Városlista
2024. május 5, vasárnap - Györgyi

Hírek

2015. Május 15. 15:00, péntek | Helyi önkormányzati

Alapítvány Dr. Sattler János emlékére

Alapítvány Dr. Sattler János emlékére

2015. március 9-én Dr. Árvay István polgármester 400 ezer forint alaptőkével, Otto Sattler és Dr. Hans Sattler örökösök hozzájárulásával magánszemélyként megalapította a Dr. Sattler János Alapítványt ...

... adta hírül az Alapító mai sajtótájékoztatóján.


Az Alapítvány célja Dr. Sattler János síremlékének felújítása és gondozása a városegyesítő polgármester emlékének megőrzése érdekében, adománygyűjtés a városban szociális tevékenységet végző civil szervezetek javára , szociálisan hátrányos helyzetben levő fiatalok tehetséggondozása, illetve jótékony rendezvények támogatása.

Dr. Árvay István elmondta, hogy többször beszélt már erről a szándékról a nyilvánosság előtt, most viszont már arról számolhat be, hogy az Alapítvány bejegyzésre került, működik. Kiemelte a Dr. Sattler János síremlék felújításának fontosságát, hiszen – ahogy fogalmazott - az nem méltó a városegyesítő polgármester emlékéhez.
"Ugyan nem közvetlenül fogunk adományok átadásával foglalkozni, hanem a városban már meglévő civil szervezeteken keresztül – mesélt az Alapítvány működéséről –, de a látókörünkbe fognak kerülni olyan hátrányos helyzetű fiatalok, akinek további életútját támogathatjuk."

"Nagy örömmel fogadtam a felkérést, mert az Alapítvány olyan célokat fogalmazott meg, melyek szívem szerint valóak – mondta Stipkovits Pál, Mosonmagyaróvár egykori polgármestere (1994-2006), az Alapítvány egyik kuratóriumi tagja – A Dr. Sattler János Alapítványhoz juttatott pénz oda fog kerülni, ahol szükség van rá."


Horváth László, a Vogel&Noot Kft.-k volt ügyvezető vezérigazgatója, a Kuratórium elnöke is ugyanezeket a gondolatokat fogalmazta meg: "Örülök, mert nemes célért teszünk!" - majd egy Dr. Sattler Jánost ábrázoló képet ajándékozott Dr. Árvay Istvánnak, mely a Polgármester Úr irodájának falán kap majd helyet.

Azonban más meglepetés is érte az Alapítót és a Kuratórium tagjait, hiszen az első támogató már ezekben a percekben is a jelenlevők között követte figyelemmel a sajtótájékoztatót. Gáspár Milán, az Oxygen Media Group nevében 500.000 forintot adományozott az Alapítványnak.
“Az Oxygen Media Group mindig szívesen áll a jó ügyek mellé. Bár több városban jelen vagyunk, Mosonmagyaróvár számunkra kiemelten fontos, így nem volt kérdés, hogy támogatjuk a kezdeményezést.” – mesélt Milán a döntésről.

A sajtótájékoztató után Dr. Árvay István az InfoMosonmagyaróvár olvasóinak elmondta: "Jóval polgármester jelöltségem előtt megragadott Dr. Sattler János életútja és később meg is fogalmazódott bennem, hogy ha én leszek a városvezető, akkor létrehozok valamit az Ő neve alatt. Valami nagy dolgot, amely nem egy ciklusra szól.”

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 05. 06:00, vasárnap | Életmód

Tevecsikó született a Szegedi Vadasparkban

Tevecsikó született a Szegedi Vadasparkban, a néhány napos állat felcseperedését a látogatók is figyelemmel kísérhetik a kifutóban - közölte az intézmény közösségi oldalán szombaton.

2024. Május 05. 06:00, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai és nyereményei

A Szerencsejáték Zrt. tájékoztatása szerint a 18. héten megtartott ötös lottó és Joker számsorsoláson a következő számokat húzták ki: