Városlista
2024. május 2, csütörtök - Zsigmond

Hírek

2015. Szeptember 16. 14:43, szerda | Helyi önkormányzati
Forrás: Saját

Adomány a Hajléktalanszolgálatnak

Adomány a Hajléktalanszolgálatnak

Szeptember 15- én került sor az idei augusztus 20-i programsorozat keretein belül megrendezett Szigetköz legnagyobb halászlé főzési akcióján összegyűlt 400 000 Ft adomány átadására a Hajléktalanszolgálat részére.

A jótékonysági akciót Mosonmagyaróvár Város Önkormányzata és a Rotary Club Mosonmagyaróvár közösen vezényelte le, az adomány átadásán így Dr. Árvay István polgármester mellett részt vett Giczi Lajos, a Rotary Club Mosonmagyaróvár soros elnöke. Az adományt a Hajléktalanszolgálat szakmai vezetője, Szépe István vette át.

Dr. Árvay István elmondta: „Idén 2000-nél is több adag halászlé került kimérésre és nagyon szép összeg gyűlt össze, duplája a tavalyinak. Ez azt jelenti, hogy a mosonmagyaróvári lakosok elfogadták ezt a jótékonysági akciót. Ebben az évben a Hajléktalanszolgálat megsegítésére gondoltunk a Rotaryval és biztosak vagyunk abban, hogy minden forintot jó célra fognak fordítani.”

Giczi Lajos örömét fejezte ki, hogy a Várossal együttműködhetnek és segíteni tudják azokat a projekteket, ahol erre szükség van, Szépe István pedig megköszönte a város lakosságának az adományokat, a városvezetésnek pedig azt, hogy a sok rászoruló közül a hajléktalanokat választották.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 02. 15:23, csütörtök | Életmód

Látványos csillaghullás várható május első hétvégéjén

Az év egyik legszebb meteorraja, az Éta Aquaridák csillaghullása lesz látható vasárnap hajnalban.

2024. Május 02. 15:22, csütörtök | Belföld

EM: áprilisban is termelési csúcsot döntöttek az ipari naperőművek

Újabb rekordot hozott a múlt hónap utolsó napja a nagyobb méretű napelemes rendszerek termelésében - tette közzé az Energiaügyi Minisztérium (EM) a Facebook-oldalán csütörtökön.

2024. Május 02. 15:21, csütörtök | Belföld

NGM: a kormány üdvözli az üzemanyagárak újabb csökkentését

A kormány üdvözli a Mol bejelentését, miszerint szombattól, azaz 2024. május 4-től újabb 4-4 forinttal csökken a benzin és a gázolaj nagykereskedelmi ára.

2024. Május 02. 09:12, csütörtök | Belföld

Több mint 3000 család igényelt már csok pluszt

Meghaladta a háromezret a csok plusz igénylések száma - mondta a Kulturális és Innovációs Minisztérium (KIM) családokért felelős államtitkára csütörtökön az index.hu-nak adott interjújában.