Városlista
2017. január 24, kedd - Timót

Hírek

2017. Január 06. 07:00, péntek | Helyi
Forrás: Párizs Eszter

A rejtélyes sálak nyomában

A rejtélyes sálak nyomában

Mosonmagyaróváron, a Régi Vámház tér előtti karácsonyi díszlet egyik fáján sálak jelentek meg. De vajon ki és miért öltözteti fel a fát?

Amerikából indul a nemes kezdeményezés, melynek főszereplője a sál. Először Indiana Államban, Seymourban kötöttek sálat egy fára egy üzenettel együtt. A helyi egyházi és iskolai csoportok kezdték el, majd lassan más államokból is egyre többen csatlakoztak. A kezdeményezés kontinenseken, országokon át hozzánk is eljutott.

Egyre terjed a hír és az emberek fákra, villanyoszlopokra kötik sáljaikat, a cél azonban nem az utcák színesebbé tétele. A sálak azért kerülnek a fákra, hogy az ott élő hajléktalanoknak, rászorulóknak segítsenek vele. Azok az emberek, akik ki vannak téve a hidegnek, fagynak, elvihetik és használhatják.

Az üzenet pedig: "Kérlek vigyél magaddal, ha fázol! Melegedj fel! Minden jót Neked!"

Véleményed van? Szólj hozzá!

Ezek érdekelhetnek még

2017. Január 24. 10:00, kedd | Helyi

Informatikai tanfolyamok indulnak februárban

A Mosonmagyaróvári Kulturális Egyesület 2017 februárjában elegendő jelentkező esetén az alábbi kedvezményes képzéseket tervezi indítani.

2017. Január 24. 08:00, kedd | Helyi

Csoportterápia utoljára Mosonmagyaróváron

Február 3. és 5. között még utoljára, három alkalommal látható a népszerű darab.

2017. Január 24. 06:00, kedd | Helyi

MKC bérletek cseréje

A Mosonmagyaróvári Kézilabda Club február közepén új otthonába költözik, ahol először 18-án, a Fehérvár ellen lép pályára. A mérkőzésre ingyenes regisztrációs jegy váltható!

2017. Január 24. 05:00, kedd | Helyi

Országosan több mint ötven egészségügyi intézményben tilos a látogatás

Az influenzajárvány miatt az országban több mint ötven egészségügyi és ápolási intézményben részleges vagy teljes látogatási tilalmat rendeltek el.