Városlista
2024. április 28, vasárnap - Valéria

Hírek

2013. Július 26. 12:33, péntek | Bulvár
Forrás: InfoVáros

A vízimentők orra előtt tépte le a cápa a nő lábát (+Videó)

A vízimentők orra előtt tépte le a cápa a nő lábát (+Videó)

Hiába vitték a partra, az orvosok már nem tudták megmenteni annak a hölgynek az életét, akit egy brazíliai strandon cápák vettek körül. VIGYÁZAT: különösen felkavaró látvány a videóban!

Egy nyilvános brazil strandon úszkált a 18 éves Bruna Gobbi, amikor váratlanul fuldokolni kezdett, és saját erőből nem tudott volna a partra evickélni, ezért a vízimentők indultak a segítségére. A Sao Paolo-i hölgyet azonban nem sikerült megmenteniük, annak ellenére, hogy a jetskivel rövid időn belül odaértek hozzá és a partra juttatták, halálát ráadásul nem a fulladás okozta.

A videófelvételen, amelyet egy strandoló készített, jól látható, hogy a nő közelében csak úgy hemzsegnek a cápák, és másodpercekkel azelőtt, hogy a hölgy mellett megálltak a vízimentők, hirtelen vörössé válik a tengervíz. Ahogy a nagy hullámzásban megpróbáltak Brunához közel kerülni a mentők, a cápa újra támadott, a nőnek szinte teljesen leszakította a bal lábszárát, csak egy vékony izomköteg tartotta a helyén a kettéharapott csontot.

A sérülések és a vérveszteség olyan súlyos volt, hogy Bruna Gobbi életét már nem lehetett megmenteni. A nő unokahúga, Daniele - aki szintén a közelben volt a tragédia alatt - elmondta, hogy tudták, a közelben sok van a tengeri ragadozóból, de nem gondolták, hogy a parthoz ennyire közel merészkednek és támadnak. A helyi hatóságok többször kérték a kormánytól, hogy a cápák által ellepett partszakaszokon tiltsák be a fürdőzést, ezidáig azonban ez nem történt meg.

Az elmúlt húsz évben 57 cápatámadás történt az országban, közülük csaknem minden második a mostani tragédia színhelyén, a Boa Viagem strandon.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 06:00, csütörtök | Bulvár

Elszabadult katonalovak okoztak sérüléseket és károkat Londonban

Elszabadult katonalovak okoztak személyi sérüléseket és jelentős anyagi károkat szerdán London belvárosában. Három sérült katonát és egy civilt kórházba kellett szállítani.

2024. Április 23. 06:43, kedd | Bulvár

A szicíliai maffiavezér álnéven udvarolt nőknek a közösségi oldalakon

Agglegény orvosként regisztrálta magát, és nőkkel keresett kapcsolatot a legnagyobb közösségi oldalakon Mattia Messina Denaro, a Cosa Nostra szicíliai maffiaszervezet volt vezetője - hozták nyilvánosságra a hatóságok hétfőn.

2024. Április 21. 11:26, vasárnap | Bulvár

Médiakutató: korszakalkotó a Delta mesterséges intelligenciával alkotott műsorvezetőjének megjelenése

Korszakalkotónak nevezte a köztelevízió Delta című műsora mesterséges intelligenciával alkotott szereplőjének felbukkanását Szűts Zoltán médiakutató az M1 aktuális csatorna Ma reggel című műsorában vasárnap.

2024. Április 20. 09:47, szombat | Bulvár

Kizuhant egy hároméves kisgyermek egy emeletes ház ablakából Csepelen

Kizuhant egy hároméves kisgyermek egy emeletes ház ablakából a főváros XXI. kerületében, Csepelen, a Kossuth Lajos utcában pénteken. A gyermeket a mentők kórházba vitték.