Városlista
2024. április 29, hétfő - Péter

Hírek

2011. November 26. 00:00, szombat | Helyi
Forrás: Goodwill PR

A Nolato Magyarország Kft. megváltozott munkaképességűeket is alkalmaz

A Nolato Magyarország Kft. megváltozott munkaképességűeket is alkalmaz

A Nolato Magyarország Kft. társadalmi felelősségvállalása példaként kíván szolgálni más magyar vállalkozások számára.

A vállalat mentalitását a társaság skandináv gyökerei határozzák meg, ebből ered a szociális felelősségvállalás és környezeti fenntarthatóság iránti intenzív elkötelezettség is. A mosonmagyaróvári cég által alkalmazott 28 megváltozott munkaképességű dolgozó teljes értékű munkatársnak számít a vállalat életében. Az igényeikre szabott és speciális szükségleteiknek mindenben megfelelő munkakörülmények megteremtéséhez szükséges beruházást a vállalat 100%-ban saját forrásból finanszírozta.

A Nolato Magyarország Kft. termelésének hatékonyságát szerette volna növelni, amikor úgy döntött, hogy egy korábban külföldről vásárolt alkatrész csomagot maga kezd el gyártani. A beruházás a kapacitásbővítés mellett új munkaerő felkutatásával is járt. A Nolato ekkor nyitott a megváltozott munkaképességűek felé, akik számára természetesen ideális feltételeket és munkakörülményeket kívántak teremteni.

A megváltozott munkaképességű munkatársak részére létrehozott új részleg tervezése két éve kezdődött meg, a tervezés és a kivitelezés során a legapróbb részletekre is odafigyeltek. Az új munkavállalók felderítésében és a megfelelő munkakörülmények kialakításában segítségül szolgáltak a vakok és gyengén látók, valamint a hallássérültek különböző szervezetei. 2010 júniusában, hosszas tárgyalások után került sor egy próbaüzemre a potenciális munkavállalókkal, 1 évre rá megkezdődött az új, megváltozott munkaképességűek igényeinek megfelelően kialakított akadálymentes gyártóterület kivitelezése.

A talajra vezető sávok kerültek fel, az ajtófélfákat, korlátokat, és egyéb veszélyes pontokat figyelemfelkeltő kontrasztos sávokkal látták el, a tűzjelzők a korábbi hangjelzés mellett fényjelzést is adnak, a munkaasztalokat speciális megvilágítással szerelték fel, a munkahelyeken zaj- és rezgésmentes környezetet biztosítottak. A vállalat munkatársai számára „érzékenyítő tanfolyamot” szervezett annak érdekében, hogy az új dolgozók fogadására kellőképp felkészülhessenek.

A Nolato Magyarország Kft. az új részleg vezetői posztjára megváltozott munkaképességű dolgozót választott. Az önkormányzattal közösen, a költségeket megosztva jelenleg is épül az ipari parkot átszelő gyalogjárda, mely a céget a vasúti aluljáróval köti össze.

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 24. 10:09, szerda | Helyi

Kenuzás közben a vízbe borultak és az egyik utas meghalt

Vádat emelt a Győri Járási Ügyészség azzal a 45 éves férfival szemben, aki tavaly, mint kormányos ment kenuzni barátaival, és egy baleset következményében egyik társa meghalt.

2024. Április 22. 12:08, hétfő | Helyi

Abszolút első helyet ért el Liziczai Gergő a TUDOK-on

Kiemelkedő sikereket ért el Liziczai Gergő, a Kossuth Lajos Gimnázium diákja, a Hlavay József Környezettudományi és Műszaki Diákkonferencia országos döntőjén, valamint a Tudományos Diákkörök Országos Konferenciáján.

2024. Április 18. 11:33, csütörtök | Helyi

Igazibb Önismeret

Igazi Barbara IGAZIBB ÖNISMERET című előadásán vehetnek részt az érdeklődők a Huszár Gál Városi Könyvtárban április 26-án, pénteken 17 órától .

2024. Április 10. 17:58, szerda | Helyi

Vágányzári hirdetmény

Mósodított menetrend szerint közlekedik a 9447 sz. vonat április 15-től április 19-ig Hegyeshalom — Rajka állomások között végzett pályakarbantartási munkák miatt az 1 Győr — Hegyeshalom — Rajka vasútvonalon.