Városlista
2024. május 7, kedd - Gizella

Hírek

2017. Május 05. 07:17, péntek | Belföld
Forrás: mti

A tinik elődöntőjével folytatódik a Virtuózok tehetségkutató

A tinik elődöntőjével folytatódik a Virtuózok tehetségkutató

Az első elődöntőhöz érkezett a Virtuózok komolyzenei tehetségkutató: péntek este a tinik korcsoportjából kilencen lépnek ismét a zsűri elé a Duna televízióban

- közölte a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) sajtóirodája az MTI-vel.

A versenyben Bencze Máté (szaxofon), Kis Radu (hegedű), Nagy Zoltán Ferenc (klarinét), Ungár Cecília Rita (zongora), Magyar Valentin (zongora), Boateng Kármen Stephany (zongora), Kovács Bálint (blockflöte), Nyilas Gyöngyvér (marimba) és Korossy-Khayll Csongor (hegedű) próbálja játékával ismét lenyűgözni a zsűrit, ők azonban csak három ifjú tehetséget juttathatnak a döntőbe.

Az este főszereplőinek produkcióit - a zongoristák kivételével - a Liszt Ferenc kamarazenekar kíséri Kovács László vezényletével.

Az elődöntőkben Facebook-kommentátorokkal - Tóth Bettinával, az első Virtuózok döntősével és Závodi Marcellel, A Dal 2017 egyik versenyzőjével - beszélgethetnek az adás alatt a nézők.

"A műsor ideje alatt folyamatosan elérhetők leszünk a Virtuózok Facebook oldalán Marcival, sőt még a műsor után is megtalálnak itt minket a nézők, hiszen akkor tudjuk igazán átbeszélni velük a látottakat, hallottakat" - idézi a közlemény Tóth Bettina hátfás szavait.

"Leginkább azokra az érzésekre összpontosítok majd, amiket kiváltanak belőlem a versenyzők. Nagyon szeretem a komolyzenét, nyolc éven keresztül tanultam klasszikus zongorát, szolfézst és összhangzattant" - tette hozzá Závodi Marcel.

A Virtuózok zsűrijét Miklósa Erika Kossuth- és Liszt-díjas operaénekesnő; Batta András Széchenyi-díjas zenetörténész; Kesselyák Gergely, az Operaház első karmestere, Liszt-díjas művész; Várdai István Liszt-díjas csellóművész és Balázs János Liszt- és Prima díjas zongoraművész alkotja.

Az idei széria műsorvezetői Koltay Anna és Bősze Ádám, a három korcsoport - kicsik, tinik és nagyok - elődöntőit is felvételről láthatják a tévénézők.

A Virtuózok minden korcsoportjában előbb válogatóműsort rendeztek, amelyekből korcsoportonként kilenc-kilenc versenyző jutott az elődöntőkbe. A tinik, kicsik, majd a nagyok elődöntőiből három-három versenyző jut a május 26-i élő döntőbe, ahol a korcsoportok győzteseit hirdetik ki, és a nézőknek lehetőségük lesz megszavazni a a műsor közönségdíjasát is. A június 2-i élő fináléban pedig a közönség voksai alapján születik meg a Virtuózok abszolút nyertese.

Az MTVA komolyzenei műsorának célja, hogy minél szélesebb körben ismertesse és szerettesse meg a klasszikus zenét, valamint fiatal komolyzenei tehetségeket fedezzen fel - közölték.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 07. 07:29, kedd | Belföld

Átadták a Sopront északnyugat felől elkerülő utat

Átadták a Sopront északnyugat felől elkerülő, 3,6 kilométer hosszú, 8647-es számú utat hétfő délután.

2024. Május 07. 07:29, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: az Európai Unió bővítésének felgyorsítása lesz a magyar uniós elnökség egyik legfontosabb célja

Az Európai Unió (EU) bővítésének felgyorsítását nevezte a magyar uniós elnökség egyik legfontosabb céljának a külgazdasági és külügyminiszter a Facebook-oldalán hétfő este.

2024. Május 06. 12:44, hétfő | Belföld

Nagy Márton szerint Magyarország képes meghatározó szereplővé válni az űripar területén

Magyarországot gazdasági ökoszisztémája, infrastruktúrája és szellemi tőkéje egyaránt alkalmassá teszi arra, hogy meghatározó szereplővé váljon az űripar területén

2024. Május 06. 07:49, hétfő | Belföld

Vonat elé hajtott egy kamion Baján

Személyvonat elé hajtott egy kamion hétfő reggel Baja térségében, az 55-ös főút 106-os és 107-es kilométere közötti vasúti átjáróban;