Városlista
2024. április 28, vasárnap - Valéria

Hírek

2012. December 04. 00:00, kedd | Helyi
Forrás: oxigén média

Adománygyűjtés az állatoknak

Adománygyűjtés az állatoknak

A Menedék Állatvédő Alapítvány, a Wolf Kutyaiskola, és a Rotaract Club is adományokat gyűjt a rászoruló állatoknak az adventi időszak alatt.

Kutyaházra, állateledelre és adományokra számítanak a Menedék Alapítvány állatvédői. Menhely hiányában továbbra is a gyepmesteri telepen helyezik el a kutyusokat, ahol a beton kennelekben vészelik át a téli, hideg napokat. Hogy ez elviselhetőbb legyen az állatok számára, minden olyan segíteni akarót kér a Menedék Alapítvány, hogy ha rendelkeznek közepes méretű, jó állapotban lévő kutyaházzal, amire már nem tartanak igényt, jelezzék az alapítvány felé a 06 70 365 80 96-os telefonszámon, vagy a m.alapitvany@freemail.hu email címen. A kutyaházak szállítását a szervezet önkéntesei szükség esetén meg tudják oldani.

A Menedék Állatvédő Alapítvánnyal december 16-án a karácsonyi vásár keretein belül, a Magyar utcán találkozhatnak, ahol a non-profit faházba várják majd az adományokat és állateledelt, melyeket a gyepmesteri telepen és az ideiglenes befogadóknál lévő állatok kapnak meg.

A Wolf Kutyaiskola második alkalommal tart civil szervezetekkel közösen adománygyűjtést a város kutyáinak. A felajánlásokat november 21-től január 20-ig várják, a teljes összeget a tapolcai Assisi Szent Ferenc Állatmenhely alapítványa kapja meg. Mikulás napkor Mosonmagyaróváron délelőtt 9 órától, Győrben pedig délután várják majd az állatbarátokat érdekes programokkal, vetélkedőkkel, forralt borral, teával és zsíros kenyérrel.

A Rotaract Club Mosonmagyaróvár tagjai november 26-a és december 14-e között várják az adományokat a PHARE épület portálján hétfőtől péntekig, reggel 8 és délután 5 óra között. A teljes felajánlásból a győri állatmenhelyet támogatják. Első sorban állateledelt, almot, tisztító szereket és eszközöket várnak, de mindennek örülnek, amire az állatoknak szüksége lehet.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 24. 10:09, szerda | Helyi

Kenuzás közben a vízbe borultak és az egyik utas meghalt

Vádat emelt a Győri Járási Ügyészség azzal a 45 éves férfival szemben, aki tavaly, mint kormányos ment kenuzni barátaival, és egy baleset következményében egyik társa meghalt.

2024. Április 22. 12:08, hétfő | Helyi

Abszolút első helyet ért el Liziczai Gergő a TUDOK-on

Kiemelkedő sikereket ért el Liziczai Gergő, a Kossuth Lajos Gimnázium diákja, a Hlavay József Környezettudományi és Műszaki Diákkonferencia országos döntőjén, valamint a Tudományos Diákkörök Országos Konferenciáján.

2024. Április 18. 11:33, csütörtök | Helyi

Igazibb Önismeret

Igazi Barbara IGAZIBB ÖNISMERET című előadásán vehetnek részt az érdeklődők a Huszár Gál Városi Könyvtárban április 26-án, pénteken 17 órától .

2024. Április 10. 17:58, szerda | Helyi

Vágányzári hirdetmény

Mósodított menetrend szerint közlekedik a 9447 sz. vonat április 15-től április 19-ig Hegyeshalom — Rajka állomások között végzett pályakarbantartási munkák miatt az 1 Győr — Hegyeshalom — Rajka vasútvonalon.