTI-nek, hogy a Principális-csatorna áradása elöntötte a Zsigárdmajorból Nagykanizsára vezető egyetlen utat, ezért nem tudott eljutni az iskolába a településrészen élő nyolc gyerek. A zúzott kővel borított utat nagy területen mintegy 40-50 centiméteres magasságban öntötte el az árvíz, ezért azon személyautóval nem lehet közlekedni, csak terepjáró tud átmenni rajta.
A polgármester pénteken az MTI-vel azt közölte, a csütörtöki nyilatkozata után értesült arról, hogy a településrészen lakó gyerekek egy része mégis eljutott az iskolába. Tudomása szerint őket csütörtökön és pénteken is terepjáróval tudták bevinni.
Hozzátette, hogy az áradás miatt továbbra is nehézségeket okoz a közlekedés, mert nemcsak a köves utat öntötte el a víz, a településrészről másik irányba, a 74-es főútra vezető földút is teljesen felázott az esőzések hatására.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Mentőautó ütközött Budapesten, többen megsérültek

Mentőautó ütközött össze egy személyautóval Budapesten a Nagykörúton, a Király utcánál péntek este, a karambolban többen megsérültek.

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Működő gyermekvédelem létrehozását követelte demonstráción Magyar Péter

Működő, a gyermekeket valóban védő gyermekvédelmi rendszer kialakítását követelte Magyar Péter, a volt igazságügyi miniszter volt férje a Belügyminisztérium épülete előtt megtartott demonstráción, pénteken Budapesten.

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Ásványolaj szövetség: a középmezőnyben vannak a magyarországi üzemanyagárak a környező országok között

Európai uniós összehasonlításban a magyarországi benzinárak a 18., a dízelárak a 12. helyen állnak, a környező hat országgal összehasonlítva pedig továbbra is a középmezőnyben van Magyarország

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Szalay-Bobrovniczky Kristóf: azért erősítjük a honvédséget, mert békét akarunk

Azért erősítjük a honvédséget, mert békét akarunk, van mit megvédenünk: van családunk, hazánk, otthonunk, nemzetünk