Városlista
2017. február 22, szerda - Gerzson

Hírek

2017. Január 06. 07:00, péntek | Helyi
Forrás: Párizs Eszter

A rejtélyes sálak nyomában

A rejtélyes sálak nyomában

Mosonmagyaróváron, a Régi Vámház tér előtti karácsonyi díszlet egyik fáján sálak jelentek meg. De vajon ki és miért öltözteti fel a fát?

Amerikából indul a nemes kezdeményezés, melynek főszereplője a sál. Először Indiana Államban, Seymourban kötöttek sálat egy fára egy üzenettel együtt. A helyi egyházi és iskolai csoportok kezdték el, majd lassan más államokból is egyre többen csatlakoztak. A kezdeményezés kontinenseken, országokon át hozzánk is eljutott.

Egyre terjed a hír és az emberek fákra, villanyoszlopokra kötik sáljaikat, a cél azonban nem az utcák színesebbé tétele. A sálak azért kerülnek a fákra, hogy az ott élő hajléktalanoknak, rászorulóknak segítsenek vele. Azok az emberek, akik ki vannak téve a hidegnek, fagynak, elvihetik és használhatják.

Az üzenet pedig: "Kérlek vigyél magaddal, ha fázol! Melegedj fel! Minden jót Neked!"

Véleményed van? Szólj hozzá!

Ezek érdekelhetnek még

2017. Február 22. 11:37, szerda | Helyi

Pályázati felhívás múzeum igazgatói munkakör betöltésére

A közalkalmazottak jogállásáról szóló 1992.évi XXXIII. törvény 20/A.§ alapján pályázatot hirdet Mosonmagyaróvár Város Önkormányzat Hansági Múzeum Múzeumigazgató (magasabb vezető) beosztás ellátására.

2017. Február 22. 05:00, szerda | Helyi

Csökken az influenzás megbetegedések száma

Az országban tovább csökkent az influenzaszerű megbetegedések száma, hetente kb. 30 százalékkal kevesebben fordulnak orvoshoz ilyen tünetekkel.

2017. Február 22. 04:00, szerda | Helyi

Csökken a gázolaj ára

Csökkenti bruttó 2 forinttal a gázolaj literenkénti nagykereskedelmi árát szerdán a Mol Nyrt., a 95-ös benzin ára nem változik.

2017. Február 21. 04:00, kedd | Helyi

Közbiztonsági referensek értekezlete Mosonmagyaróváron

Február 17-én a mosonmagyaróvári katasztrófavédelmi kirendeltség koordinációs értekezletet tartott Mosonmagyaróvár Járás közbiztonsági referensei részére.